Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Cene za ADSL na analogni liniji?

Cene za ADSL na analogni liniji?

Telekom in SIOL sta znana po tem, da naročnike obrneta tako, da sam v vsakem primeru dobro pokasirata. Je morda že kaj pricurljalo na dan, kakšne bodo cene za ADSL priključek in naročnine paketov, ko bo možno ADSL vzpostaviti kar z analogno linijo? Nekako bodo morali dobiti tisto razliko, ki jo je dosedaj predstavljala razlika med naročnino za analogno in isdn linijo?

Kolikšna je še optimalna razdalja naročnika od centrale, da je možen ADSL po analogni liniji? Se bo s tem spet pojavil problem opremljenosti central v manjših krajih in občinah? To bi namreč lahko pomenilo zgolj možnost ADSL prek analognih linij, Telekom pa se bo lahko izgovarjal na tehnološke ovire in ponovno uspešno tržil ISDN priključke – nekaj podobnega se dogaja že sedaj, ko Telekomovci pravijo potencialnim naročnikom: nič hudega, če ne bo delovalo po analogni liniji, boste pač naročili ISDN priključek…!

menda (neuradno) bo cena za adsl z razvezano zanko cca. 3.000 sit dražja
kot za trenutno isdn+adsl.
Nekaj razčistiva takoj:

– po novem ti sploh ne bo potrebo imeti nobenega tf. priključka – NE ISDN
in NE PSTN (analogno čudo).

Omejitev pa mislim da bo še vedno nekje okrog 8 km, razen če ne
bodo počasi pričeli uporabljati še nekatere tehnične dodatke, ki omogočajo
“podaljšanje ” linije in bo tudi gdična Jezna v hribih lahko dobila adsl ..

Sicer je pa ta omejitev 8 km bolj kot ne samo tehnična zadeva, namreč vsaka
stvar ima svoj domet, če greš preko meje ti sistem prične delovati izredno počasi (zaradi števila napak pri prenosu), potem bi pa ljudstvo p*****
ker:
– plačuje ravno toliko kot nekdo v mestu, pa mu vse skupaj dela presneto počasneje.
Sicer boš pa od 5.9.05 lahko “kupil” adsl pri veliko ponudnikih, ne samo
Siol, temveč tudi amis, volja in še mali milijon d.o.o.-jev.

Sicer pa lahko počakaš na WiMax (konec leta 2006, pa še to bolj kot ne v LJ) – podobnih ponudnikov brezžičnega interneta je pa tudi kr nekaj
(Perftech, pa na Krasu (pozabil firmo)), pa še veliko tistih domačih doo-jev
kar spomni se kako v Kranju “obrtniki” “krampajo” po Planini in Primskovem, kjer bodo imeli optične povezave do net’a (čeprav osebno dvomim v njih).

Bolj me skrbi dejstvo, da bo po novem Siol ponujal ADSL modeme Sagem, kolikor sem imel priložnost testirati to čudo – je to po domače **** do konca in naprej :)) bo pa po novem to tvoja last in ne več last Telekom-a :))

Vem pa tudi da kar nekaj uporabnikov Siol-u konkurenčnih adsl uporabnikov prihaja nazaj na Siol – zakaj (pojma nimam 🙂

lp

ps. nikar ne dvomi da bo kaj ceneje kot je danes, saj če prav vem ahh. brez veze

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem prebrala tudi tole.
Zanimivo pri vsem tem pa je tudi to, da si povpraševala pri SIOLu in pri AMISu. Prvi so mi odgovorili, da ni možen ADSL, drugi pa so mi kar poslali pogodbo za podpisat. Ali to pomeni, da niso nič preverili? Ali pa je vendarle kaka možnost za ADSL? Telfonsko in naslov sem seveda v obeh primerih vpisala.

ja tudi jaz ne razumem ravno prav amisove trenutne politike.
Pravzaprav velja razvezana zanka uradno od 5.9.05 dalje, oni pa že danes
oglašujejo, da sploh ni problema itd.. Mislim da pač nič ne preverjajo še ta hip
temveč si enostavno polnijo podatkovne baze.
Pošlji jim papir nazaj podpisan, potem jim pa zateži – rekoč “da so ti obljubili adsl” pa naj ga uredijo 🙂 in bomo vsi veseli zate.

lp

Verjetno bo nekaj časa naval, pa bodo čakalne dobe za namestitev opreme nekoliko daljše. Zato si že sedaj pridobivajo nove naročnike.

– po novem ti sploh ne bo potrebo imeti nobenega tf. priključka – NE ISDN
in NE PSTN (analogno čudo).

Ampak, še vedno gre po kablu, a ne?

Po katerem? Če recimo doslej nisi še imel nobenega ‘kabla’ do bajte…?

Lep pozdrav

oh, saj to je pa najbrž jasno, moral boš imeti telefonsko napeljavo do doma,
vendar ne bo potrebno doma več imeti telefonskega priključka, torej žice
pa le morajo biti 🙂

lp

Letni prihranki bodo s tem lahko precejšnji, ker odpade tel. naročnina, nekateri imajo že sedaj samo mobitele.

Ja sej, ampak na primer Amis ti ga ne bo napeljal, ali pač? :))

Lep pozdrav

Dajva še nekaj razčistit,

Telekom Slovenije napeljuje žice od centrale do uporabnika.
Podjetja, katera (bodo) tržila ADSL ti pa eventuelno dostavijo samo
adsl modem, ter skonfigurirajo adsl dostop na njihovi strani, vendar
še vedno poteka vsa komunikacija ADSL uporabnik – Ponudnik ADSL storitev
preko Telekomovega DSLAM-a ..

bo sedaj ok ??

torej če Telekom reče – ni kapacitet/žic/prevelika razdalja/kaj pa vem potem ti tudi
Amis, Volja in ostali ne morejo nič pomagati in se lahko samo v zadnjo plat ugrizneš :))

lp

Sej to mi je vse jasno – zato sem pa začela to temo. Torej…

Žica ima dva konca: eden je pri tebi, drugi konec pa v Telekomovi centrali – denar bo pa npr. Amis pobiral?

Nak, pri Telekomu to ne bo šlo – vsaj ne brez provizije,…

Kdor ima v rokah škarje in platno…

Lep pozdrav

Ja pa saj to je jasno, vsak dobi svoj delež, tudi pri 090 številkah
vsak dobi svoje, pa tudi pri ****** khm vsak dobi svoje :))
danes ni nič zastonj, je sicer nasmeh je zastonj, samo ga “ohrne” punce
skozi manj podarjajo :))

lp

Kaj pa če jaz Telekomu zaračunam to, da gredo njegove linije čez mojo hišo po podstrešju?

Torej v prvi fazi se odjavim od telefona, v drugi fazi jim dam ugodno pogodbo v podpis o gostovanju njihovih žic na mojem podstrešju, če en bodo razumeli poante pa klešče.

Kaj pa pravite na to?

To – ejga full pametno.

Kaj pa če jaz Telekomu zaračunam to, da gredo njegove linije čez mojo hišo po podstrešju?

Izvoli – si malce prebrati tvojo pogodbo, katero si sklenil z Telekomom, v njej
tudi piše, da boš dovolil žice preko tvoje posesti za soseda.

Torej v prvi fazi se odjavim od telefona, v drugi fazi jim dam ugodno pogodbo v podpis o gostovanju njihovih žic na mojem podstrešju, če en bodo razumeli poante pa klešče.

Ti pač kar odjavi telefon, odjavi adsl – precvikaj žice in doš pač ostal brez vsega in tvoji sosedje tudi

Ko boš pa nekoč želel nekaj novega, ti bodo pa računali
še novo instalacijo 😉

Kaj pa pravite na to?

pa ti ??

lp

Brez skrbi, bom že wireles zadevo zrihtu.

Jaz stavim na Wi Max, da bom za 8000 SIT na mesec dobil brezžični dostop do interneta recimo 1MB/1MB, TV prek interneta in IP telefonijo.

Potem nerabim nobenega kabla, telekoma in ostalih strokovnjakov za vlečenje žic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close