Čevlji polna peta
Ejla,
odpravljamo se na poroko sredi februarja in cela “panika”, kaj obleč:))) Mraz bo itak in potem ne veš, ali škornje, ali čevlje ali se preobut… V glavnem jaz sem si omislila črno oblekco (fin material, plesirana) in zraven bi imela ene zimske modne čevlje črne s polno peto . bo to sploh šlo?? Mora bit zraven take oblekce nujno salonar? Fashionista NA POMOČ!
Hvala!
Zamisel je super! Razmišljaš modno, udobno, stajliš, priložnosti primerno in praktično.
Čevlji s polno peto bodo krasni na črno obleko. Obuj še srednje goste nogavice – čisto gostih (ala 100-denskih) jaz ne bi, ker gre le za poroko.
Svetujem pa, da s sabo vzameš še salonarje, da se boš kasneje v gostišču lahko preobula v nekaj bolj finega in verjetno tudi preplesala noč.
Pri čevljih s polno peto pazi le, da bodo dovolj stabilni oz. da boš v njih previdno hodila, saj nekateri radi povzročijo, da noga klecne v gležnju. Torej previdno v cerkvi, na poledici ali kakšnih granitnih kockah. Priporočam moško roko za oporo. 😉
Lepo poroko želim in veliko sreče mladoporočencema!
LP,
Lenka
UUU, super!! Vaši odgovori so VEDNO takoooo simpatiči!!!
No, jaz sem si pa glih kupla 100-denske, ha, ha, pa kako so ble drage:))) Ma ti salonarji, sploh ne vem, če znam hodit v njih, pa za nakup tudi ne vem, kam naj se obrnem, saj sem zelo izbirčna glede obuče. Morjo bit udobni, pa fulll lepi, pa ne previsoki,… en kup stvari V polni peti pa ne gre plesat ne??
Hvala za lepe želje!
Zime še ni konec, tako da se bodo 100-denske nogavice še lahko ponosile. 😉 Jaz bi rekla tam, 40, 50, max 80 denske. Tako da niso ravno prosojne, ne pa čisto goste, kot da bi bile bombažne. Je pa investicija v 100-denske nogavice vedno ok, saj so to običajno tudi bolj trpežne nogavice, ki zdržijo tudi več sezon.
Po mojih izkušnjah je ples v čevljih s polno peto pod vprašajem. Jaz imam ene relativno nestabilne, v katerih si ne bi upala plesati, kolegica pa hvali svoje, ki so tako stabilni, da lahko v njih tudi teče. Torej je treba poskusiti in videti. A na poroki eni čevlji za rezervo nikoli niso odveč, v poštev je treba namreč vzeti še utrujene noge in morebitne žulje.
Sicer pa za čevlje ali tudi gležnarje (ampak res gležnarje, ne nizke škornje) s polno peto, ki bi pristajali na tvojo obleko lahko pogledaš npr. v Humanico, kjer imajo nekaj modelov, v Emporiumu jih je več in so večinoma -50 %, nekaj dobre izbire pa ima tudi ta velik Peko v BTC-ju (tisti zraven Muellerje). Pogledati se splača morda še v Zaro in morda Deichmann, če bi bolj low budget. To, čeza Lj, za druge kraje pa manj poznam, no, Zara, Deichmann in Peko so bolj kot ne povsod.
Upam, da bo kaj pametnega. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.