Najdi forum

Češka z avtom

V četrtek gremo s kolegi za 10 dni proti Češki z avtom. V planu imamo bolj pot po podeželju in skozi manjša mesta (Cesky Krumlov, Plzen, Liberec,…). Zanima me, če je že kdo naredil krog po Češki z avtom in katere kraje, vasice, stvari je fajn videt. Kje je najbolje prespati (kampi, hostli, apartmaji ali kampiranje na divje)? Kakršni koli drugi nasveti dobrodošli.

LP, mto

Uh, a lahko pristavim lonček? 🙂 Midva greva čez dobra dva tedna isto varianto, mimo Dunaja proti Brnu, in v nasprotni smeri urinega kazalca (najverjetneje) proti Pragi, potem pa v Berlin. Tudi bolj podeželje. Planirava spati po kampih, ravno par dni nazaj sem našla super stran , kjer je ogromno podatkov. Če bo vreme neprijazno kampiranju (kar upam, da se ne bo zgodilo), pa kakšen penzion ali hostel.
Izkušnje, nasveti zelo dobrodošli. Evo, tole sem se spomnila: se da plačevat v evrih ali rajši menjava v krone?
Hvala!

Kopiram moj spisek najlepših krajev na Češkem iz ene od starejših tem:

Olomouc!!! (lepe fontane in mesto nasploh)
Češki Krumlov
Kutna Hora – znamenita gotska cerkev
Karlovy Vary – lepo urejen kopališki kraj
Telč!!! (majhno mestece z verjetno najlepšim glavnim trgom daleč naokrog)
Rožnov pod Radhoštem – zelo velik in dober muzej na prostem
Karlštejn – grad

Spali smo po kampih, plačevali v kronah.

Mi smo spali večinoma po kampih, jih je kar nekaj… smo poiskali zvečer, ko smo se ustavili, tkao da bi jih zdaj težko naštela. Se strinjam s spiskom elpih krajev – cela dežela je vredna enega pogleda, če drugače ne , pa iz avta

Včeraj smo se vrnili s Češke. Pot smo si sestavljali sproti: Krumlov, Lipno, Plzen, Krušovice, Harrachov, en dan južne Polske, Češka Skalice, Hradec Kralove, Kutna Hora, Benešov-Konopište, Č. Budejovice. Meni je bil najbolj všeč Harrachov, Budejovice, lepo je tudi ob nekaterih jezerih. Večinoma smo kampirali (kampov je dovolj), trikrat smo spali v hostlih, enkrat v avtu. Hrana in pijača sta v gostilnah (predvsem v kakšnih zakotnih vaseh) še zmeraj precej cenejši kot pri nas. Povsod smo plačeval v kronah. Ceno bencina si vsaka črpalka postavi po svoje (razlikujejo se lahko tudi več kot 10sit/liter). Ceste so lepe.

Lp

Pozdravljeni!

Lani sva bila s fantom 15 dni na Češke. Res zelo lepa dežela, polna cudovitih mest, predvsem pa so me očarali gradovi na področju Češkega raja, ki ga res priporočam. Če vtipkaš v google Češky raj mislim, da bi moral vreči ven direkten link. To je področje cca 100 km severno od Prage, trikotnik med mesti Jičin, Turnov in Mlada Boleslav. Ogromno čudovotih gradov, v vsakem mestu je zelo lep TIC, kjer ti dajo vse prospekte, kaj je za videt, zelo fajn za kolesarjenje po podeželskih cestah.Spala sva nekaj v penzionu in nekaj v apartmaju, kjer je bilo kar dosti ceneje kot pri nas, mislim, da naju je vse skupaj za 15 nočitev prišlo okrog 60.000. SIT, vključno z zajtrkom v penzionu. V teh zakotnih vaseh je res hrana v gostilnah bila ful poceni, tako da sva se najedla prave češke hrane. Našla sva neko malo mestece Karlova Studanka, v katerem je bilo zdravilišče, vse hiše in hoteli so bili v enakem stilu, rjav les , bele polkne, res kot v pravljici.
Drugače pa sva nekaj dni bila tudi na področju Jesenika, to je Severna Moravska, to območje zelo spominja na Pohorje in Roglo, je tudi lepo in primerno za pohodništvo, midva sva kar nekaj prehodla in prekolesarila. Mislim, da je ta predel Češke zelo poceni, vsaj v trgovini, kupovala sva v marketu Albert, ki mislim, da sem ga videla tudi v Avstriji, je bilo ogromno izbire kruha in kolačev, dobrih za dol past po smešnih cenah, tako da so bili zajtrki najini res obilni, se mi še sedaj toži po tistih kolačih s skuto in makom ter sadjem. Kar mej e motilo so bili ti Kitajci s svojimi štacunami, ki mislim, da so zasedli že vsak pajzlc, v skoraj vsaki trgovinci je bil Kitajc. Ja pa pivo zelo dobro in smešno poceni povsod, ko sva prišla v Jesenik je bil pravkar festival piva, vsi nažgani do onemoglosti in pa ogromno stojnic s pivom in klobasami.
Zelo lepo mesto s čudovitim trgom je pa Telč, ki je vredno ogleda, midva se ustavila tam, ko sva potovala nazaj. meni je bila Češka zelo všeč, še nameravam kdaj na podeželje in pa na kako jezero.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close