CENE V DALMACIJI EKSPLODIRALE
Niso vsi, ki prodajajo sladoled na morju, Albanci.
Če bi bili vsi sladoledarji in sadjarji ter zelenjavarji na morju Albanci, bi bili Albanci najbolj številčna manjšina na Hrvaškem. Verjamem pa, da njihove nacionalnosti ne poznaš, ker sladoled kupujete v Konzumu. :))[/quote]
Šiptarski sladoled imam 500 metrov od doma. Če že narodnosti ne prepoznam, njihovega sladoleda ne moreš zgrešiti. Na morju ga ne jemo, odkar se je triletna hčerka z njim zastrupila. Tebi pa dober tek. Še kaj?[/quote]
Nisem toliko za sladoled, meni je bolj všeč “kukuruz”. :)))
S teboj se v vsem, kar si zapisala, popolnoma strinjam. Tudi mi si radi privoščimo, ampak preseravamo se pa ne. Nimam nič od tega, da plačam kavo po 6 €. Raje si privoščim kaj drugega, kar bo res lep spomin.
Na našem dopustu hrana nima prioritete. Ločim med tem, da si privoščimo kako lokalno specialiteto, čeprav včasih pregrešno drago in med posedanjem v kafičih s precenjenim kofetom.
Občutki, ko stojiš pred Niagarskimi slapovi ali na Chengdujski tržnici nimajo nobene veze s tem ali v roki držim skorpucalo od kofeta ali ne.
Kje praviš da si to bila? Ker že pred leti je bilo v barbarigi kosilo 100 kun.[/quote]
Jed po narocilu, po moznosti kaka ribja, ze mogoce, kosilo kot kosilo pa je povsod v Barbarigi in tudi v Betigi pod 50 kun. Preverjeno, tudi letos so cene v primerjavi s cenami pred petimi leti mogoce 5 kun visje, dve pici + liter mineralne v pizzeriji pri Bucotu sta se vedno 102 kuni.
V Dalmaciji letos še nismo bili. Lahko rečem za Istro, da so cene popolnoma normalne, določene stvari so celo malenkost cenejše. Za 7 kun ( malo manj kot 1€) smo vsak dan jedli sladoled in to odličen. V manjših krajih v SLO je sladoled 1-1,30€…v LJ pa pod 1,5€ ne dobiš kepice.
Tudi kava je malo cenejša. No, mogoče v par kafičih v Rovinju,Poreču (videli na TV) so cene veliko višje. Tja se pač ne gre.
S teboj se v vsem, kar si zapisala, popolnoma strinjam. Tudi mi si radi privoščimo, ampak preseravamo se pa ne. Nimam nič od tega, da plačam kavo po 6 €. Raje si privoščim kaj drugega, kar bo res lep spomin.
Na našem dopustu hrana nima prioritete. Ločim med tem, da si privoščimo kako lokalno specialiteto, čeprav včasih pregrešno drago in med posedanjem v kafičih s precenjenim kofetom.
Občutki, ko stojiš pred Niagarskimi slapovi ali na Chengdujski tržnici nimajo nobene veze s tem ali v roki držim skorpucalo od kofeta ali ne.[/quote]
To je vse marketing. “Prodajanje zgodbic”. Če ne spiješ kofeta za 15 evrov na Markovem trgu, je kot da tam nisi bil. Ljudje pa kot ovce. Pride zadnjič kolegica iz Benetk in se 15 minut usaja nad ceno kave na Markovem trgu. Ljuba duša, zakaj si jo pa naročila??? Ja, ker sem bila tam in se to dela. :)))) Ker kava eno ulico naprej za drobec te cene bo čisto drugačna. :)))
Pa mi ni problem plačat 6 evrov za kavo, ampak če je kava res kaj posebnega, ne zaradi lokacije in odiranja turistov.
Forum je zaprt za komentiranje.