Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika češnjev zavitek

češnjev zavitek

je čas češenj…pa razmisljam o zavitku!! vsako leto ga delam….klasicnega!! ali ima kdo kaksen poseben,malo drugacen recept!? petra

Hej,petra! Napisala ti bom recept za dugacen cesnjev zavitek,ceprav imam sama najraje klasicnega z veliko cimeta,nasekljanimi orehi ali mandeljni,ki imenitno vpijejo sok.Ko pa so visnje,obvezno vsaj se nekaj teh zraven.

1. Cesnjev zavitek s sladko smetano (mogoce bi bilo dobro tudi s kislo??)

vleceno testo nadev:10 dag surovega masla,1 dl smetane,3 rumenjaki,3 beljaki,12 dag sladkorja,1 in 1/2 kg cesenj,3 dag surovega masla za pokapanje

Surovo maslo,sladkor in rumenjake penasto umesamo,dodamo smetano in nazadnje trd sneg iz beljakov

Dve tretjini testa namazemo s smetanovo kremo,potresemo s cesnjami,pokapljamo prazno tretjino testa z raztopljenim maslom,zvijemo in zvitek tudi po vrhu premazemo z raz. maslom.Pecemo ga pol do ri cetrt ure.

Vidis,krema je namesto drobtinic,primerno tudi za tiste,ki jim poprazene drobtinice delajo kislino. Mogoce sem ti kaj pomagala.

Imam pa se dva recepta s piskotnim testom.Piskotni kolac s cesnjami in Cesnjeve rezine iz piskotnega testa.( Vse brez pecilnega praska,ki ga jaz le redko uporabljam.) Ce rabis,napisem. Lep dan Babi

.

Pozdravljena Babi!
Jaz pa bi se priporočala za ta dva recepta s češnjami, ker ne vem več kaj naj še naredim z njimi (peciva pa imamo vsi radi).
LP, Jasna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close