Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice cepljenja za Sri lanko

cepljenja za Sri lanko

Zdravo,

tisti, ki ste bili na Sri lanki – zanima me proti čemu ste se cepili?

Sam nisem še cepljen proti ničemur, tako da štartam iz nule kot dojenček 🙂

Mi se nismo proti ničemer, splača se le za hepatitis, drugo pa mislim da ni potrebno. Mi tudi nismo imeli nobenih zdravstvenih problemov, le rahle prebavne motnje zaradi njihovega čaja, ki je zelo močen,lp

katja

za hepatitis A ali B?

baje pomaga malo ga cukat po obrokih tudi na sri lanki in bom poskusil met malo viskija s sabo.. v egiptu se je definitivno splačalo..

Ja mi smo tud meli viski, pa so nam ga potem zaplenil na letališču, ko smo leteli še na Maldive iz Šrilanke…drugače pa prav pride..Za cepljenje..kaj pa vem, mi se nismo proti ničemer, tako da presoja je tvoja, lp

ojla!
midva sva se cepila proti hepatitisu A in ker sva nameravala jet po safarijih sva jemala tudi antimalarike. pravijo, da so “okuženi” komarji na JV delu otoka. ne vem pa kolk je to res. midva sva jedla antimalarike le ko sva bla dol, potem bi jih mogla pa še 4 tedne jemat doma pa sva jih pozabla:))

drgač pa midva nisva imela nobenih problemov(prebavnih), pa sva pila njihov čaj, kar je blo sokov sva večino pila coca colo. sva pa tud jedla sveže sadje ob cesti, ki je zelo slastno, in nisva imela nobene driske.

kakšen pa imaš plan? za koliko časa in kdaj odpotuješ??

veliko užitkov ti želim!!

Mi smo se proti hepatitistu a v kombinaciji z b, pa tablete proti malariji smo jemali! 😉 Lp,Maša

@eva3: s punco greva za enih 25 dni in odpotujemo čez en mesec.. plan je naredit en krog , ma še ni vse določeno.. verjetno najprej par dni v Colombu ali bližini, potem stara mesta in hribi, pa do vzhodne obale in počitek po obalah.. potem bomo pa še vidli a bomo lahko zaokožli po obali po južni strani, odvisno od časa in drugih situacij.. trenutno se je baje za izogibat Baticolae zaradi manjših nemirov.. bomo vidli ko bomo tam 🙂

tnx . vidim, da sta imela dobro izkušnjo 🙂

tnx.. to za antimalarike bom še razmislil, ko preverim območja z komarji (zakaj njih ne cepijo raje? 🙂 .. na JV bo itak monsun in vprašanje, če se bomo tam zadrževali..

Shamo,

predlagam da se Colomba čim prej ogneta. To bosta verjetno tudi sama ugotovila ko bosta dol, da je veliko umazano mesto.
Jaz sem prišla iz Lanke pred dobrimi 14 dnevi, tako da če te kaj podrobneje zanima lahko vprašaš.
Definitivno predlagam da gresta v Jaffno. Na poti na sever so malo zoprne vojaške kontrole, pa pot do tja traja celo večnost (za 130km porabila 5,5 ur). So pa ljudje na severu drugačni in še ne pokvarjeni od turizma, ker do pred dveh let nazaj niso imeli 20 let stikov s turisti (otrokom sem bila kot bela neznansko zanimiva – so me ful božali in debelo gledali).
Priporoča se jemanje antimalarikov ker je malarija baje povsod razen v Colombu in še v enem območju. Lahko ješ doxcycline (upam da sem prav napisala); to so sestavine v nekaterih antibiotikih. Se mi zdi boljša varjanta kot Lariam.
Cepljena sem pa proti hepatitisu A in B.
Če paziš na hrano in piješ samo ustekleničeno vodo ne bi smela imeti želodčnih problemov.

U glavnem, če te zanima kaj konkretnega, vpraši.

LP
Belka

belka, kako si sla do Jafne? bus ali vlak? si se bila kje drugje na severu ali vzhodu? Pri tamilcih?

belka a nisi imela nobenih problemov na severu, glede na to da so pred dobrim mescem že spet neki tamili ropotal???

Na severu sem bila malo po tem ko je na vzhodni obali v Baticolae “počilo”. Nisem imela nobenih problemov. Celo nasprotno, ljudje so veliko bolj prijazni kot drugje, sploh na jugu. Če odšteješ da je vojska povsod prisotna je zelo prijetno.
Bila sem v Jaffni in pa tam malo naokoli. Preveč itak ne moreš kruzat zaradi vojske. Določeni deli so namreč še vedno “zaprti” oz. ograjeni. Pa izven poti ni pametno hoditi zaradi min. Vsak mesec približno 25 ljudi doleti nesreča da stopijo na mino…
Do severa sem prišla z busom, ker vlaka ni. Proga je enostavno zasuta. Potovala sem z lokalnim busm, ker je moje mnenje tako, da le tako res spoznaš državo (se pravi da se družiš z domačini). Lahko tudi letiš iz Colomba, če imaš premalo časa. Mislim da je povratna karta okoli 100 USD.
Na vzhodu sem bila pa v Trincomalee-ju in tudi ni bilo nobenih problemov.
Se pa Tamilci po pripovedovanju domačinov zdaj nekaj med sabo kregajo. Imajo vodjo ki je na severu, zdaj bi bili pa te iz vzhoda neodvisni in zaradi tega je počilo. Do turistov so res vsi zelo prijazni.

Lp
Belka

Belka: glede hrane me še zanima.. kaj si mislila z paziti.. Da je ali pečeno ali prevreto al olupljeno .. ali je še kaj specifičnega? Kako si se ti prehranjevala?

Jaz sem jedla vsepovsod, samo pazila sem da je bila hrana vsaj videti sveža. Predvsem meso mora biti dovolj pečeno in pa ne sme smrdeti. Ne jej solate, ker se pere v lokalni vodi. sej ni posebne panike, samo je fino če si previden. Sploh pa vse tako peče, da po mojem že čili pobije vse mikrobe :-)))) Sploh če ješ riž in cury tam kjer ga jejo domačini na koncu sploh ne čutiš več na primer okusa od cole ali piva. Ni napačno če imaš sabo kakšen šnopček, da ga zjutri na tešče malo “rukneš” ;-)), ali po kakšnem obroku če čutiš da ti ni najbolje v želodcu. Pa tudi za razkužitev kakšne rane je v redu.
Aja, pa jej samo tako sadje ki se ga da olupiti in obvezno pij samo ustekleničeno vodo in pijače brez ledu, ker delajo led iz njihove vode.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close