cepljen in pozitiven v sluzbo
Problem, ki ga ni, 26.10.2021 ob 22:23
ja res, 26.10.2021 ob 11:50
ja res, 26.10.2021 ob 11:49
Sodelavkin sin, cepljen, je prinesel virus domov in okužil še sodelavko (mamo) in očeta. Oče koristi dopust, mama dela od doma, sestra (prav tako cepljena) ima na srečo počitnice.
Sodelavka in mož smrkata, imata malenkost povišano temperaturo, ampak jima glede na znake bolniška ne pripada; lahko bi šla oba v službo, taka sta dobila navodila.
Hvala njima, ker se zavedata situacije in ostajata doma.
Aja, starša sta cepljena.
Ne verjamem! Rekla kazala.
Če pa slučajno bi bilo res – oseba z znaki in visokorizičnim stikom v 48 urah pride do PCR testiranja in reši svoj in naš problem. Neodgovorno od tebe, ki to pišeš in vseh ostalih, ki pljuvajo čez stroko.
Tudi na NIJZ, kamor se je obrnil mož (ona lahko dela od doma) so povedali, da ker je cepljena, ne gre v karanteno in se obravnava kot zdrav človek.
Vsake viroze in mokrega nosu, pa čeprav je otrok na PCR testu pozitiven, pa ne testirajo pri cepljenih.
Iz prve roke, ker me seznanja, kaj se ji dogaja, saj jaz vodim vse z evidencami prisotnosti na delovnem mestu in pišem odločbe za delo od doma.
Jaz ko sem fasal prehlad sem sredi šihta šel na hitri test (bila je sobotaj) da so sodelavci bli mirni, test je bil negativn. Cez dva dni sem se pocutil slabše pokličem zdravnico in ji pac povem da sem v soboto zjutraj se zbudil s simptomi in, da sem šel na hitri test, ki je bil negativen vendar se po dveh dneh pocutim se malenkost slabše in pač me zanima kaka je procedura. In me nadere mo pras***a da s simptomi ne smem na hitri test, da hitri so samo za zdrave ljudi in, da moram na pct! Cez pol ure so me klicali na pct in je bil negativn.
Lux108, 27.10.2021 ob 13:31
Od sodelavca mama (necepljena) je šla z dvema prijateljicama (ena cepljena druga ne) na izlet in so se šle vse 3 testirati in vse 3 pozitivne. Necepljeni sta dobili 10 dni karantene cepljena pa, da ne rabi karantene in gre lahko v službo. Zdej pa kdo je tukaj nor.
Nori so cepljeni, pa še egoisti. Tu se zdaj potrjuje njihov egoizem in njihova debilnost, ko so pred časom necepljene zmerjali z egoisti.
Če je človek boln, pač ostane na bolniški, ne pa si reče, da je cepljen in da lahko hodi naokrog. Še posebej to velja za cepljene, saj so oni tisti paranoiki in jih je strah korone.
yram, 27.10.2021 ob 11:27
Vse je odvisno od zdravnika. Nekateri so milo receno jebivetri. Ljudje v skrajni sili hodijo samoplacnisko na pcr, drzava spara. Tudi cepljenemu je 80 e lahko prevec, odvisno koliko zasluzi.
Zgleda, da so tudi eni zdravniki taki, kot anticepilci. Torej, kaj se sekirate? Saj to ste hoteli, zdaj pa imate.
Koga briga, če cepljeni prenašajo virus naprej, če oni samo malo smrkajo! Vas prej ni skrbelo, naj vas še naprej ne skrbi, a ne? Če boste zboleli, ja pa kaj, saj je samo prehlad.
Robi917, 27.10.2021 ob 13:47
Nori so cepljeni, pa še egoisti. Tu se zdaj potrjuje njihov egoizem in njihova debilnost, ko so pred časom necepljene zmerjali z egoisti.
Če je človek boln, pač ostane na bolniški, ne pa si reče, da je cepljen in da lahko hodi naokrog. Še posebej to velja za cepljene, saj so oni tisti paranoiki in jih je strah korone.
Ti fanatik, kaj pa paničariš, če en samo malo smrka? Saj to je samo en prehladek in zato pa ja ne bo na bolniški! Kaj te zdaj matra, saj eni zgleda delajo tako, kot ti sam pridigaš – obnašajo se, kot da nič ni. Pa ti spet ni prav? Revše, malo se spravi k sebi in razčisti pri sebi, kaj bi sploh rad.
kaj se gredo, 26.10.2021 ob 09:47
Doma smo imeli obisk korone, oba z mozem sva cepljena, otroci niso, pac prinesel en od otrok, ostali smo se nalezli.
In potem ti zdravnik rece, da ko 2 dni nimas temperature, gres v sluzbo!
Pa se, da pozitiven si lahko se en cas!
Pri meni v sluzbi zahtevajo negativen test, tako da sem se doma, pa tudi kasljam se in od pozotivnega testa se ni minili 10 dni.
Moz se je pa zdravniku zlagal, da ima se temperaturo in da se slabo pocuti, da mu je podaljsal bolnisko na 2 tedna, ker bi bilo res bedno, da okuzi se koga!
Prej sem govorila s sestro, pri njih v sluzbi imajo tudi dva primera okuzbe, tudi cepljenih, zahtevajo negativen test.
Kaj se gresta zdaj ta stroka in vlada?
Ocitno ni cilj zajeziti okuzbo, ampak jo siriti! Ce si pozitiven, nimas kaj delat v sluzbi!
Res Je sedaj še okužbe ne omejuje, temveč jo cepljeni širijo dalje!
-
Hvala idiot!
Pa kakšne imate to zdravnike. Če si pozitiven si doma 10 dni od testa PCR oz. od pojava simptomov in to je to. Lahko si tudi pozitiven tudi več časa, to je bilo večkrat povedano v prvem valu, da so jih testirali s Pcr in so bili nekateri pozitivni se mesec po okužbi. Pravijo, da je pomembnih teh 10 dni ( od pojava znakov) ko so ljudje kužni. Govorim za pcr test ne za hitri test. Po 10 ih dnevih je načeloma virusa že toliko manj, da ga ne širiš. Nima veze tukaj vročina. Če si pozitiven na pcrju ( vročina gor ali dol) nimaš kaj delat v službi 10 dni. Razen, če je pri cepljenih kakšna druga praksa, amapk ne bi smela bit. Če je temu tako bi bilo to zrelo za prijavo na zbornico.
Nope, 27.10.2021 ob 14:32
Ne drži. Trenutno lahko cepljeni (tudi, če so pozitivni) normalno hodijo v službo. Preveri na NIJZ.
To ni res. Za cepljene se malo zakomplicira, ker če so v stiku z okuženo osebo, jim karantena ne pripada in lahko oz. morajo hoditi v službo, dokler (če!) tudi sami zbolijo. Če zbolijo, gredo v karanteno enako kot necepljeni.
Problem je vmesni čas, saj ob stiku z okuženo osebo te ne pošljejo na testiranje. Če si dovolj odgovoren, se testiraš sam. Drugače pa kaj misliš…jaz sem bila tak primer, sem seznanila osebnega zdravnika in delodajalca. Prvi mi je svetoval, da se poskusim izolirati in da je boljše, da se nekaj dni opazujem, samotestiram in o možnosti delam od doma, drugi mi je rekel, da mi nič ne pripada in moram na delovno mesto. Pa tudi sam je pred časom vztrajal, da se cepim zaradi delovnega procesa. Delo od doma mu ne pride na misel, ker nima zaupanja, čeprav smo pred letom dni zaposleni ostali doma in delali od doma. Večina naših nalog je naravnana tako, da se to da, manjši del zaposlenih je delal iz delovnega mesta, kjer so se izmenjavali oz. prerazporedili po prostorih tako, da se niso srečevali.
Mi cepljeni nismo vsi ene budale, ki ob stikih z okuženimi, ob morebitnih znakih obolenja ali očitnih znakih kar rinemo v neke šopinge, na kavice, na obiske, se stiskamo z glavami skup po hodnikih, ne nosimo mask in si kihamo v dlani…ampak oprostite…če mi drugega ne preostane, ker mi karantena ne pripada, delati od doma ne smem in delodajalec zahteva, da pridem na delovno mesto – ali naj dam odpoved v službi za 10 dni ali kaj????
Cepljeni bi morali v takih primerih (visoko rizični stiki ipd) enako v karanteno kot necepljeni. Predvidevala sem, da se bo točno to zgodilo, ko so spomladi prišla cepiva, točno sem vedela, da bo usekalo po tistih, ki smo se prvi tekli cepiti zato, da se družba spet vzpostavi, da gredo otroci v šole, študenti na fakse, delavci v tovarne in natakarji v restavracije. Zdaj pa kasiram še gnev in pljuvanje, hvala lepa, res. Edina tolažba mi je, da če se okužim, bo potek bolezni blažji in hvalabogu za to.
Robi917, 27.10.2021 ob 15:11
Že pred enim letom se povedal, da boste s cepljenjem le podprli fašizem in dodatno represijo. Ker fašizem nikoli ni prinesel miru in ga nikoli ne bo. S svojo naivnostjo in egoizmom financirate zločince. A zdaj bi pa radi medaljo ali kaj ?
Cepljenje nima nobene zveze s fašizmom. Ni nam spasa zaradi tebe in tebi enako mislečih.
jebivetrski, 27.10.2021 ob 14:00
Zgleda, da so tudi eni zdravniki taki, kot anticepilci. Torej, kaj se sekirate? Saj to ste hoteli, zdaj pa imate.
Koga briga, če cepljeni prenašajo virus naprej, če oni samo malo smrkajo! Vas prej ni skrbelo, naj vas še naprej ne skrbi, a ne? Če boste zboleli, ja pa kaj, saj je samo prehlad.
Debilno fašistično jebivetrsko spet bluziš v svojem stilu.
Če cepljeni lahko prosto bolni hodijo okrog in se ne rabijo testirati, potem je testiranje zdravih necepljenih samo nasilje in segregacija. To itak vemo, da je. Samo debili tega nočete priznati, ker zaradi debilnosti ljubite fašizem.
Fašistični ukrepi zato nikoli niso imeli nič skupnega s korono ali zdravjem in zato je potrebno fašizem ustaviti, vas debile pa zapreti zaradi genocida.
A si zdaj razumelo, debilno jebivetrsko ?
Robi917, 27.10.2021 ob 15:19
Debilno fašistično jebivetrsko spet bluziš v svojem stilu.
Če cepljeni lahko prosto bolni hodijo okrog in se ne rabijo testirati, potem je testiranje zdravih necepljenih samo nasilje in segregacija. To itak vemo, da je. Samo debili tega nočete priznati, ker zaradi debilnosti ljubite fašizem.
Fašistični ukrepi zato nikoli niso imeli nič skupnega s korono ali zdravjem in zato je potrebno fašizem ustaviti, vas debile pa zapreti zaradi genocida.
A si zdaj razumelo, debilno jebivetrsko ?
Pa si ti lahko zabiješ v glavo, da cepljeni MORAMO na delo ker NAM NE PRIPADA karantena, dokler nam ne dokažejo okužbe?!
cepljena brez karantene, 27.10.2021 ob 15:19
Cepljenje nima nobene zveze s fašizmom. Ni nam spasa zaradi tebe in tebi enako mislečih.
Se strinjam da cepljenje samo po sebi nima nič s fašizmom, ima pa PCT in to precej.
Bolniška ti pripada (razen če si necepljen pozitiven) tako kot prej, ko se je večina nafilala z Lekadoli in šla v službo. Dobri stari časi. Kar je ravno nasprotno kot za obisk zdravnika. Tam sprejemajo le zdrave s PCT. Le zakaj take razlike?
Ja in? Problem? Sam sem tudi imel znake, pa se nisem sel testirat. Na srečo me ni toliko zmatralo, da sem hvalabogu lahko šel v sluzbo in prinesel denar domov v hišo, ker si ne znam predstavljati kako bi shajali doma, ce bi oba z ženo ostala 10 dni doma. Me en drek briga kaj si mislijo ta glavni, tisti v parlamentu, in tista smetana, meni je važen denar od šihta, drugo me pa ne zanima nič
ja res, 27.10.2021 ob 11:48
Tudi na NIJZ, kamor se je obrnil mož (ona lahko dela od doma) so povedali, da ker je cepljena, ne gre v karanteno in se obravnava kot zdrav človek.
Vsake viroze in mokrega nosu, pa čeprav je otrok na PCR testu pozitiven, pa ne testirajo pri cepljenih.
Iz prve roke, ker me seznanja, kaj se ji dogaja, saj jaz vodim vse z evidencami prisotnosti na delovnem mestu in pišem odločbe za delo od doma.
Tako je bilo pri nas, s to razliko, da je prvo zbolel otrok. Vsi ostali smo lahko normalno hodili v solo in sluzbo, nobene karantene.
Testirali smo se pa sami doma s testi iz lekarne, vsak dan, zaradi drugih ljudi, s katerimi smo bili v stiku. Ko je bil ta test pozitiven, so nas pa res poslali na PCR brez problema.
Sodelavec cepljen pove v službi, da ima doma bolno ženo in sina, seveda covid. Oba seveda cepljena. Klical zdravnico, da bi dobil neko bolniško ali kaj, pa je rekla da mu ne pripada. Klical na NIJZ. Ista fora. Pred službenim piknikom, šefica pove da se vsi testiranjo. In šmenta polenta, tipson seveda pozitiven. Lažji potek. Ampak je veselo hodil v službo. Kdo je tu nor Dragi moji ljudje? Kdo se verjame da gre dejansko za zdravje? Ko teorije zarot sploh niso več teorije, ali kaj? #zmedena
Forum je zaprt za komentiranje.