CENE V DALMACIJI EKSPLODIRALE
Ma daj bit spet najbolj pametna. Iz svoje istrske kučice ne vidiš prsta pred nosom. Si kdaj na vrhuncu sezone letovala kje zunaj? Pa da vidiš, kaj drugje dobiš za svoj denar? Prijaznost, čiste wc je, postrežba z nasmehom, nočno življenje, ležalniki gratis …. Ma daj no, res mi je butasto dati več za kofe v Rovinju ali kjerkoli že, kot v Dubaju.
Ti povem, kaj turizem? V Dubaju je bil.par, ki je praznoval 10 obletnico poroke. V hotelu so jima kot presenečenje spekli torto.
To stopnjo bomo na balkanu še dolgo.čakali[/quote]
Aja?
“Moji” gostinci, kamor gremo spodaj občasno na večerjo, nam vedno počastijo sladico, sladoled aperitiv, po kosilu kavico, prvo rundo ob vsakem obisku (prvomajski, v sezoni…) “kuća časti … še v času, ko smo bili brez GSM-jev, so me domači lahko poklicali direktno v konobo, ko je bilo nujno (smrt v sorodstvu), se je lastnik še tisti trenutek, ko sem poklicala, spravil iskati moje starše na parcelo in naprej na plažo… mislim, da je to več, kot pa torta …
In ja, lansko poletje smo bili v višku sezone v Prienu (Chiemsee), pa odkrito povedano, bistveno bolj prijazni in z dostopnimi cenami so na Hrvaškem.[/quote]
Oh Barca, sploh me ne preseneča, ti si vedno in povsod deležna posebnega tretmaja. Normalno, da hodite zastonj jesti v konobo, pa vam bi morali še plačati, da hodite tja no! Ne vem, kaj si ta oštir sploh misli.
In seveda, Nemci so pregovorno neprijazni do turistov. Normalno. Ker je turizem pri njih ena taka žnj gospodarska panoga, sploh ni uspešna, pa kako naj sploh bo v taki šodr neurejeni umazani zanemarjeni državi?
Aja?
“Moji” gostinci, kamor gremo spodaj občasno na večerjo, nam vedno počastijo sladico, sladoled aperitiv, po kosilu kavico, prvo rundo ob vsakem obisku (prvomajski, v sezoni…) “kuća časti … še v času, ko smo bili brez GSM-jev, so me domači lahko poklicali direktno v konobo, ko je bilo nujno (smrt v sorodstvu), se je lastnik še tisti trenutek, ko sem poklicala, spravil iskati moje starše na parcelo in naprej na plažo… mislim, da je to več, kot pa torta …
In ja, lansko poletje smo bili v višku sezone v Prienu (Chiemsee), pa odkrito povedano, bistveno bolj prijazni in z dostopnimi cenami so na Hrvaškem.[/quote]
Oh Barca, sploh me ne preseneča, ti si vedno in povsod deležna posebnega tretmaja. Normalno, da hodite zastonj jesti v konobo, pa vam bi morali še plačati, da hodite tja no! Ne vem, kaj si ta oštir sploh misli.
In seveda, Nemci so pregovorno neprijazni do turistov. Normalno. Ker je turizem pri njih ena taka žnj gospodarska panoga, sploh ni uspešna, pa kako naj sploh bo v taki šodr neurejeni umazani zanemarjeni državi?[/quote]
Sem kje rekla, da hodimo jest zastonj? Ne, kar konkretno nekaj denarja jim pustimo tam in to cenijo in zato tudi nekaj vračajo, kar je normalno. Tudi pri nas ti gostinec, kamor redno zahajaš, počasti kak aperitiv, sladico, pijačo, še v pekarni, kjer redno vsakodnevno kupujem kruh, dodajajo rednim strankam brezplačne rogljičke (vsem, ne samo meni in ja, na računu je to zabeleženo kot brezplačen rogljiček).
In za Nemce nisem rekla, da so neprijazni, le to, da so bolj prijazni in z bolj dostopnimi cenami na Hrvaškem.
Vem ja, hudo je, ko nekaj napišem in sploh ni pomembno, kaj napišem, nujno ti je napisati nekaj nazaj.
Družba, samo v info;
PREVERITE PREDNO NAROČITE.
Sem testiral v Istri, nekje 3tedne nazaj ;
2 dni zapored; ista gostilna, podoben čas; enkrat sem govoril nemško, vse razložil plačal za većerjo skupaj z kolegom hrvatom (BUzet) in otroci …
govorili
hrvaško . 1120kun (pa kolega ni lepotec ;))
nemško . 1450kun
slovensko pa nisem probal.
Za kafe plačam kolikor se mi ga lušta, pa če je treba tud 10 €. Za hrano enako. Kolk in kje al v Dubaju al Dalmaciji bom plačala 1700 € za en teden hotela je pa čist moja stvar, jaz grem na počitnice z mislijo da se bom mela super truper in nobenem ne mislim razlagat kolk sem še zapravla zraven za večerje in kafete. In tud boli me patak kolk stane en kafe v Rovinju. Tolk, kolk sem pripravljena plačat da ga pijem. Ker ko gostov ne bo več bodo tud cene spustil. In ko ena zgoraj piše kako so jima v hotelu v Dunaju spekli torto, naj povem da so tud meni na Braču lepo igrali Dalmatinska klapa pri večerji, ker sem imela rojstni dan – pa mi je to Hotel organiziral. Tako, da nehite že pizdakat.
Clanek si ti kopiral iz Žurnala in ga nisi ti napisal
Članka nisem pisal jaz ampak hrvaški novinarji. Če že kdo dela škodo sosedom , so to oni sami z navijanjem cen. Osel gre enkrat na led. V članku tudi piše, da so lokalni-domači gostilničarji nezadovoljni, ker jim prišleki iz drugih delov Hrvaške s takim višanjem cen, delajo večletno škodo. Ko enkrat turista odženeš, ga težko dobiš nazaj.[/quote]
Zakaj pa kava v Rovinju ne bi smela biti dražja? Če ti to ni prav, ne greš.
Meni osebno je Rovinj dosti lepši, kot Dubaj, ki mi je popolnoma brezveze, sam beton, pesek.
Rojstni dan imam poleti, običajno na dopustu in v Umagu, v Laguna parku, kjer smo imeli najet bungalov, hišico, so mi prinesli košaro s sadjem in lep, velik šopek rož.
Tako, da tudi na Hrvaškem znajo poskrbeti za svoje goste.
Jasno pa, da ne delajo tega v vsaki rupčegi, ker tudi v Dubaju ne bodo prinesli darila ali pekli torte v vsakem zakotnem hotelu.
Raja je mentalno še vedno v socializmu in Hrvaško še vedno povezuje s cenenim sindikalni turizmom, ki so ga bili vajeni v Jugoslovanski diktaturi. Raja še kar ne more dojeti, da smo v kapitalizmu, kjer cene določa ponudba in povpraševanje in ne več v časih Golega otoka in dogovorne ekonomije, ko si je vsak nesposobnež lahko morje privoščil. Če ste od kapitalizma sprejeli banane, kavo, pralni prašek, kavbojke in bencin brez bonov, sprejmite pa še visoke cene v turistični sezoni in dejstvo, da boste morali ostati doma, če si teh cen ne morete privoščit. Ne morete pa lenuhi, socialci, neizobraženci in nesposobneži delavski imeti banane in počitnice na morju. Oboje skupaj je samo za delodajalce.
Raja je mentalno še vedno v socializmu in Hrvaško še vedno povezuje s cenenim sindikalni turizmom, ki so ga bili vajeni v Jugoslovanski diktaturi. Raja še kar ne more dojeti, da smo v kapitalizmu, kjer cene določa ponudba in povpraševanje in ne več v časih Golega otoka in dogovorne ekonomije, ko si je vsak nesposobnež lahko morje privoščil. Če ste od kapitalizma sprejeli banane, kavo, pralni prašek, kavbojke in bencin brez bonov, sprejmite pa še visoke cene v turistični sezoni in dejstvo, da boste morali ostati doma, če si teh cen ne morete privoščit. Ne morete pa lenuhi, socialci, neizobraženci in nesposobneži delavski imeti banane in počitnice na morju. Oboje skupaj je samo za delodajalce.
Vprašanje je samo to, kaj ti za enak denar nudijo v Dalmaciji in kaj drugje (Italija, Španija, Portugalska…). Nepredstavljivo je, da ti še vedno ponujajo apartmaje ali sobe brez klim, cena pa taka, kot da si v hotelu 5 zvezdic.
Sem tudi že doživel, da je bilo pred vhodom v restavracijo na tabli napisanih vsaj deset vrst rib/rakov/školjk, ki jih nudijo. Ko si želel naročiti ribe iz ponudbe pa je bil odgovor – ‘nemamo’, ‘nema’, ‘nema ni to’… Na vprašanje kaj imajo, je bil odgovor brancin, tuna in lignji. Prva dva iz ribogojnic, lignji iz Argentine. Hvala lepa, to dobim tudi v Merkatorju.
naša obala je zafurana do zadnjega. visoke cene. dobiš pa en gnoj na talerju pa nič druzga. le kdo hodi tja dajat denar tem revežem na obali razen italijanov,nemcov, morda kak rus ali francoz zraven. pa še ti grejo na našo obalo samo enkrat pa še to za kake 3 dni.
poglej hrvaško obalo. posel cveti iz leta v leto bolj. gostje so stalni. cene pa iste že 10 ali več let.
naša obala je zafurana do zadnjega. visoke cene. dobiš pa en gnoj na talerju pa nič druzga. le kdo hodi tja dajat denar tem revežem na obali razen italijanov,nemcov, morda kak rus ali francoz zraven. pa še ti grejo na našo obalo samo enkrat pa še to za kake 3 dni.
poglej hrvaško obalo. posel cveti iz leta v leto bolj. gostje so stalni. cene pa iste že 10 ali več let.[/quote]
pa ja ne verjameš v to, kar si napisal(a). V Dalmacijo zahajajo predvsem tisti, ki s seboj peljejo še vrečo krompirja, zaboj testenin in zaboj paštet (Slovenci, Madžari, Slovaki, Bosanci…). Razen tega, da imajo lepo obalo, ne nudijo čisto nič… pa še morje je poleti bakteriološko oporečno, ker nimajo nikjer čistilnih naprav tako da kakci odtekajo naravnost v morje.
poglej hrvaško obalo. posel cveti iz leta v leto bolj. gostje so stalni. cene pa iste že 10 ali več let.[/quote]
pa ja ne verjameš v to, kar si napisal(a). V Dalmacijo zahajajo predvsem tisti, ki s seboj peljejo še vrečo krompirja, zaboj testenin in zaboj paštet (Slovenci, Madžari, Slovaki, Bosanci…). Razen tega, da imajo lepo obalo, ne nudijo čisto nič… pa še morje je poleti bakteriološko oporečno, ker nimajo nikjer čistilnih naprav tako da kakci odtekajo naravnost v morje.[/quote]
Že več let hodim na dopust v J Dalmacijo. Ne nosim s sabo hrane (izjema za kak dan kakšna pripravljena stvar, pa kakšno domače sadje za na pot), pač pa kupim na Hrvaškem. Prvi dan grem v šoping in nabavim vse, kar potrebujem za naslednjih 14 dni, kruh, jogurte pa kupujem sproti. Hrana v trgovinah (teh večjih) ni nič dražja kot pri nas. Morje pa je vsaj v krajih, kamor zahajam, kristalno čisto.
pa ja ne verjameš v to, kar si napisal(a). V Dalmacijo zahajajo predvsem tisti, ki s seboj peljejo še vrečo krompirja, zaboj testenin in zaboj paštet (Slovenci, Madžari, Slovaki, Bosanci…). Razen tega, da imajo lepo obalo, ne nudijo čisto nič… pa še morje je poleti bakteriološko oporečno, ker nimajo nikjer čistilnih naprav tako da kakci odtekajo naravnost v morje.[/quote]
Že več let hodim na dopust v J Dalmacijo. Ne nosim s sabo hrane (izjema za kak dan kakšna pripravljena stvar, pa kakšno domače sadje za na pot), pač pa kupim na Hrvaškem. Prvi dan grem v šoping in nabavim vse, kar potrebujem za naslednjih 14 dni, kruh, jogurte pa kupujem sproti. Hrana v trgovinah (teh večjih) ni nič dražja kot pri nas. Morje pa je vsaj v krajih, kamor zahajam, kristalno čisto.[/quote]
Morje je kristalno ‘čisto’ zaradi kamnitega dna in obale. Vprašljiva je bakteriološka čistost. Kam misliš, da odteka kanalizacija? V poletnih časih je zaradi turistov morje še bolj obremenjeno. Poglej primer Rajske plaže (Rab). Je res rajsko, če ni turistov. Čez poletje pa se izliva v sredo zaliva kanalizacija iz celega kampa. Tako je vsaj bilo še nekaj let nazaj, če je danes kaj drugače pa ne vem.
Že več let hodim na dopust v J Dalmacijo. Ne nosim s sabo hrane (izjema za kak dan kakšna pripravljena stvar, pa kakšno domače sadje za na pot), pač pa kupim na Hrvaškem. Prvi dan grem v šoping in nabavim vse, kar potrebujem za naslednjih 14 dni, kruh, jogurte pa kupujem sproti. Hrana v trgovinah (teh večjih) ni nič dražja kot pri nas. Morje pa je vsaj v krajih, kamor zahajam, kristalno čisto.[/quote]
Mislim, da je avtorica pisala o cenah v restavracijah in kafičih 😉
Cene iste že 10 let? Ne se hecat. :))) Ponekod so šle gor tudi 100 %. Ne trdim, da do tega nimajo pravice, ampak ne se smešit s takimi.
Polni so pa (okej, pozabimo letošnjo sezono), ker je za Slovence še vedno ceneje, ker morajo za povsod drugo plačat še letalsko karto zraven. Če ne bi bil problem prevoz, bi bila Hrvaška za Slovence popolnoma nekonkurenčna. Poceni je zaradi lastnega prevoza, “dol” se pa že nekaj najde. Kar je bilo še pred leti 50, 70 evrov, je danes že 100 ali 130. Na isti ravni je ostala samo žalost od apartmajev.
Morje je kristalno ‘čisto’ zaradi kamnitega dna in obale. Vprašljiva je bakteriološka čistost. Kam misliš, da odteka kanalizacija? V poletnih časih je zaradi turistov morje še bolj obremenjeno. Poglej primer Rajske plaže (Rab). Je res rajsko, če ni turistov. Čez poletje pa se izliva v sredo zaliva kanalizacija iz celega kampa. Tako je vsaj bilo še nekaj let nazaj, če je danes kaj drugače pa ne vem.[/quote]
Tudi jaz ne, ker do sedaj Rab še ni bil v Dalmaciji 🙂
Cene so v določenih krajih hrvaške obale res nekoliko višje. A vsak ima možnost izbire- če meni, da mu je vredno dati toliko, bo dal, ostali, naj se obrnejo in gredo drugam.
Tisti, ki vam gre Hrvaška tako zelo na živce- zakaj komentirate? Vsak ima možnost svobodnega odločanja. Pojdite tja, kamor si želite in nehajte že enkrat pljuvati po vseh, ki delajo drugače, kot vi.
Če bi začeli pometati pred svojim pragom, bi kar nekaj časa trajalo…
Mi pa čakamo, da spakiramo in odrinemo tja- v Dalmacijo, kjer uživamo v kristalno čistem morju, odlični družbi, prijaznih ljudeh, pijačkam na terasi ali v lokalih,… kjer si v krogu dobrih prijateljev odpočijemo in se rado veselimo novih doživetij.
Lep dopust vsem!
Cene iste že 10 let? Ne se hecat. :))) Ponekod so šle gor tudi 100 %. Ne trdim, da do tega nimajo pravice, ampak ne se smešit s takimi.
Polni so pa (okej, pozabimo letošnjo sezono), ker je za Slovence še vedno ceneje, ker morajo za povsod drugo plačat še letalsko karto zraven. Če ne bi bil problem prevoz, bi bila Hrvaška za Slovence popolnoma nekonkurenčna. Poceni je zaradi lastnega prevoza, “dol” se pa že nekaj najde. Kar je bilo še pred leti 50, 70 evrov, je danes že 100 ali 130. Na isti ravni je ostala samo žalost od apartmajev.[/quote]
Letalske karte niso več bavbav. Nizkocenovne prevoznike dobiš že od 30 -70 Eur. Tudi benzin in avtocesta do npr. Splita in nazaj nekaj stanejo, da ne govorimo ure in ure vožnje z avtomobilom.
Polni so pa (okej, pozabimo letošnjo sezono), ker je za Slovence še vedno ceneje, ker morajo za povsod drugo plačat še letalsko karto zraven. Če ne bi bil problem prevoz, bi bila Hrvaška za Slovence popolnoma nekonkurenčna. Poceni je zaradi lastnega prevoza, “dol” se pa že nekaj najde. Kar je bilo še pred leti 50, 70 evrov, je danes že 100 ali 130. Na isti ravni je ostala samo žalost od apartmajev.[/quote]
Letalske karte niso več bavbav. Nizkocenovne prevoznike dobiš že od 30 -70 Eur. Tudi benzin in avtocesta do npr. Splita in nazaj nekaj stanejo, da ne govorimo ure in ure vožnje z avtomobilom.[/quote]
ja, letala so postala dostopna.
samo, pol pa prideš na destinacijo, pa ali si vezan na hotel, ali moraš najet rent-a-car… skratka… imaš še kar zajetne dodatne stroške, če ne želiš ravno čičat na treh kvadratih…
je razlog, zakaj čehi in poljaki pridejo z avti in ne s toliko cenejšimi letali…
da o času, ki ga porabiš za to, da prideš do ene turčije in hotela tam, ravno tako ne govorim. par ur vožnje do letališča, čakanje na letališču, tri ure vožnje do turčije, čakanje na transfer 1 uro, do dve uri, da te dostavijo v hotel… v tem času si že skoraj v dubrovniku tudi… v splitu pa ziher.
Forum je zaprt za komentiranje.