Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Češnjevec – češnjevo žganje

Češnjevec – češnjevo žganje

Rada bi ga pripravil, a ne znam! Prosim za pomoč: koliko češenj, koliko žganja, koliko sladkorja in kaj še?
Predvidevam, da moram pustiti na soncu – kako dolgo?
Hvala in vroč gorenjski pozdrav!

Ne vem, kaj točno misliš, a povedala ti bom, kako jaz delam. Češnjam odrežem pecelj tik ob sadežu, jih operem in zložim v steklen kozarec. Na to nasujem sladkor ( po občutku – skoraj napolnem kozarec) in dam na sonce. Ko se sladkor stopi prilijem žganje in spravim. Tako so potem češnje dobre za jest, pa tudi “sirup” je dober za pit.

…in ti si skustrana:)))) Zdaj si bom ves dan tole popevala:)

Enako kot jzst, le da nalijem takoj najboljse zganje – ce uspes najti kje pravi ” cesnjevec” – zganje, je sploh super. Ne dam pa vec na sonce, ker mi je enkrat vse zvrelo. Po navodilu iz revije, dam kar na hladno in cakam dva meseca. Dokler se sladkor ne stopi, kozarec vmes malo obracam – gor, dol; da se sladkor premesa. Sadje pa dobro natlacim, ker se potem se malo usede.

Se boljse je z visnjami:) Njami! Lp

Hehe, Babi…njami, ja. In potem men za češnjev ” sok ” ni ne vem kaj…češnje so pa fantastične, jst po njih pa kmalu prav tako:)))) In si pravim…če jaz ne smem šnopčka pit, naj ga pa češnje:)))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Saj tudi meni ni kaj dosti za sok, a ko zmanjka češenj, je tudi ” sok ” dober. Sproti ga odlivam v eno steklenico in potem pijem – khm, ne sama – v družbi.
Zdaj sem se že lotila borovničevca, te dni pa delam tudi refoškov liker. Hu, pijandura. Problem je v tem, da se to vse potem konzumira.

Mi pa tisti sok damo na sladoled; ali pa malo kar v maso za sladoled.
Svak pravi, da ga naredim premalo:)))

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close