Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čevlji za 250€, majice za 100

Čevlji za 250€, majice za 100

Tule eni pravite, da moški čevlji za 100€, niso nič prida… da tam za 250 so pa ok.

Pa ne gre za gojzarje, ampak ene običajne čevlje, ne za pohode.

Potem majice za 100 in več evrov, kavbojke za…

Tisti, ki kupujete ta draga oblačila,  obutev, koliko let to nosite? 30, 50?

Pa kakšne fine službe so to, da si cele dopoldneve na monu, a hkrati služis na polno, da kupuješ te zadeve?

Bi si lahko to brez težav privoščila, pa mi na misel ne pride, da bi si kupila recimo majčko za 100€.  Niti ne kavbojke za 200€.

Imam, pa ne dam, ker ni vredno toliko.

Če za kaj mi pa za oblačila ni škoda denarja. Naj bo vsaj to, kar je na meni kvalitetno.

Upam, da tisti, ki tako vneto pišejo o dragih cunjah, čevljih, odgovorijo na vprašanja, ker me res firbec matra.

V to ceno je poleg ddv vštet še davek na budale.

zadnjič sva z mojim kupovala elegantne moške čevlje za na poroko.
V LJ dobiš samo KLUMP v štacunah. Mass, Humanic in podobno – katastrofa, podplat zaliman na čevelj, nič zašito, nek nizkokvaliteten usnje, obup.
Edini čevlji, ki so bili kaj vredni so bili 250e (verjetno najdražji čevlji v city parku), ampak žal niso imeli številke.
Zato moški čevlji za 100e so obupne kvalitete, pa si lahko mečete pesek v oči kolikor vas je volja.

Za kratke majice dajati 100e na kos je debilizem.

Edini kosi, za katere je vredno seči globoko v žep so – srajce, klasični plašči (ne tista sezonska jajca, ampak klasičen bež/črn plašč), trencoat, kakšen dober kašmirjev pulover, elegantne hlače (ni nujno, te se tudi za 100-150e dobijo zelo dobre), ČEVLJI (seveda ne za vsako priložnost, nekdo, ki da za šlape 150e pač nima treh čistih, ampak važno da gor piše karl lagerfeld ane :D).

To govorijo samo klošarji in lizerji. Živijo v socialnih stanovanjih, cunje ponarejenih znamk kupujejo na tržnici v Cefuriji.

Tisti, ki se oblačijo v te znamke je to samo zato, ker se morajo kazati na vzven. S tem se hvalijo in da se tudi povohajo med sabo…. isti tiči na isti kup letijo! V moji družbi skoraj ni več takšnih oziroma nekaj malega jih je še, ampak tiste ta pravi in res dobri in najboljši prijatelji se ne oblačijo tako. So pa nekatere izjeme, ampak mi grejo skoz bolj na živce, ker enostavno po mojih izkušnjah, so to samo naduvani, arogantni in vase zagledani ljudje polni samih sebe. Ker na kakšni fešti jih prav vidiš, k se te k se oblačijo v znamke skup družijo, ostali normalni ljudje pa skupi….. Na živce mi grejo pa zato, ker gledajo samo na zunanjost in mislijo, da so bogovi in najbojši oh in sploh, v resnici pa gnili do konca. Sploh, ker pljuvajo, čez ostale kokr češ tale ma pa čevlje iz deichmana…. loh bi se kj bolšga kupla. Ja lahko, ker ima keš oz. ga ima več, kot ta k opravlja in pljuva, ampak ona je normalna, ima pamet v glavi in so ji v življenju bolj pomembne druge stvari, kot pa dragi čevlji in obleke! Mene se ljudje, ko bom umrla ne bojo spominjali po tem kako sem bila oblečena, ampak po tem kakšna dobra oseba sem bila, dobrodelna, poštena, pridna, prijazna, vedno pripravljena pomagat, družabna, zabavna…… Une kure, se boj pa spominjali kako je bila važna, naduvana, nesramna, škodoželjna in opravljiva pizda!

tudi po 400,00 € imaš moške čevlje

Ampak odgovoril pa ni noben.

Jaz nimam denarja za take drage reči, zato me resno zanima, če imajo potem take čevlje, oblačila po 40, 50 let?

Še bolj me zanima, kake službe so to, da tako fajn zaslužiš. To pa sploh rada vedela.

Jaz nosim kvalitetne čevlje in škornje, ki so že takrat stali čez 200€, še danes po 20 letih. Prav tako plašč, suknjič, srajce, obleke in še kaj. Seveda so klasičen, brezčasen stil, vedno v modi. Za dodatke in popestritev pa kupim tudi kak bolj poceni kos.

Odgovor na objavo uporabnika
Neveda, 20.08.2025 ob 09:27

Ampak odgovoril pa ni noben.

Jaz nimam denarja za take drage reči, zato me resno zanima, če imajo potem take čevlje, oblačila po 40, 50 let?

Še bolj me zanima, kake službe so to, da tako fajn zaslužiš. To pa sploh rada vedela.

A si ti mogoče tudi tisto temo o 200, 300 in več eurov stroških po osebi za hrano odprlo?

Kaj te muči?  Postavljaš neumna vprašanja.  Zakaj bi nekdo moral drage nositi čevlje več desetletij?  Saj ni poanta v tem, da nosiš nekaj celo življenje, ampak da se dobro počutiš in ti cunje/čevlji ne razpadejo v nekaj mesecih.

Seveda jih nimam toliko časa, saj se jih naveličam in se tudi obrabijo. Imam pa redne in solidne prihodke.

Sem že odgovorila, takole

Stara forumašica (res ta prava)

19.08.2025 ob 16:53 zadnji odgovor 20.08.2025 ob 15:51

Bi si lahko to brez težav privoščila, pa mi na misel ne pride, da bi si kupila recimo majčko za 100€. Niti ne kavbojke za 200€.

Imam, pa ne dam, ker ni vredno toliko.

Delam pa privat, sem šla pred leti na svoje in zaslužim toliko, kot sem pripravljena delati.

Če ne delam, pa tudi zaslužka ni.

A si ti mogoče tudi tisto temo o 200, 300 in več eurov stroških po osebi za hrano odprlo?

Kaj te muči?  Postavljaš neumna vprašanja.  Zakaj bi nekdo moral drage nositi čevlje več desetletij?  Saj ni poanta v tem, da nosiš nekaj celo življenje, ampak da se dobro počutiš in ti cunje/čevlji ne razpadejo v nekaj mesecih.

Ne nisva isti osebi. Tisto temo o jedilnikih sem jaz odprla. Le kaj tebe muci, da preprosta vprasanja jemljes kot osebni napad nate? Ni neumnih vprasanj, samo odgovori so lahko neumni. Nihce te ne sili, da odgovoris, zakaj torej odgovarjas, ce se ti zdi vprasanje neumno? Mislim, da imas ti precej vec problemov kot ljudje, ki postavljajo vprasanja, ki ti niso vsec.

Tudi meni gredo na živce ljudje, ki se ven mečejo z znamkami oblačil, pa še na veliko jim piše Hugo, podobno kot s plehom. Pri nas na firmi, pa niti nimajo vsi nadpovprečnih plač, nosijo po istem kopitu eno dražjih znamk, kot da jim je ta znamka sponzor, in četudi vidim v trgovini to znamko in mi je všeč artikel, je ne kupim, sem bolj individualni tip človeka, všeč mi je drugačnost oz izvirnost tudi pri oblačenju, ne pa kot ovčice, ko je nekaj v trendu, vse navalijo na to. Zato iščem znamke, ki so lahko tudi dražje, kvalitetne, še ne poznane, z napisom na notranji strani ali nevidnim oz minimalnim napisom, ker najbolj mi gre na živce, ko ljudje nasprotnika popredalčkajo po zunanjosti.

Še tretjič za tiste, ki sedijo na ušesih in nabijajo o nekakšnih znamkah, biti dobro oblečen ne pomeni glasnih znamk, glasni brandi so kičasti in kičaste firme redko delajo dobre stvari, res kakovostna oblačila nimajo vidnih oznak branda, ker govorijo s krojem in materialom in se na oko vidi, da je dobra roba.

Biti dobro oblečen pomeni samo to, da ti ni vseeno, kaj daš nase, da nosiš stvari primerne za priložnost, letni čas, starost.., krojene primerno tvoji postavi in iz najboljših materialov, ki si jih lahko privoščiš, vse skupaj pa z nekim okusom in stilom, ki odraža tvojo osebnost. Firme so uniformiranost, ravno obratno od tega.

Najboljša moška obleka za kogarkoli npr. sploh ne bo nobena firma, ampak po meri narejena pri krojaču, ki je tako mojster svojega posla v tehničnem smislu, kot estet z občutkom za 3D modeliranje.

Čevlje odvisno. Recimo tiste ki jih nosim veliko….tam 10-15 let obiačjno zdržijo. Usnje, šivano ne lepljeno in usnjen podplat. Jasno jih je treba vzdrževati in popravljati vmes. Kakšne salonarje in čevlje ki jih redkeje nosim….mislim da so najstarejši tam ene 30 let stari. Volnen plašč imam še od diplome. Darilo. Torej je star 21 let. Kot nov. Podlogo sem enkrat dala popravit. Majice kakovostne dobiš za ceneje kot 100e. Kupujem zelo redko in mislim da manj zapravim kot večina žensk. Imam pa zelo klasičen stil. Največ gre letno za spodnje perilo in športna oblačila. Katerim je kakovost grozno padla. No na splošno je vsako leto težje dobiti kakovost, pa za ne ekstremen budget. Večinoma kupujem v tujini, veliko v trgovinah kjer prodajajo rabljeno in vintage. Pa firence so super za te zadeve. Sploh usnje. Ogromno majhnih delavnic/trgovinic, kjer delajo ljudje, ki so včasih delali za velike modne hiše ali pa novi oblikovalci, ki si šele ustvarjajo ime. Kar se tiče znamk….vse znamke se s časom poslabšajo. Tudi najdražje. Najboljšo kakovost imajo običajno tiste, ki se šele želijo uveljaviti. Velja isto za kozmetiko.

Drugače služim kar ok. Malo nad povprečjem slovenskim. Nič posebnega. Kot rečeno….mislim da manj zapravim kot veliko žensk. Kupim mogoče par novih kosov letno. Pomaga če držiš isto težo desetletja 😀

8409, ti vedno nalagaš o ekstremno dragih oblačih, cunjah. Daj zaupaj nam koliko let potem nosiš ene hlače, majico, čevlje…? Glede na to, da zmečeš celo bogastvo za par kosov, očitno to nosiš vsaj 30 let? Ker praviš, da je vse kvaliteta.

Jaz za svoje cevlje lahko dam 250e,ker jih bom nosila sigurno vec kot 10 let, moz pac ne, ker jih nosi 2 leti, max 3, a jaz kupujem cevlje, ki stanejo 100-150e, ko so znizani vsaj 50%, moz pa v redni prodaji za 150e.

Oblacila bi tudi lahko kupila precej draga, ker jih nosim desetletja, moz se po petih letih navelica ali pa v dveh letih zguli kavbojke za 250e.

Skratka, je treba ocenit, kaj ima smisrl kupit in kaj ne.

Odgovor na objavo uporabnika
neveda, 20.08.2025 ob 19:00

8409, ti vedno nalagaš o ekstremno dragih oblačih, cunjah. Daj zaupaj nam koliko let potem nosiš ene hlače, majico, čevlje…? Glede na to, da zmečeš celo bogastvo za par kosov, očitno to nosiš vsaj 30 let? Ker praviš, da je vse kvaliteta.

Kje govorim o ekstremno dragih stvareh, pokažite mi en primer. Mene privlačijo dobri naravni materiali, to ni nujno poceni, ni pa spet ekstremno drago.

Sicer pa odvisno, semiš jakna je večna, usnjeni škornji, tudi čevlji so vsaj za zelo dolgo, ob primerni negi, srajce npr. so pa potrošni material, tudi če so dobre, pranje je vedno napor za bombaž, obleke in plašči se tudi enkrat znucajo, tudi če jih merkaš in redno krtačiš, skoraj vse pletenine se začnejo enkrat cufat…, malo stvari zdrži 20 let, še najdlje usnje, ampak stvari ponavadi tudi niso narejene, da bi večno trajale. Aja, ramie je tudi presenetljivo trpežen, je kot starejši brat od lana, vse njegove dobre strani, pa brez slabih, lan po nekaj letih začne že mal zmatran zgledat, rami se mi pa zdi, da bolje prenaša zob časa.

Ampak ej, sej noben nobenga nič ne sili, če je komu vseeno kaj nosi, bog mu požegni, ljudje imamo različne interese, preference in hobije, hvala bogu, kam bi pa prišli, če bi vsi enako razmišljal?

vso obutev, tud za psa in mačko, nam osebno oblikuje Antonio Vierti.

Delovne hlače iz ripstop tkanine s primesjo elastana, so dnevno oblačilo 8409. Oblačilo je udobno in kvalitetno.

8409, cel mon je poln tvojega pisanja o tem kako draga oblačila kupuješ in kako si oh in sploh fensi oblečen :).

No, 250€ za ene čevlje, ki niso pohodni, ampak čevlji s katerimi narediš par korakov, je zame ekstremno drago.

Če bi eni dali toliko na osebnost, razgledanost kot daste na svoj videz, bi bil svet lepši.

Se prav čudim tule na monu kako ste eni obsedeni z videzom: ne vem kaka draga oblačila. Danes ena tema, ko se ubadate z videzom oblačil ene novinarke.

Kup tem, kjer se ljudje ubadate s tem kako je nekdo oblečen.

Ma, kavbojke za 150€ pa to moraš 20 let nositi. Če one za 20€ zdržijo leta in leta…

Če čevlji za par deset evrov zdržijo leta in leta, mora ti za 250 biti vsaj 30 let.

Žal se je pa nečimernost naselila tudi v hribe, gore. Zdaj gor zahaja vse več puhloglavcev, ki si nakupijo drage cotke, da se potem fotkajo za fb in kažejo kako drage in fine cotke imajo. V glavi pa praznina in pa ja, pogosto pustijo vse posrano, poscano okrog, smeti odvržejo, kjer se jim zdi. Ampak ja, važen je fensi videz.

Fine cotke pa prazna glava.

Ne bi niti pod razno kupila majice ali katerega drugega kosa oblačil, na katerih je vidna znamka. Da ne govorimo o torbicah, ki imajo napise, že LV se mi zdi totalno nesprejemljiv s svojim logotipom natisnjenim vsepovprek, da ne govorim o ogromnih napisih. Kupujem kvalitetne stvari, določene so že zdržale tudi 30 let in bodo še vsaj naslednjih 30. Nekatere so bile drage, nekatere niti ne, so pa vse dobro izdelane in iz kvalitetnih materialov, nekatere iz trgovin, nekatere izdelane po meri, oblačila in obutev. Modeli so taki, da se jih ne moreš naveličati, saj so možne neštete kombinacije. Jaz vsekakor ne pripomorem k orjaškemu kupu zavrženih oblačil, ki še dodatno onesnažuje okolje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close