Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cepljeni/necepljeni/smrt

cepljeni/necepljeni/smrt

Odgovor na objavo uporabnika
stvar je enostavna, 18.09.2021 ob 09:22

Iz gospodarstva, 18.09.2021 ob 09:03

Moji starši cepljeni, jaz ne in otrok tudi ne cepim.

Kdor je prepričan da mu bo cepljenje pomagalo za lazji potek ce zboli za korono naj se cepi. Kdor se ne želi, se mu ni treba.

Tako cepljeni kot necepljeni lahko zbolijo in tudi virus lahko prenesejo. Kdo se je odlocil prav, bo pokazal čas.

Tudi za gripo se nekateri cepijo, drugi ne. Ne vpliva ce je sosed cepljen ali ne na druge.

Higiena, distanca in ce imaš znake ne hodiš na okoli.

Cepivo je se v fazi preizkusanja in bi morala ostati izbira in ne prisila.

Ker cepivo žal ni 100%, seveda upam, da si odgovorna in ne ogrožaš svojih staršev in svojih otrok ne pošiljaš po denarce od babic in dedkov?

Kaj hočeš povedati? Ker je pohodu nek virus vnuki starih staršev ne smejo videti par let? Želje starih staršev in vnukov niso pomembne zaradi paranoje nekega neznanca, ki soli pamet vsem drugim?

Cepivo je tam menda 80-90% učinkovito. Seveda so možni tudi stranski učinki, tam nekje v 0.001%. Bolezen je “neugodna” tam nekje v 2% primerov (intenzivna ali celo smrt).

No, in potem je tu le še statistika. Se “splača” ali ne.

Glede na to, koliko ljudi redno vplačuje loto, je jasno, koliko smo “močni” v verjetnostem računu. No, tudi stopnja precepljenosti to potrjuje.

Pa lep dan vsem, tako cepljenim kot necepljenim !

Desperadodajka, 18.09.2021 ob 08:45

Kaj pa, če bi bilo obratno? Hči vakserka prepričala starše v cepljenje, vsi trije cepljeni se okužijo, in naprej enak tragičen scenarij? Kako bi bilo potem z obtoževanjem in občutki krivde?

Le kaj? Enako.

Biobil, 18.09.2021 ob 08:22

Starejsi v DSI so cepljeni.  Tam korone skoraj ni.

A zato je Ana Petrič povedala: https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/613b32ee6dae4/cim-prej-nijz-se-spreneveda-in-se-isce-gresnega-kozla-ampak-jaz-ne-bom-tiho-zarja-st35-str-10

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close