češnjeva marmelada
Res se mi zdijo odlični recepti na temle forumu, predvsem zdaj spremljam in printam češnjeve in zelenjavne….Češenj sem že kar nekaj razkoščičila in dala v skrinjo.
Rada pa bi izvedela, kako se kaj obnese marmelada iz češenj. Spodaj je babi predlagala dodatek višenj, vendar teh nimam. Ali bo v redu, če jo naredim tako kot iz sliv?
lp in hala.
Hej,letos ne bom kuhala,ker ni v sad. cesenj.Jaz sicer kuham iz neke vrste cesenj,ki imajo vec kisline(malo spominjajo na visnje).Marmelada bo tudi tvoja dobra.Visnje dodam za okus,so zlahtne.Kuhaj kot so ti ze svetovali ali z vec ali manj sladkorja.Sama se nisem rabila zelirnega sladkorja.Da hitrje zelira,stisni proti koncu sok ene limone.Ce se ti zdi prekislo,dodaj se malo sladkorja.
Majhen trik.Priporocljivo je dodati sladkor proti koncu in to pogret posebej v posodi.Pazi,da se ti ne prezge.Mesaj! Zakaj? Topel sladkor ne ohladi sadne mase in vse hitrje izhlapeva voda.Kuhaj v siroki posodi majhne kolicine,bos hitro gotova.
Stolci nekaj cesnjevih koscic,prevri jih z jedrci vred v majhni kolicini vode,precedi
in dodaj vodo marmeladi.Aroma !! Lahko pa zavezes koscice v gazo in kuhas kar v marmeladi.Potem odstranis.Nimam nic proti zelirnemu sladkorju.Enostavno meni marmelada hitro zelira,celo paziti moram,da ne prevec. Uspeh in lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.