češka, slovaška
Oh, Korl, Češka in Slovaška sta skoraj tako lepi in raznoliki kot Slovenija. Madžarska pa ima precej lepih kotičkov okrog Egerja, to je na vzhodu države.
Edina stvar, kjer se strinjam z Lordom je to, da je ta del Evrope hudu zapostavljen – če bi bila Nizozemska tako lepa, bi podvojila število turistov.
Piši kaj bi rad videl, pa ti bom odgovoril.
lp
bv
To sem že pred kratkim nekomu drugemu odgovarjal, ampak naj ti bo 🙂 Še enkrat…
Najlepši kraji? Mmogoče malo preveč standarden spisek, ampak časa za podrobnejše raziskovanje je bilo premalo.
Slovaška:
Bojnice – grad
Čičmany!! – vas z lesenimi hišami, ki jih ševedno barvajo s tradicionalnim vzorci
Levoča – cerkev sv. Jakoba – največji lesen oltar na svetu)
Orava!!! – izredno lep grad na vrhu skale – zelo lepa tudi notranjost)
Košice
Bardejov
Udoli smrti – na poljih stojijo ruski in nemški tanki iz 2. svetovne vojne, poglej tudi kakšno od lesenih rusinskih cerkva v okolici (npr. Dobroslava – zelo lepa notranjost)
Češka:
Olomouc!!! (lepe fontane in mesto nasploh)
Češke Krumlov
Kutna Hora – znamenita gotska cerkev
Karlovy Vary – lepo urejen kopališki kraj
Telč!!! (majhno mestece z verjetno najlepšim glavnim trgom daleč naokrog)
Rožnov pod Radhoštem – zelo velik in dober muzej na prostem
Karlštejn – grad
LP
Matic
Na slovaškem sem bil lani poleti .Čudoviti ljudje , lepa pokrajina, mesta.dosti zabave ,hrana , pijača dostopna.Najmanj 1x ceneje kot pri nas .V neki lepi obcestni gostilnici sem se najedel in spil 2 pivi (kosilo) za manj kot 500 sit .
Kakor koli si boš uredil pot bo zanimiva ker imajo ogromno znamenitosti.
Bojanv,
natančnega plana, kaj bi si ogeldal, še nimam, moram priznati, da niti kakšega vodiča še nisem bral. Kaj pa vem, morda kakšno mesto, kakšna zanimivost, pa narava… Vsekakor tudi kaj za 7 letno punčaro, ki bo z nami. Morda tudi kakšne toplice ali kaj podobnega. Če imaš kakšno idejo, na plano z njo!
Predvsem, Korl, meni osebno je bil bolj všeč vzhodni del češke, cenejši je, manj turističen, konec koncev tudi manj uničen. Mislim da bo, če narediš dober plan, tvoja punčara ravno tako uživala kot vi. Npr. tam je precej muzejev oldtimerjev, sam sem obiskal 3, če te zanima, kot sem napisal, gradovi, toplic je skoraj toliko kot v slo, ni kar ni.
Ko boš imel načrt, ti lahko dam zraven kakšen hint, če hočeš
lp
bv
Eden, večinoma za motorje, je pri kraju Vranov s prelepim gradom (kraj Lesna) ob avstrijski meji, drugi pa je v kraju Chotusice pri Čáslavun 80 km od Prage, na cesti proti Brnu.
Slučajno sem izvedel (sam nisem ravno fan), da je oldtimerstvo tam izjemno razvito, skoraj v vsakem večjem kraju so zbiralci avtov, motorjev, letal in podobno. Sam sem enkrat slučajno naletel v teh Chotusicah na sejem oldtimerjev, kjer je bilo cca 1000 obiskovalcev, je pa to vas, manjša od npr. Lesc.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.