Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek cerkvena razveza

cerkvena razveza

Drage moje vsevednice in vsevedneži!
Pred približno 2. mesecema sem bila na cerveni poroki mojega brata, ki je bil pred tem 15 let duhovnik in se je po 15 letih “ločil od boga”, če je možno to, draga Lea je sigurno možno tudi to da se ti ločiš od “navadnega zemljana”. Sicer je potrebno dosti klicev, pa potrpežljivosti, pa VIP tudi ne škodi.
Pa lep pozdrav vsem!

****** Ona je kot razlog navedla, da je zanosila pred poroko in bila s tem prisiljena v poroko, da je bil otrok zakonski in ga je lahko krstila???!!!******

Ali se nezakonskega otroka ne more dat krstit?

No, če je nosečnost razlog, da je bila poroka neveljavno sklenjena, potem je pa dosti zakonov neveljavnih pred Bogom, pa mogoče “zakonca” niti ne vesta da nista veljavno poročena in da živita v grehu.

iz prve roke ti povem, da se cerkveno LAHKO razvežeš.č Mogoče traja mičkeno dlje kot bi rada, vendar se ponavadi vse srečno razplete.
In prav nič boleče ni, nhiti ne vrtajo po tebi.
Vsaj tako mi je povedala znanka, ki je ta korak naredila nedavno tega.
Pojdi do svojega župnika, ki ti bo dal prve napotke. če se ti ta zdi preveč starokopiten, kajti tudi taki so, se obrni na drugega.
Veliko sreče !

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Ne vem, “kar ena” a si morda nenatančno prebrala moj post ali pa nisi razumela: cerkvena ločitev ni možna!!! Je pa možno ugotavljati ničnost zakonske zveze oz. cerkveno sklenjenega zakona. Še enkrat poudarjam: ponavadi se govori o ločitvi zakona, ki pa ga kanonsko pravo ne priznava, ker ne obstaja in zato je največkrat “lapsus linguae” pri izražanju. Če vprašate duhovnika ali se lahko cerkveno ločiš je striktni odgovor NE! Če pa želiš dokazati ničnost zakonske zveze, pa je seveda možno in normalno. Torej, teoretično lahko vsak, ki je cerkveno poročen dokazuje in tudi dokaže ničnost sklenjenega zakona in se vsakič naslednjič poroči cerkveno – tudi 10x!!!

Toliko o tem!

Lea

In kateri so ti razlogi, zaradi katerih je cerkvena zakonska zveza neveljavna, četudi sta ob poroki oba prostovoljno privolila v zakonsko zvezo?

Ničnost zakona je možna le, če dokažeš, da ti je mož pred poroko prikrival kakšno pomembno stvar: recimo da ni sposoben biti zvest (v primeru, da je že prej menjaval ženske, pa tega nisi vedela …), ali da se drogira …

Odvisno je od razloga zakaj se želiš ločiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close