česen v olivnem olju
Koliko časa zdrži? Namreč, ker imamo domač drobni česen, sem pomislila, da bi naredila tako, kot imajo v restavracijah – narezan česen v olivnem olju, in si ga potem z žlico serviram na solato. Zdaj me pa zanima samo še to, koliko časa bo zdržal česen v olivnem olju in ali bi ga bilo dobro imeti spravljenega v hladilniku (se poveča obstojnost?)?
Nisem še poskusila vendar se mi zdi, da bi kar nekaj časa zdržal v olivnem olju. verjetno še dlje v hladilniku.
Jaz tržaško omako naredim na “zalogo” pa zdrži vekilo časa. Res pa je, da jo tudi malenkost posolim in olivnega olja dam toliko, da prekrije sestavine.
ja pa seveda tudi pesto napravim in ravno tako konzumiram z olivnim oljem. Torej ti kar napravi česen v olivnem olju.
jaz imam česen redno v olivnem olju na zalogi. Ga pa kar z multipraktikom bolj na gobo nasekljam, dam v kozarec in čez nalijem olivno olje, tako, da se porazporedi med česnom, kake pol cm ga je pa še čez. Kozarec hranim v hladilniku in je obstojen zelo dolgo časa. Pazi le, da ga jemlješ ven vedno s čisto žlico in da je vseskozi pokrit z oljem.
lp
Ja tudi jaz sem ga nasekljala kar z multipraktikom – kje bi se mi pa dalo z nožem?!:) Sploh pa sem to storila, ker se mi z majhnim domačim česnom, ki je mimogrede zelo aromatičen, ne da vsak dan ukvarjat – lepo sem cel česen očistila, ga zmetala v mulipraktik, ga nato položila v kozarec in čez nalila olivno olje in ga včeraj že sprobala. Čisto nora sem na česen na solati, celo na paradnižniku mi več čebula ne paše.
Pesto tudi delam in je tudi mnjami.:)
Forum je zaprt za komentiranje.