Češnjevi cmoki
Spodaj je nekaj dni nazaj tekla beseda o cmokih. Naj povem še moj (vsaj zame in moje domače) suuper recept:
En lonček oste moke, enako količino mleka, ščepec soli.Jaz ponavadi vzamem lonček za čaj (cca 2.5 dcl) in to zadostuje za 6 cmokov. Mleko zavrem (obvezno zavreti, ker drugače je masa pretrda in ni dobra) in ga zlijem po prej osoljeni moki, ter premešam s kuhlo. Pustim stati da se ohladi in zgnetem fino testo. Odvisno od željene velikosti cmokov naredim kroglice, jih sploščim, na sredino dam pol žličke skadkorja in češnje. Jih zaprem in dam kuhat v slano vrelo vodo. Vrejo mi nekje 7-10 min na malem ognju. V ponvi medtem na olju prepražim kruhove drobtinice in jim na koncu dodam dve veliki žlici sladkorja. Cmoke dam na krožnik in jih posujem z praženimi drobtinicami.
Joj, so se mi kar poluštali…
Forum je zaprt za komentiranje.