Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cepivo ima rok uporabe 31.6. Kako zagotavlja zaščito

Cepivo ima rok uporabe 31.6. Kako zagotavlja zaščito

Naj mi nekdo razloži! Cepili so me s cepivom, ki mu je rok uporabe potekel 31.6.21

Se moram zdaj ponovno cepiti?
Zakaj ima cepivo rok uporabe po katerem ga morajo zavreči a v naših telesih pa naj bi nas učinkovito varoval?

Hmmmm….31.06. junij ima samo 30 dni.

Ko si cepljen, cepivo naredi svoj posel v telesu in to je to.

Kako dolgo drži cepivo v telesu? Zakaj mora biti shranjen na minusu, v telesu je pa ok na 36+ ?

Po dveh cepljenih naj bi držalo vsaj 10-12 mesecev, eni pravijo pa da še dlje, ker telo ima spominske celice.

V telesu se cepivo aktivira, shranjeno mora pa biti pri nizkih temperaturah, vendar pri kateri temperaturi zavisi od cepiva do cepiva- glede na pomožne snovi, vrste cepiva in tako dalje.

To je podobno vprašanje kot bi rekel zakaj mora bit sladoled pri -4 shranjen, ko ga po pojem, mu je pa pri 36 stopinjah v redu…

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno 5813, 07.07.2021 ob 17:55

To je podobno vprašanje kot bi rekel zakaj mora bit sladoled pri -4 shranjen, ko ga po pojem, mu je pa pri 36 stopinjah v redu…

V tem je fora, saj sladoled pri 36 ni več v redu in ga telo izloči. Kapiš?

Odgovor na objavo uporabnika
Rok uporabe, 07.07.2021 ob 06:15

Naj mi nekdo razloži! Cepili so me s cepivom, ki mu je rok uporabe potekel 31.6.21

Se moram zdaj ponovno cepiti?
Zakaj ima cepivo rok uporabe po katerem ga morajo zavreči a v naših telesih pa naj bi nas učinkovito varoval?

kako pa veš da ti jo cepivo sploh zagotavlja. odpiraš preispevek o katerem ne veš nič razen kar so ti sprali mozak če ga kaj imaš

Čakam na razlago

Ja, verjetno cepivo še vedno deluje, en teden gor ali dol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close