Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čevlji za 250€, majice za 100

Čevlji za 250€, majice za 100

Jaz nisem revni, ampak ne dam toliko. Kupim več oblačil, pa raje menjam. Meni je to predrago , ni vredno tega denarja. Gledam na denar, čeprav mi ne bi bilo treba, ampak denar ne zaslužim tako lahko da bi ga metala ven. Lahko pa ti povem en primer, ko sem v Labodu kupila zelo drag glavni kostum, ki je bil na meni parkrat, sedaj je totalno zastarel in visi v omari . Ne splača se kupovati tako dragih stvari ker gre hitro iz mode

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno251, 20.08.2025 ob 22:26

Jaz nisem revni, ampak ne dam toliko. Kupim več oblačil, pa raje menjam. Meni je to predrago , ni vredno tega denarja. Gledam na denar, čeprav mi ne bi bilo treba, ampak denar ne zaslužim tako lahko da bi ga metala ven. Lahko pa ti povem en primer, ko sem v Labodu kupila zelo drag glavni kostum, ki je bil na meni parkrat, sedaj je totalno zastarel in visi v omari . Ne splača se kupovati tako dragih stvari ker gre hitro iz mode

Torej zapraviš več kot tisti ki par kosov letno kupijo. Pa še v plastiki groznega kroja in šivov okol hodiš. Ampak si pa moderna 😀 Pa po tvoji logiki privarčuješ, ker 10 zgornjih kosov letno kupiš za 20e, namesto enega za 150 recimo. Ampak ej, bodo vsaj tvoji pravnuki (če ne že vnuki) živeli na smetišču tvojih cot.

:), a ti misliš, da tisti, ki kupi majice za 20€ (no, za majico je to že kar drago), da jih kupi 10 na leto? Zakaj že?

Majica, če stane 20€, jo imaš lahko vrsto let. Torej, če jih res nabaviš 10 hkrati, ti potem kar nekaj let ni potrebno nič nabavljati.

Če nabaviš majico za 150€, hja, ne vem, ponavadi rabiš kaj več kot eno majico, a ne?

No, ti pa jaz direkt odgovorim. So kosi, kot je že zgoraj ena napisala, ki so klasika in dam zanje 100 ali par sto evrov. Npr. smučarska bunda Colmar, majice RL, trenč Max mara in RL, obleka RL, čevlji Geox in Högl, superge Hoka in On, šlape Birkenstock, škornji Ugg. Vredno vsakega evra, nosim pa cca 5 let ali še dlje. Vmes pa aktualne kolekcije Zare, SOliver ipd.

Kakšna služba? Cyber security v velikem podjetju.

Še kaj?

Je pa zanimivo, da ljudje v plastiki s Temuja tipično vozijo avto za €30-40k, za pleh jim pa ni škoda denarja, pa so v avtu 15 minut na dan.

:), 20.08.2025 ob 22:40

Torej zapraviš več kot tisti ki par kosov letno kupijo. Pa še v plastiki groznega kroja in šivov okol hodiš. Ampak si pa moderna 😀 Pa po tvoji logiki privarčuješ, ker 10 zgornjih kosov letno kupiš za 20e, namesto enega za 150 recimo. Ampak ej, bodo vsaj tvoji pravnuki (če ne že vnuki) živeli na smetišču tvojih cot.

Hudica, saj ni vse drago dobro in vse poceni zanic!

2019 sem kupila 20 basic majc za 50€, razlicne dolzine rokavov, nosim vse skozi celo leto, pa jih imam se danes.

2006 sem kupila klasicni plasc v Mani, bil je znizan na slabih 100€, 20k sit, ga nosim se danes.

Za basic majco ne dam 20€, kaj sele 150!

Kar kupujem, gledam prvo kvaliteto in ceno, potem cakam znizanja.

Zdaj si ogledujem torbice, drage blagovne znamke so vse plastika, umetni materiali, cene od 200€ naprej. Kaj mi bo taka torbica? Iscem usnje, klasika, ne vintage, ampak neka fina klasika in trpezna, da bo za naslednjih vsaj 10 let, no name firma, ker so cene bistveno nizje od raznih gas torbic, ki jih zgulis v enem letu!

Je govorila moja babica (ki je izhajala iz kmečkega okolja iz ene najmanj razvitih pokrajin) in to drži. Čeprav v tistih časih pri nas sploh še ni obstajala cenena kitajska roba, tako da ne vem, kaj točno je mislila s tem ?. Majic za 100 EUR res ne kupujem, ampak tiste v rangu 60 – 80 (moje in moževe) pa zdržijo nešteta pranja in jih nosiva brez problema tudi 10 let (ali več). Tisto kar kupim za majhen denar (kao za doma) mi pa razpade po eni sezoni. Čevlje kupim raje znižane drage, kot cenejši model po polni ceni. In jih potem tudi primerno negujem in po potrebi nesem k čevljarju (čeprav je njegovo delo včasih dražje kot najcenejši plastični čevlji v trgovini ali na spletu). Prav tako plašče in vrhnja oblačila večinoma kupujem v outletih tisto, česar si sicer ne bi mogla privoščiti. Če pametno izbiraš, lahko brez težav nosiš kvaliteten kos vsaj desetletje ali več, ne da bi bil videti zastarel. Bolj sezonske, modne kose pa kupim npr. v Zari (in tudi teh zelo malo). In tudi jaz dodajam, kar so pisali že pred mano – eno je, da imaš neke standarde, ker se tiče kvalitete materialov in izdelave, drugo pa, da papagajsko slediš najbolj IN znamkam. Ampak nekateri tega očitno ne ločite in vse mečete v isti koš.

8409, če je tvoj zapis letel name: kupila sem si avto za 7 jurjev, na Temu pa nisem še nikoli nič kupila.

In ja, še vedno se mi zdi skrajno neumno tumbat ljudem, da so čevlji za 250€ ok, tisti cenejši pa niso ok.

In ja, tudi majica za 100 ali pa za 60€, je zame neumnost.

Izjema, če gre revimo za gojzarje. Tam pa so cene res visoke, ampak gojzar pač da nekaj skozi, ne pa neki čevlji s katerimi nareidš par korakov. Tudi funkcionalne majice so dražje kot navadne bombažne majice.

Ali pa kavbojke za 100, 200€, ja pa ja. V čem so boljše od onih ta poceni?

Verjetno pa nekdo, ki tumpa o nujnosti dragih cunj in čevljev, nima boljšega argumenta kot, da trdi, da ostali pa kupujejo na temu in vozijo drage avte. S tem se samo potrdi, kar sem že napissala: obesedenci z zunanjo fasado (cunjami) pač nima kaj veliko v glavi.

Ne vem, ali imate težave z razumevanjem, ali mi namerno podtikate besede v usta, nikjer nisem trdil, da so samo čevlji za €250 ok, vsi cenejši pa ne. Ves čas govorim o pomenu kakovosti materialov, konstrukcije in izdelave.

Kakovostni čevlji so iz dobrega usnja z vsemi plastmi kože, “full grain” je tehnični termin, in ne iz samo spodnje plasti kot večina cenenih “usnjenih” čevljev, ker ima samo tako usnje želene fizikalne lastnosti in postane s časom samo lepše, ni pošvedrano po prvem dežju, so šivani in ne lepljeni, praviloma z usnjenim podplatom, da dihajo in da je možno podplat zamenjati itd., da ne naštevam.

To pač nekaj stane in po mojem mnenju, ki je za razliko od ocene kakovosti, subjektivno, za cca. €250 (oz. do 30-40% manj na razprodaji) pri moških čevljih dobiš optimalno ravnovesje vrednosti in cene.

Zame je to najbolj racionalen nakup, ampak sam sem v čevljih vsaj 8 ur na dan in mi ni vseeno, kaj nosim, želim lep, udoben čevelj iz naravnih materialov, ki diha in bo tudi po letih nošnje zgledal enako dobro ali še bolje kot nov, v službi ne morem v pošvedranih hoditi naokrog.

Razumem pa, da to ni vsem enako visoka prioriteta in da enim več pomeni kaj drugega, dober avto, sup, počitnice ali karkoli že, za moje pojme so čevlji pač pomembni, ker sem toliko časa v njih, podobno tudi oblačila, postelja in posteljnina, avto npr. mi pomeni veliko manj, ker sem samo 10 minut na dan v njem.

Govorim o tem, ker se tudi profesionalno ukvarjam s tem in nekaj malega vem o čevljih in oblačilih, in ker menim, da je pomembno biti informiran potrošnik in da je koristno nekaj vedeti o usnju in čevljih  in vedeti, zakaj je nek par čevljev dober, en drug pa ne in zakaj eni čevlji stanejo x, eni drugi pa pol manj.

neveda, 21.08.2025 ob 14:56

8409, če je tvoj zapis letel name: kupila sem si avto za 7 jurjev, na Temu pa nisem še nikoli nič kupila.

In ja, še vedno se mi zdi skrajno neumno tumbat ljudem, da so čevlji za 250€ ok, tisti cenejši pa niso ok.

In ja, tudi majica za 100 ali pa za 60€, je zame neumnost.

Izjema, če gre revimo za gojzarje. Tam pa so cene res visoke, ampak gojzar pač da nekaj skozi, ne pa neki čevlji s katerimi nareidš par korakov. Tudi funkcionalne majice so dražje kot navadne bombažne majice.

Ali pa kavbojke za 100, 200€, ja pa ja. V čem so boljše od onih ta poceni?

Verjetno pa nekdo, ki tumpa o nujnosti dragih cunj in čevljev, nima boljšega argumenta kot, da trdi, da ostali pa kupujejo na temu in vozijo drage avte. S tem se samo potrdi, kar sem že napissala: obesedenci z zunanjo fasado (cunjami) pač nima kaj veliko v glavi.

Če mi najdeš cenejše od 250 usnjene čevlje, šivane, z usnjenim podplatom….sporoči. Plastike pa eni nočemo na nogah. Ali pa kjerkoli drugje. Da pacam svoje noge v neki plastiki 8+h dnevno….ne hvala. In btw, jaz imam vse čevlje 10+ let. Večina krepko dlje. Tvoje za 50e zdržijo koliko let? Pa fleten vonj imajo verjetno.

8409, a misliš, da ostali ljudje pa bosi okrog hodimo? Poln mon je tvojega hvalisanja o tvojih dragih cunjah.

Ti ta zgornja, od kdaj pa mora imeti čevlje usnjen podplat? To mi je pa nekaj novega.

Ja, ogromno čevljev je krepko pod 250€ in so vseeno kvalitetni. Res pa je, da snob je pač snob in misli, da je fensi, če se bo hvalisal s svojimi dragimi cunjami in čevlji.

Moraš biti skrajno bebast, da ljudi, ki ne nosijo tako dragih čevljev in cunj, obsodiš, da kupujejo na temu in vozijo drage avte. Ravno tisti v dragih avtih, se ponavadi preseravajo tudi z dragimi cunjami.

Ojej, ne pričkam se jaz z ljudmi po netu, če se vam zdi debata, kako prepoznati kvalitetno obutev hvalisanje (s par sto eurov?), bog vam požegni, in če iz doslej zapisanega niste uspeli razbrati, zakaj je usnjen podplat pomemben, prav tako.

Se pa včasih vprašam, odkod ta miselnost pri Slovencih, da je treba v lajfu samo trpet in si nič privoščit, to moraliziranje in zgražanje nad že najmanjšim luksuzom in obsojanje vsakršnega izstopanja.

8409, metroseksualci ali kako se vam takim reče, ste obsedeni s svojo obleko, čevlji. A v glavi pa praznina. To je problem.

Direkt, 20.08.2025 ob 22:53

No, ti pa jaz direkt odgovorim. So kosi, kot je že zgoraj ena napisala, ki so klasika in dam zanje 100 ali par sto evrov. Npr. smučarska bunda Colmar, majice RL, trenč Max mara in RL, obleka RL, čevlji Geox in Högl, superge Hoka in On, šlape Birkenstock, škornji Ugg. Vredno vsakega evra, nosim pa cca 5 let ali še dlje. Vmes pa aktualne kolekcije Zare, SOliver ipd.

Kakšna služba? Cyber security v velikem podjetju.

Še kaj?

Hoka superge so največji kiks od mojega nakupa. So jih kolegice hvalile kako super so za hodit. Saj so ok, ampak njihova življenjska doba je zelooooo kratka. Podplat je zdržal samo par mesecev. Ko sem se pritoževala naokrog, se jih je našlo še kar nekaj, ki so pojamrali nad kvaliteto. Hoka je samo za par korakov po mestu, za razkazovanje.

A hooka so tisti velecenjeni čevlji za 250€?

neveda, 21.08.2025 ob 17:09

8409, metroseksualci ali kako se vam takim reče, ste obsedeni s svojo obleko, čevlji. A v glavi pa praznina. To je problem.

Ja ljudje oblečeni v plastiko, obuti v plastiko, vse barvano s strupi in delano s sužnji in otroci….ste pa višek inteligence. Ki raje kupite vsako leto nove čevlje kot vsake 10 let. Res ste brihtni. Vsako leto novo jakno, ker prejšnja ni več moderna kao :). Ciganarija pač. Edini ki imajo nek stil in okus za materiale in kroje so običajno starejši ljudje. Mladi kakovosti niste več zmožni prepoznat. Vam je kakovostno če vam fletno izgleda na pogled. Jasno razvidno iz teme. Gor ena o firmah pametuje da majo plastične torbice za 200. Kakšne firme 😀 Kot da bi en z kliotom se hvalil kakšno firmo avta ima 😀 Medtem normalni ljudje za manj v italiji dobimo ročno šivano usnjeno torbico ki je praktično neuničljiva in za cel life.

“Ti ta zgornja, od kdaj pa mora imeti čevlje usnjen podplat? To mi je pa nekaj novega.”

Če mogoče koga drugega zanima in je bolj pozoren bralec, tradicionalno so imeli čevlji skozi celo zgodovino čevljarstva ročno šivan usnjen podplat, tako so se delali vsi čevlji in so bili tudi relativno dragi do cca. 1960-ih oz. 70-ih, ko je razvoj sintetičnih materialov, predvsem gume, tehnologija lepil in industrijske proizvodnje omogočila čevlje z gumijastim podplatom, s cementom zlepljenim na zgornji del čevlja. Tako so se najprej delali samo športni copati, superge, potem so začeli pa tudi čevlje tako delat.

Res poceni lepljeni čevlji z gumijastim podplatom so prišli pa s Kitajci, zadnjih 30 let, in postopoma se je potrošnik navadil, da čevlji stanejo €40-€50, da niso iz pravega usnja in da imajo lepljen, gumijast podplat.

Najjbrž ni treba posebej razlagat, kako se noga počuti in diha na lepilu in gumi v primerjavi z usnjem, poleg tega pa lepilo sčasoma popusti in se tak podplat, ki se vmes tudi znuca, odlepi, čevljar pa nima točno takega in je popravilo skoraj nemogoče pa tudi neekonomično.

Podobno je z oblačili, niso bila vedno cenena in iz sintetike in eni imamo pač raje, kako so včasih delali te stvari.

Eh 8409 je en bebo, ki preživi v kopalnici s svojimi losjončki, kremicami, gelčki in voski trikrat več kot vsaka povprečna ženska. To ni D od dedca, metroseksualec je pač jasno omejen v glavo, v duhu pa sploh. Važno, da zgleda. Phaha. Najbrž kompenzira svojo nizko rast, ker v višini ga pač ni. V globinah itak popuši, v plitvinah ga je pa povsod polno. Seveda v krojaških hlačah in čarobno dragih čeveljcih.

Nizka kakovost cenenih čevljev, na koncu so dejansko vsi tako ali drugače “s Temuja”, ker to vse prihaja iz iste kitajske province in istih fabrik, je po moje razlog, da toliko ljudi danes nosi superge namesto čevljev, ker so poskusili kitajsko robo in jim ni bila všeč in se jim zdi, da so superge boljša opcija, mogoče niso imeli niti priložnosti imeti dober čevelj na nogi.

8409, 21.08.2025 ob 15:35

Ne vem, ali imate težave z razumevanjem, ali mi namerno podtikate besede v usta, nikjer nisem trdil, da so samo čevlji za €250 ok, vsi cenejši pa ne. Ves čas govorim o pomenu kakovosti materialov, konstrukcije in izdelave.

Kakovostni čevlji so iz dobrega usnja z vsemi plastmi kože, “full grain” je tehnični termin, in ne iz samo spodnje plasti kot večina cenenih “usnjenih” čevljev, ker ima samo tako usnje želene fizikalne lastnosti in postane s časom samo lepše, ni pošvedrano po prvem dežju, so šivani in ne lepljeni, praviloma z usnjenim podplatom, da dihajo in da je možno podplat zamenjati itd., da ne naštevam.

To pač nekaj stane in po mojem mnenju, ki je za razliko od ocene kakovosti, subjektivno, za cca. €250 (oz. do 30-40% manj na razprodaji) pri moških čevljih dobiš optimalno ravnovesje vrednosti in cene.

Zame je to najbolj racionalen nakup, ampak sam sem v čevljih vsaj 8 ur na dan in mi ni vseeno, kaj nosim, želim lep, udoben čevelj iz naravnih materialov, ki diha in bo tudi po letih nošnje zgledal enako dobro ali še bolje kot nov, v službi ne morem v pošvedranih hoditi naokrog.

Razumem pa, da to ni vsem enako visoka prioriteta in da enim več pomeni kaj drugega, dober avto, sup, počitnice ali karkoli že, za moje pojme so čevlji pač pomembni, ker sem toliko časa v njih, podobno tudi oblačila, postelja in posteljnina, avto npr. mi pomeni veliko manj, ker sem samo 10 minut na dan v njem.

Govorim o tem, ker se tudi profesionalno ukvarjam s tem in nekaj malega vem o čevljih in oblačilih, in ker menim, da je pomembno biti informiran potrošnik in da je koristno nekaj vedeti o usnju in čevljih  in vedeti, zakaj je nek par čevljev dober, en drug pa ne in zakaj eni čevlji stanejo x, eni drugi pa pol manj.

8409 te razumem kaj hočeš povedati. Pač Slovenci smo mahnjeni na najcenejše ne glede na kvaliteto in pa oblačila z velikimi napisi blagovnih znamk. To se lepo vidi tudi iz tem. Verjetno imamo v genih kakšen manjvrednostni kompleks. Zato iz naših trgovin zginja kvaliteta, poleg tega ta hitra moda zelo zbija kvaliteto.

Vidim pa da nas kaj nekaj išče kvaliteto, ampak v Sloveniji jo je težko najti. O ceni sploh ne bom debatirala. Do kakšne cene nakupujemo je osebna stvar. Ljudje smo si različni.  Imam pa vprašanje zate: a si pri nas našel kakšno trgovino s kvalitetnimi čevlji?

Številke, o katerih je govora, sploh niso visoke. Kirsch je zadnjič kazal ene čevlje, sem pokukala na spletno stran. 400, 600, 800, 1500 … tam so to normalne cene. Očitno dobro služi z vsem, kar počne v lajfu.

8409 o Temuju ves več kot povprečn monovc. Včas so pa bosi bli, pa baje je kr to najbolj optimalno. Vse ostalo pol je jebanje samga sebe v mozak. Nare petrovič pravi, da obuje čevlje le ko da na roke rokavice. A nismo idioti. Bežimo od narave in se potem trudimo bit čim bolj naravni lol?? ko bi si zobe zbiu in iskal naravn nadomestek no. sm ti pa že povedala, da dost nakladaš. Pač maš čas, voljo in nekaj materiala.

Že 15-20 let kupujem samo še na netu, enostavno je toliko več raznolike ponudbe in tudi cenovno je bolj dostopno, ko enkrat naštudiraš prodajalce, veš kdaj imajo razprodaje, imaš kode za popuste itd.

Sicer imajo npr. v Galeriji Emporium solidne šivane moške čevlje, ampak so dražji kot na netu in tudi izbira ni ne vam kakšna.

crazyfrog, 21.08.2025 ob 17:54

8409 o Temuju ves več kot povprečn monovc. Včas so pa bosi bli, pa baje je kr to najbolj optimalno. Vse ostalo pol je jebanje samga sebe v mozak. Nare petrovič pravi, da obuje čevlje le ko da na roke rokavice. A nismo idioti. Bežimo od narave in se potem trudimo bit čim bolj naravni lol?? ko bi si zobe zbiu in iskal naravn nadomestek no. sm ti pa že povedala, da dost nakladaš. Pač maš čas, voljo in nekaj materiala.

Naj vam zaupam skrivnost, zanimivi ljudje se pogovarjajo o idejah, dolgočasni o drugih ljudeh.

Nipke poje obleka ne naredi človeka obleko naredi člouk že od pamtiveka. Ene pč definira lanena srajčka in so zato nekaj “več”. To je preprosto res domet, ki ga js ne štekam. Mam izbrane kose v omari pa vam povem, da mi rit v nizkocenovni ne diši bolj. Eni pa rabte to rabte.. in vsaka firma da bo mela dobr izkupiček bo pr materialih kaj? Na dolgi rok priščipnila. Obutev za 500€ prav tako ni hud prestiž je zgolj znamka.  Zgolj reklama in placebo v vaših možganih. Ker to rabte, da ste “potešeni”. Absurdno 8409 kje v bistvu si. Materialist?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close