Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cepljen in pozitiven v sluzbo

cepljen in pozitiven v sluzbo

Odgovor na objavo uporabnika
kaj se gredo, 26.10.2021 ob 12:38

Neprijavljena, 26.10.2021 ob 10:36

Jaz pa ti verjamem, imamo podobno sceno v družini. Od moževega nečaka otrok je prinesel virus iz šole. Zboleli so vsi razen najmlajšega otroka. Testirali so samo otroke. Zato da bodo P, odrasla sta cepljena. Žena ima vročino že več kot teden dni in je doma. Nečak je 2 dni jemal Lekadole, a je hodil v službo in bil celi službeno v tujini. Imel je celo jajca da se je prikazal pri tašči stari več kot 85 let, ker jim je spekla pecivo. Nobenemu se to ne zdi nič narobe, saj si vsi cepljeni.

Res se sprašujem kdo je tu nor. Da je stroka tiho, mora biti res zelo slepa ali zelo podkupljena. V Sloveniji se pa očitno ne najde niti en raziskovalni novinar, da bi jih postavil pred dejstva.

Pri takem načinu gredo okužbe lahko le strmo gor. Očitno je tako vladi kot stroki to v interesu.

Pri nas je bilo tako, da je en od otrok zbolel, ostali naj bi hodili v solo in sluzbo.

Otroke sva pustila doma, itak so zboleli potem en za drugim, jaz sem ostala doma, ker imamo v sluzbi tako dogovorjeno, moz je hodil v sluzbo, ker drugace ni mogel, ni dobil ne karantene, ne bolniske, dokler ni bil pozitiven. Se testiral ga ni nihce, se je sam doma vsako jutro, zaradi drugih, da ne bi koga okuzil, ne zaradi sebe!

Meni osebno se to zdi velika bedarija! Ni cudno, da je tak porast okuzb, ce lahko hodis okoli, dokler si negativen, ceprav imas doma druzino, ki je zbolela.

No, samo še ena od pravljic, ki jih ponavljate anticepilci. Torej lepo po vrsti – če je otrok zbolel in je pozitiven na PCR testu, potem je v izolaciji. Enemu od staršev pripada nadomestilo za nego, ostali pa če so cepljeni in nimajo znakov, normalno hodijo dalje v šolo/službo. Ampak samo če so cepljeni. Če niso, potem ostanejo vsi ti doma v karanteni. V praksi pa je tako, da tudi ostale (cepljene in necepljenje) tudi pošljejo na testiranje, večina se jih tudi samotestira in potem če zbolijo, ostanejo doma, v nasprotnem primeru cepljeni hodijo normalno naprej v šolo/službo, necepljeni pa ostanejo doma do konca karantene. Hm, v bistvu je to podpiranje lenarjenja. Cepljeni morajo delati, necepljeni pa so lahko doma.

bluzenje, 26.10.2021 ob 12:46

No, samo še ena od pravljic, ki jih ponavljate anticepilci. Torej lepo po vrsti – če je otrok zbolel in je pozitiven na PCR testu, potem je v izolaciji. Enemu od staršev pripada nadomestilo za nego, ostali pa če so cepljeni in nimajo znakov, normalno hodijo dalje v šolo/službo. Ampak samo če so cepljeni. Če niso, potem ostanejo vsi ti doma v karanteni. V praksi pa je tako, da tudi ostale (cepljene in necepljenje) tudi pošljejo na testiranje, večina se jih tudi samotestira in potem če zbolijo, ostanejo doma, v nasprotnem primeru cepljeni hodijo normalno naprej v šolo/službo, necepljeni pa ostanejo doma do konca karantene. Hm, v bistvu je to podpiranje lenarjenja. Cepljeni morajo delati, necepljeni pa so lahko doma.

V mojem primeru to ni držalo. Ni me prav nihče poslal na testiranje in sem kar lepo morala v službo, niti se delodajalec ni strinjal, da delam od doma, čeprav kot stik z okuženim na NIJZ strani piše, da je to stvar dogovora in da se to priporoča osebam, ki so zaposlene in bi lahko delale od doma. Oba lockdowna sem delala od doma in se v moji službi to povsem da, 100% smo prešli na brezpapirno poslovanje in konkretno bi lahko delala iz Ljubljane, New Yorka ali izpod palme na Karibih. Pa testirati sem se morala kar sama, na svoje stroške, ker seveda nisem blesava, da bi šla v službo v kolektiv brez se testirat.

Se pa strinjam s teboj, moji necepljeni sodelavci so od konca avgusta zaradi stikov z okuženimi in okužb v družini doma po 10 dni vsak mesec.

Sodelavec je bil pozitiven na testu, je bil cepljen z astra zeneca v juniju. Toliko o temu…

bluzenje, 26.10.2021 ob 12:31

Če imaš kakršen koli znak, te pošljejo na testiranje (nima veze cepljen ali ne) in če si pozitiven, ostaneš doma in ti (če imaš znake) pripada bolniška. Če nimaš znakov, je zelo malo verjetno, da si sploh testiran, če pa si že, potem ti je odrejena samoizolacija. Lahko pa se dogovoriš za delo na domu. V službo te nihče ob pozitivnem PCR testu ne pošlje.

Kar se tiče karantene, pa je nekdo zgoraj jasno napisal in točno to tudi velja. Če dobi otrok odločbo o karanteni, potem ostali hodijo normalno v šolo/službo. V nasprotnem primeru lahko čisto vse zapremo.

Nič te ne pošljejo na testiranke, če si cepljen.

Tudi če imaš rahle znake, te ne pošljejo.

Še več, sodelavki so rekli, da ji bolniška ne pripada, ker je “samo malo prehlajena” – samotest je pokazal pozitivno, a je kljub temu zdravniki na PCR niso poslali. Lahko hodi v službo, bolniške ni, ker pač ni dovolj bolna.

Učiteljica in njen mož cepljena poleti.

Imata 2 otroka 1 v vrtcu, drugi v šoli.

Najprej  vročina učiteljica , se pozanima pri kolegicah cepljene vse, vendar  od 2 dobi tudi podatek, da imata vročino, slabo počutje, boli jih grlo.

Kličejo vse k zdravniku kaj narediti. Ta prvo imenovana dobi podatek, da gre na testiranje, ja seveda je rezultat, da je pozitivna.

Kolegice, ki živijo v Spodnjem Posavju kličejo svoje zdravnike, različne napotitve, ena na test- pozitivna, druga na test negativna  po 2 dneh slabega počutja, nato 4.dan pozitivna. ostale pa čakale na test do 4. dne ko se ni dalo več zdržat. Ja vse so bile pozitivne, večina s težavami z bolniško.

Največji absurd pa je ta, da ko so sporočile ravnateljici v službo zakaj jih ni, je ta kričala na njih, da imajo na delo za pridet, ker so ja vendar cepljene.

Potem pa se čudi , da je tako.

No ta  4 članska družina jo je odnesla takole: mami, ati in šolar vsi 3 zboleli, vrtičkar ostal zdrav. Ga pa je mamica testirala preventivno in ti testi so pokazali, da je negativen.

ja res, 26.10.2021 ob 13:42

Nič te ne pošljejo na testiranke, če si cepljen.

Tudi če imaš rahle znake, te ne pošljejo.

Še več, sodelavki so rekli, da ji bolniška ne pripada, ker je “samo malo prehlajena” – samotest je pokazal pozitivno, a je kljub temu zdravniki na PCR niso poslali. Lahko hodi v službo, bolniške ni, ker pač ni dovolj bolna.

Ne vem kakšne zdravnike imate, pri nas so do sedaj še vse poslali. Pa so to različni zdravniki v različnih krajih celo.

Otroci niso cepljeni in v praksi, ko je prvi zbolrl, ostali niso imeli uradne katantene, midva z mozem tudi ne, ker sva cepljena.

Vsi otroci so ostali doma, jaz tudi, ker sem lahko in ker imamo itak tako v sluzbi zmenjeno, moz pa ne.

Testirali smo se samo doma vsak dan, ko je bil test pozitiven, smo klicali zdravnika za napotitev na pcr test. To so nas res vse narocili, brez problema, tako otroke kot naju z mozem, ki sva cepljena.

Moz je bil prvi dan malo nahoden, potem pa nic, dobro pocutje in brez temperature. Naj bi sel normalno v sluzbo po dveh dneh od pozitivnega testa, pojasnilo zdravnika je, da bo itak se en cas pozitiven, a ker je cepljen, gre lahko povsod.

Jaz sem pa zbolela z vrocino, nahodom in kasljem, tako da imam itak bolnisko.

Karantenske odlocbe pa itak nismo se dobili.

Tole ni res. Najprej te vprašajo kakšen je bil rezultat pri samotestiranju. Če je negativen, te ne dajo na PCR. Če si cepljen s prehladnimi znaki te ne testirajo. Cepljeni se ne rabijo testirat in ne grejo v karanteno.

Neprijavljena, 26.10.2021 ob 15:18

Tole ni res. Najprej te vprašajo kakšen je bil rezultat pri samotestiranju. Če je negativen, te ne dajo na PCR. Če si cepljen s prehladnimi znaki te ne testirajo. Cepljeni se ne rabijo testirat in ne grejo v karanteno.

Če imaš prehladne znake, te ne glede na cepilni status pošljejo na PCR test.

Moje izkusnje so cisto drugacne. VSE, vkljucno z mano so dali na testiranje.

tako to greeee, 26.10.2021 ob 12:19

Zartrose izven profila, 26.10.2021 ob 11:54

No saj, pri nas v sluzbi je blo podobno… zdravnica ji je rekla, da se ne rabi testirat, kljub prehladnim znakom in pozitivem mozu. In tako se korona preko cepljenih siri dalje… krivi pa necejeni… res budala un ki se verjame v te pravljice

Pa pri vas ni možnosti dela od doma? Da bi ta ostala in za čas karantene oz dokler ji ne gre na boljše, da bi delala od doma?

a ti ne razumeš bistva napisanega? To je da kljub znakom in obolelim možem ni rabila na test, ne v karanteno (kot so morali otroci) ne na bolniško. Pri nas delo od doma ne pride v poštev oz izjemoma za nas, ki smo tudi za ta del izučene.

nenene, 26.10.2021 ob 15:45

Če imaš prehladne znake, te ne glede na cepilni status pošljejo na PCR test.

No to pa ne bo držalo.

Ker za mano na testiranju je bila bolna  gospa z vročino, ki si je morala test plačati sama in glede na izvid naj se komaj  javi svojemu doktorju.

Sramotno, da, si ga je morala plačati sama. (hatg)

Morska zvezda, 26.10.2021 ob 17:46

No to pa ne bo držalo.

Ker za mano na testiranju je bila bolna  gospa z vročino, ki si je morala test plačati sama in glede na izvid naj se komaj  javi svojemu doktorju.

Sramotno, da, si ga je morala plačati sama. (hatg)

verjetno je bila cepljena. le teh pač ne pošiljajo na teste, ker so bajage zaščiteni.. mnja ja hja khm,. vidimo kako.

Zartrose izven profila, 26.10.2021 ob 16:39

a ti ne razumeš bistva napisanega? To je da kljub znakom in obolelim možem ni rabila na test, ne v karanteno (kot so morali otroci) ne na bolniško. Pri nas delo od doma ne pride v poštev oz izjemoma za nas, ki smo tudi za ta del izučene.

Jao, oprosti, no. Sklepala sem, da je ženska dovolj pametna, da bi se v teh okoliščinah ŽELELA izolirati od ostalih in zato sem vprašala, če ni možnosti dela od doma pri vas.

Jzqcn, 26.10.2021 ob 10:56

bulšit, 26.10.2021 ob 09:59

kaj se gredo, 26.10.2021 ob 09:47

Doma smo imeli obisk korone, oba z mozem sva cepljena, otroci niso, pac prinesel en od otrok, ostali smo se nalezli.

In potem ti zdravnik rece, da ko 2 dni nimas temperature, gres v sluzbo!

Pa se, da pozitiven si lahko se en cas!

Pri meni v sluzbi zahtevajo negativen test, tako da sem se doma, pa tudi kasljam se in od pozotivnega testa se ni minili 10 dni.

Moz se je pa zdravniku zlagal, da ima se temperaturo in da se slabo pocuti, da mu je podaljsal bolnisko na 2 tedna, ker bi bilo res bedno, da okuzi se koga!

Prej sem govorila s sestro, pri njih v sluzbi imajo tudi dva primera okuzbe, tudi cepljenih, zahtevajo negativen test.

Kaj se gresta zdaj ta stroka in vlada?

Ocitno ni cilj zajeziti okuzbo, ampak jo siriti! Ce si pozitiven, nimas kaj delat v sluzbi!

Ne verjamem. Če imaš pozitiven PCR test, 10 dni nimaš kaj delat drugje, kot pa doma. Noben zdravnik tega ne bo naredil. Res pa je po 10 dneh, če še nisi ok, treba pisat na komisijo, da podaljšajo bolniško zaradi covid. Ker se večini zdravnikov ne da, napišejo drug razlog in imaš tako bolniško naprej zaradi nečesa drugega (neka druga viroza npr.). To je praksa pri nas.

Za cepljene ni karantene in lahko hodijo v službo in vsepovsod. To je naša stroka.

Za cepljene ni karantene samo, če niso okuženi oz. nimajo znakov, da bi na njihovi podlagi preverili, če so okuženi. Vsak, ki je okužen, cepljen ali necepljen, mora v karanteno.

tako to greeee, 26.10.2021 ob 17:52

Jao, oprosti, no. Sklepala sem, da je ženska dovolj pametna, da bi se v teh okoliščinah ŽELELA izolirati od ostalih in zato sem vprašala, če ni možnosti dela od doma pri vas.

ja, saj to mi je jasno, nisem nič ostro mislila z vprašanjem.. bistvo mojega pisanja je bilo pač v tem, da ji je zdravnica rekla, da ne rabi na test, ne v karanteno ne na bolniško in da lahko hodi delat. To je namreč nevarno, saj se na tak način s strani stroke širi prenos in nikome ništa, spet krivi necepljeni!

🙂

Zartrose izven profila, 26.10.2021 ob 17:58

ja, saj to mi je jasno, nisem nič ostro mislila z vprašanjem.. bistvo mojega pisanja je bilo pač v tem, da ji je zdravnica rekla, da ne rabi na test, ne v karanteno ne na bolniško in da lahko hodi delat. To je namreč nevarno, saj se na tak način s strani stroke širi prenos in nikome ništa, spet krivi necepljeni!

🙂

To je kontra stroki, ki pravi, da se vse z znaki testira! Nehajte zavajati! Če pa ima kdo res kakšnega antivaksarskega dohtarja, ga pa komot prijavi. Pa pokliče drugega dohtarja. Bo sigurno poslal na test. Lahko se pa samo naroči na pregled pri tem dohtarju – bo tudi hitro dobil datum za test.

Ti butara butasta pa nimas kaj tu na forum za pisat, da se je mož zlagal…

Koga le brigajo te tvoje težave.

Zgini v parlament in unim kekcom to povej….

Soi, 26.10.2021 ob 18:11

To je kontra stroki, ki pravi, da se vse z znaki testira! Nehajte zavajati! Če pa ima kdo res kakšnega antivaksarskega dohtarja, ga pa komot prijavi. Pa pokliče drugega dohtarja. Bo sigurno poslal na test. Lahko se pa samo naroči na pregled pri tem dohtarju – bo tudi hitro dobil datum za test.

v teh cajtih se dohtarji branijo delo.. vse prazno kamorkoli prideš.. še ljubljanska urgenca ki je včasih(torej pred korono) pokala po šivih)! Kličeš v dežurno otroško, se nihče ne oglasi ful cajta, končno se oglasi, reče če lahko pridemo kmalu in ko prideva tam nikjer nobenega, jaz pa mislila da je polno otrok tam. Fino se imajo-malo delajo in veliko služijo. To so za njih najlepši cajti, saj jih v zdravstvu res zelo malo rado dela!

Če se za virus žvižga necepljenim, zakaj se ne bi žvižgalo še cepljenim…? Kdo je zdaj v paniki?

Cepljeni ,necepljeni. Vsak je sam odgovoren za svoje zdravje. S preventivo se da storiti največ. V našem kolektivu cca 500 zaposlenih. Delamo v neposredni bližini. Od vsega začetka pojava covid se držimo 100% uprabe mask, umivanja in razkuževanja rok in delovnih površin. Prostori se pogosto zračijo. Med odmori gremo na zrak in ne tiščimo z glavami skupaj v enem telefonu. Množičnih okužb v službi ne beležemo. Niti prenosov med zaposlenimi. Ko se potrdi okužba pri posamezniku, ostali, ki so z njim v skupini v nekaj dneh ponovijo hitri test. Če se ne pokažejo bolezenski znaki in so testi negativni nihče ne karanteni. V gospodarstvu vemo, da brez kakovostnega dela ne bo naročil in ne prodaje. Noben zakon ne more predpisati zdrave kmečke pameti.

Ni res. Nisem cepljena in me moja zdravnica kljub vročini, kašljanju in bolečem grlu ni hotela dat na PCR. Sem jo želela zaobit in sem klicala na številko za naročanje na test pa mi je sestra rekla da vsakega z virozo pa pri njih res ne testirajo. Dobila sem navodilo naj se samotestiram in ko bo test pozitiven pokličem ponovno.

Morate pa vedet da trenutno pri nas razsaja polno viroz, covid je le ena izmed njih.

Res mi pa ni jasno zakaj se cepljene ni dajalo v karanteno. Brez problem so lahko hodili naokrog in širili virus.

Neprijavljena, 26.10.2021 ob 20:09

Ni res. Nisem cepljena in me moja zdravnica kljub vročini, kašljanju in bolečem grlu ni hotela dat na PCR. Sem jo želela zaobit in sem klicala na številko za naročanje na test pa mi je sestra rekla da vsakega z virozo pa pri njih res ne testirajo. Dobila sem navodilo naj se samotestiram in ko bo test pozitiven pokličem ponovno.

Morate pa vedet da trenutno pri nas razsaja polno viroz, covid je le ena izmed njih.

Res mi pa ni jasno zakaj se cepljene ni dajalo v karanteno. Brez problem so lahko hodili naokrog in širili virus.

Cepljeni lahko hodijo okoli, ker so cepljeni in ne bodo povzročali drena na intenzivni negi. Raje se vprašaj zakaj za svojo zaščito ne poskrbijo ostali. Do spomladi se bodo okužili vsi, ki se še niso. Cepljeni in preboleli lahko mirno spijo.

ja res, 26.10.2021 ob 11:50

ja res, 26.10.2021 ob 11:49

Sodelavkin sin, cepljen, je prinesel virus domov in okužil še sodelavko (mamo) in očeta. Oče koristi dopust, mama dela od doma, sestra (prav tako cepljena) ima na srečo počitnice.

Sodelavka in mož smrkata, imata malenkost povišano temperaturo, ampak jima glede na znake bolniška ne pripada; lahko bi šla oba v službo, taka sta dobila navodila.

Hvala njima, ker se zavedata situacije in ostajata doma.

Aja, starša sta cepljena.

Ne verjamem! Rekla kazala.

Če pa slučajno bi bilo res – oseba z znaki in visokorizičnim stikom v 48 urah pride do PCR testiranja in reši svoj in naš problem. Neodgovorno od tebe, ki to pišeš in vseh ostalih, ki pljuvajo čez stroko.

Hmmm, se ne strinjam. Poznam primere, ko je otrok zbolel, odrasli necepljeni iz istega gospodinjstva pa v službo. Pa razumi to logiko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close