Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice CENE V DALMACIJI EKSPLODIRALE

CENE V DALMACIJI EKSPLODIRALE

Iz članka:
Ste pripravljeni za dve umešani jajčki s šunko plačati 15 evrov (110 kun)? Za najbolj navadno pizzo 12 evrov (90 kun)? Če si boste zaželeli običajno solato s tuno, vas bo stalo 15 evrov (115 kun). Krožnik mešanega mesa na žaru vas bo stal od 16 do 20 evrov. Kapučino stane približno pet evrov (35 kun) in dva deci točenega piva 2,40 eura (18 kun).
Če menite, da gre za novinarsko pretiravanje, se odpravite po lokalih in restavracijah v središčih velikih zgodovinskih mest od Rovinja preko Opatije, Zadra in Splita do Dubrovnika. Ugotovili boste, da vam bodo dalmatinski gostilničarji zaračunali za jed ali pijačo skoraj še enkrat toliko, kot ste morda zanjo plačali izven sezone. Kot ugotavljajo hrvaški novinarji, ponekod mimo vseh cenikov gostinci na svojo roko odobrijo popust, če ste domač gost. Neredu in zavajanju na terasah, na pragu sezone ni videti konca, ugotavljajo hrvaški novinarji.

Več preberete tukaj:
http://www.regionalobala.si/novica/cene-v-dalmaciji-eksplodirale-jajcka-s-sunko-15-evrov-pizza-12-evrov

Kot da kje drugje v Evropi ne …

OK, na smučiščih so res cene apartmajev zdaj padle v primerjavi s cenami pred petimi meseci…

Namesto, da si ustvarijo ime in renome zdaj, ko je ljudi strah zaradi beguncev, bodo raje sr-ačkali z enormnimi cenami in nacionalizmom.
Še vedno me ne mika hrvaška.

Novinar, ki dobi plačilo za svoje članke je napisal dve umešani jajčki? Joj!
Bolje, da še kaj drugega eksplodira.

Za Dubrovnik bi še razumel, da imajo poln kufer ‘mondenih’ turistov in se jih želijo otresti z visokimi cenami. Ni mi pa jasno to, da ti že v vsaki zanikrni betoli lahko računajo 15 Eur za solato s tuno iz ribogojnice.

Ojoooj, a je bilo kaj mrtvih v eksploziji??

Hja… saj nas nihče ne sili da pademo na te cene. V trgovinah so še vedno enake, kot so bile pozimi.

Naj kar poskušajo… s takimi poskusi se je že marsikateri gostinec pokopal…

Ma daj bit spet najbolj pametna. Iz svoje istrske kučice ne vidiš prsta pred nosom. Si kdaj na vrhuncu sezone letovala kje zunaj? Pa da vidiš, kaj drugje dobiš za svoj denar? Prijaznost, čiste wc je, postrežba z nasmehom, nočno življenje, ležalniki gratis …. Ma daj no, res mi je butasto dati več za kofe v Rovinju ali kjerkoli že, kot v Dubaju.
Ti povem, kaj turizem? V Dubaju je bil.par, ki je praznoval 10 obletnico poroke. V hotelu so jima kot presenečenje spekli torto.
To stopnjo bomo na balkanu še dolgo.čakali

Ma daj bit spet najbolj pametna. Iz svoje istrske kučice ne vidiš prsta pred nosom. Si kdaj na vrhuncu sezone letovala kje zunaj? Pa da vidiš, kaj drugje dobiš za svoj denar? Prijaznost, čiste wc je, postrežba z nasmehom, nočno življenje, ležalniki gratis …. Ma daj no, res mi je butasto dati več za kofe v Rovinju ali kjerkoli že, kot v Dubaju.
Ti povem, kaj turizem? V Dubaju je bil.par, ki je praznoval 10 obletnico poroke. V hotelu so jima kot presenečenje spekli torto.
To stopnjo bomo na balkanu še dolgo.čakali[/quote]

Aja?
“Moji” gostinci, kamor gremo spodaj občasno na večerjo, nam vedno počastijo sladico, sladoled aperitiv, po kosilu kavico, prvo rundo ob vsakem obisku (prvomajski, v sezoni…) “kuća časti … še v času, ko smo bili brez GSM-jev, so me domači lahko poklicali direktno v konobo, ko je bilo nujno (smrt v sorodstvu), se je lastnik še tisti trenutek, ko sem poklicala, spravil iskati moje starše na parcelo in naprej na plažo… mislim, da je to več, kot pa torta …

In ja, lansko poletje smo bili v višku sezone v Prienu (Chiemsee), pa odkrito povedano, bistveno bolj prijazni in z dostopnimi cenami so na Hrvaškem.

Hja, če rečeš, da si Hrvat, ti dajo 50% popusta. Če to poveš s ljubljanskim naglasom, dobiš še dodatnih 50% pribitka… ha ha.
Mi že vsaj 6 let ne hodimo več v Dalmacijo, ker se za enak denar odpelješ z letalom na jug Italije, v Grčijo, Španijo, Portugalsko itd. kjer imaš na kilometre plaže zase. Edino kar pogrešam na plaži so glasni Madžari, Slovaki, Čehi in Slovenci s kilskimi paštetami… to pa res pogrešam.

Lepo da vas po 30 letih štejejo za domače, bilo bi nelogično, da vas ne bi.
Prigoda iz Dubaja je ilustracija, kaj turizem pomeni, tudi če si prvič kje.
Saj ostali so razumeli point …

Iz članka:
Ste pripravljeni za dve umešani jajčki s šunko plačati 15 evrov (110 kun)? Za najbolj navadno pizzo 12 evrov (90 kun)? Če si boste zaželeli običajno solato s tuno, vas bo stalo 15 evrov (115 kun). Krožnik mešanega mesa na žaru vas bo stal od 16 do 20 evrov. Kapučino stane približno pet evrov (35 kun) in dva deci točenega piva 2,40 eura (18 kun).
Če menite, da gre za novinarsko pretiravanje, se odpravite po lokalih in restavracijah v središčih velikih zgodovinskih mest od Rovinja preko Opatije, Zadra in Splita do Dubrovnika. Ugotovili boste, da vam bodo dalmatinski gostilničarji zaračunali za jed ali pijačo skoraj še enkrat toliko, kot ste morda zanjo plačali izven sezone. Kot ugotavljajo hrvaški novinarji, ponekod mimo vseh cenikov gostinci na svojo roko odobrijo popust, če ste domač gost. Neredu in zavajanju na terasah, na pragu sezone ni videti konca, ugotavljajo hrvaški novinarji.

Več preberete tukaj:
http://www.regionalobala.si/novica/cene-v-dalmaciji-eksplodirale-jajcka-s-sunko-15-evrov-pizza-12-evrov%5B/quote%5D

jaz hodim v te kraje vsak dan. poleti tudi čez cel mesec julij, pa še malo avgusta. že kraji ki jih omenja ne spadajo v dalmacijo ampak je tu tudi omenjen kvarner, otoki in istra.

realne cene niso take kot jih omenja tale možakar, ampak dosti nižje.

cena za pošten hambi je 16 kun (2,20 eur) pri nas: 3,80 €. za pico odšteješ 40 kun (5,31 eu) pri nas: 9 eur+pijača. za kosilo (merenda: juha,solata,gl.jed+sladica) cena: 35-40 kun 4,65 eur-5.31 eur. pri nas od 6-10 eur (kosilo).

on očitno želi delat škodo našim sosedom, nam slovencem pa parati živce z iskanjem druge opcije. ne mu verjet. prepričajte se sami. pojdite v kvarner, dalmacijo sami.

Članek je drugače bil objavljen v hrvaškem časopisu. Njih visoke cene očitno motijo še veliko bolj kot nas.
Mi se bomo prilagajali. Če bo normalno, bomo jedli zunaj, odirat se sigurno ne bomo pustili. Imamo opcijo kuhanja.
O prijaznosti drugje pa ne bi. Ja, prijazni so v velikih hotelskih kompleksih – ker morajo biti, jim gledajo pod prste, kar se tiče pa lokalnega prebivalstva – ljudje so ljudje, nekje prijazni, nekje osorni, tako kot na Hrvaškem.

Tale post glih ni merodajen, ker je govora o letošnji sezoni, ki se šele dobro začenja. Ker je Hrvaška praktično razprodana, jaz kar verjamem, da bodo dobili višje apetite tudi gostinci. Oziroma so jih že.

Tale post glih ni merodajen, ker je govora o letošnji sezoni, ki se šele dobro začenja. Ker je Hrvaška praktično razprodana, jaz kar verjamem, da bodo dobili višje apetite tudi gostinci. Oziroma so jih že.[/quote]

potem pa pojdi sam dol pa se prepričaj na lastne oči

To stopnjo bomo na balkanu še dolgo.čakali[/quote]

Aja?
“Moji” gostinci, kamor gremo spodaj občasno na večerjo, nam vedno počastijo sladico, sladoled aperitiv, po kosilu kavico, prvo rundo ob vsakem obisku (prvomajski, v sezoni…) “kuća časti … še v času, ko smo bili brez GSM-jev, so me domači lahko poklicali direktno v konobo, ko je bilo nujno (smrt v sorodstvu), se je lastnik še tisti trenutek, ko sem poklicala, spravil iskati moje starše na parcelo in naprej na plažo… mislim, da je to več, kot pa torta …

In ja, lansko poletje smo bili v višku sezone v Prienu (Chiemsee), pa odkrito povedano, bistveno bolj prijazni in z dostopnimi cenami so na Hrvaškem.[/quote]

Oprosti, ampak ne moreš delati primerjave med gostinci, ki strežejo nepoznane goste s tistimi, ki se z gosti že osebno poznajo. Tudi mi, ko smo 15 let zaporedoma hodili na morje v določen kraj, kjer so nas poznali skoraj vsi gostilničarji, smo navezali z njimi tak odnos. Tudi novoletne čestitke smo si (z nekaterimi) pisali….

Tale post glih ni merodajen, ker je govora o letošnji sezoni, ki se šele dobro začenja. Ker je Hrvaška praktično razprodana, jaz kar verjamem, da bodo dobili višje apetite tudi gostinci. Oziroma so jih že.[/quote]

potem pa pojdi sam dol pa se prepričaj na lastne oči[/quote]

Saj grem, še 14 dni. :))) Zaenkrat pa nimam razloga, da takim člankom ne bi verjela. Ker mi je logično, da se bodo šlepali na veliko število gostov.

Brez vezni članki, ker :

A:) ima večina Slovencev svoje apartmaje dol in si sami kuhajo
B:) preverijo cene, ker je to “domač” teren – ni to Pariz, kjer si privoščiš pivo v centru za 8eur
C:) Slovenci po večini ZNAJO z denarjem – beri: ga ne razmetavajo

Tako da meni so pravzaprav všeč visoke cene – naj Nemci in ostali pač plačajo in ne mislijo, da so na balkanu, kjer bo “vse u pola cene”.

Jaz sem prek airBnB-ja v enem slovenskem kraju začel oddajati apartma po 3x višjih cenah, kot prej, ko še ni bilo AirBnBja.

Rezultat:

Niti ENEGA Slovenca v 3 letih, sami tujci. Plačajo, so kljub visokim cenam presrečni in 100% booking. Meni pa tak mesečni priliv, ki ga večina Slovencev ne vidi vsak mesec 15.-ega na TR-ju:)

Edini “minus” je, ker imam tako zasedeno, da ne morem poleti na morje. Grem pač jeseni, ko so tudi cene na hrvaškem skoraj zastonj: Beri: polpenzion v hotelu s 4 zvezdicami za 2 osebi: 60 eur.

Aja?

In ja, lansko poletje smo bili v višku sezone v Prienu (Chiemsee), pa odkrito povedano, bistveno bolj prijazni in z dostopnimi cenami so na Hrvaškem.[/quote]

Oprosti, ampak ne moreš delati primerjave med gostinci, ki strežejo nepoznane goste s tistimi, ki se z gosti že osebno poznajo. Tudi mi, ko smo 15 let zaporedoma hodili na morje v določen kraj, kjer so nas poznali skoraj vsi gostilničarji, smo navezali z njimi tak odnos. Tudi novoletne čestitke smo si (z nekaterimi) pisali….[/quote]

Vem in ne primerjam samo odnosa tam, kjer smo domači in tam, kjer nismo. In verjemi, letos sem pila kavo v Rovinju (sicer ne v Roksiju), pa niso bile nič pretresljive cene in nas niso nič čudno gledali, čeprav smo bili v kolesarski opremi.

Dejstvo je, da so povsod (ne samo na Hrvaškem!) v sezoni cene višje kot pa izven sezone, tako pijača kot hrana kot namestitve in to sem napisala že v mojem prvem postu.

Članka nisem pisal jaz ampak hrvaški novinarji. Če že kdo dela škodo sosedom , so to oni sami z navijanjem cen. Osel gre enkrat na led. V članku tudi piše, da so lokalni-domači gostilničarji nezadovoljni, ker jim prišleki iz drugih delov Hrvaške s takim višanjem cen, delajo večletno škodo. Ko enkrat turista odženeš, ga težko dobiš nazaj.

Saj tudi pri nas ni dosti bolje. Ta vikend v Portorožu na Herlwyih, je bila piva po 7€. Zdraven v marketu pa 1€. Zapraviš toloko kot hočeš. Piva je pa piva, al s piksne al iz krigla. Mogoče iz krigla še mal razredčena.

Zdaj pa malo pretiravaš. V centru Portoroža je na šanku ob HD stalo veliko pivo 3,50 Eur, kar se je meni zdelo zelo drago. Ne vem kje ti je uspelo zapravit 7 Eur za pivo… si prepričan, da si pivo plačal natakarju? ha ha

Zdaj pa malo pretiravaš. V centru Portoroža je na šanku ob HD stalo veliko pivo 3,50 Eur, kar se je meni zdelo zelo drago. Ne vem kje ti je uspelo zapravit 7 Eur za pivo… si prepričan, da si pivo plačal natakarju? ha ha[/quote]

Tisto je bil radler z vodo.

To, da so v Dalmaciji eksplodirale ceni, enostavno ni res
Kava 8-10 kun, pivo 20 kun.

Zdaj pa malo pretiravaš. V centru Portoroža je na šanku ob HD stalo veliko pivo 3,50 Eur, kar se je meni zdelo zelo drago. Ne vem kje ti je uspelo zapravit 7 Eur za pivo… si prepričan, da si pivo plačal natakarju? ha ha[/quote]

Tisto je bil radler z vodo.[/quote]

Ne, ne. Veliko Laško je bilo 3,5 Eur.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close