Najdi forum

Cene v Mehiki

Hola!

Vprašanje za tiste, ki so mogoče trenutno v Mehiki al pa ste prišli pred kratkim nazaj.
Koliko so povprečni stroški bivanja, prehrane (kao “na štantih”) , prevoza,…na dan ali posebej (budget varianta). Potujem sam čez 14 dni za en mesec. Se odpravlja mogoče kdo v Mehiko januarja?

Hvala!

Tomaž

Bil sem na polotoku Yukatan en mesec,za spanje na Playa de carmen bos dal 15 usd ,v San cristobal de las casa 7 usd , pivo 2usd ,prevozi so poceni ni pa poceni Cancun ,s seboj vzemi potovalne ceke zanje bos dobil vec kot za gotovino zamenjala ti ji bo kmalu vsaka trafika .Oglej si Chichinico na dan nedelje (prost vstop)in ostani tam do vecera laser show.Ce te zanima hipijada potem pojdi v Tulum.Pojdi z barko iz Cancuna na Isla mujeres 10usd soba.

hi
tudi jaz sem bil tam mesec dni in sem za vse skupaj porabil 300 tisočakov.predlagam ti da na playi del carmen dobro preisčes ponudbo sob, saj so razlike včasih velike.prvi dan sem plačal 14$ polsem pa nasel celo kolibo za 8$.pa na islo pejdi.
uživaj

O cabanah sem bral, da so poceni. Kje vse si bil v enem mesecu? A ti je žal, da česa nisi vidu. en mesec je zlo mal cajta, zato morm selekcionirat, Vsak pa mi predlaga nekaj novega, tko da bi lahko potoval 2 meseca pa še ne bi blo dovolj.

Ajde

Midva sva bila približno en mesec (januar, februar 2002), porabila sva tam nekje okrog 60 USD/dan…za dva (vključeno vse, prevozi, spanje, hrana), sobe so večinoma okrog 15 USD in navzgor, če ne želiš totalne luknje. Midva sva štartala v Mexico City-u, potem pa Oaxaca, Pochutla (pacifiška obala), San Cristobal, Palenque, Merida (Ushmal, Chitzen Itza, Ruta Puuk…), Jukatan sva izpustila, potem pa nazaj v City in v Queretaro, Guanjato, Zacatecas (pisava je po moje totalno zgrešena…).
Na koncu sva ugotovila, da je bilo preveč takšnih in drugačnih ruševin in piramid in nama je bil sever dosti bolj všeč kot jug…
Tako da ti želim veliko zabave

lp
Saj bos videl kako ti bo tam .Jaz pač imam raje morje,tako da me je vleklo bolj na jug.čeprav tudi kultura mayev ni bila dolgočasna.Obvezno pejd v Teotihuacan,kjer imas piramido sonca in lune na kateri so Mehičani ponosni.Drudače pa probaj poleteti na Kubo za par dni.Jaz sem za letalo plačal 160$.
poročaj ko prides

Za Kubo si bom naslednič vzel mal več časa, ker se mi zdi vredna tega. Teh mayevskih naslebin in piramid je malo morje, nekaj si jih bom ogledu (Uxmal, Palenque, Chichen Itza, Tulum – bo kr zadost), mal trekanja po džungli pa obala. Pa je mesec mimo 🙂 O Teotihuacanu sem bral, da je bila to največja civilizacijska naselbina takrat, tko da mora bit zanimiva in tja bom sigurno šel.

Hvala, se javim kej vmes al pa po povratku!

živjo!

Če hočes imeti kaj od Mehike in od potovanja izkluči turistične kraje kot so Cancun, Isla Muheres, Playa del Carmen. cene so tam zasoljene in namenjene predvsem ameriškim turistom. Tudi sicer so ta mesta namenjena prav njim in pokvarijo pravo podobo Mehike. Če prideš na Yukatan se nastani v Tulumu ali pa pojdi na sever na isla Olbox.
Če te kaj zanima piši!

MATEJ

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close