Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene stanovanj čez kako leto

cene stanovanj čez kako leto

aja pa avti se bodo tudi pocenili. predvsem rabljeni. baje je za 75% upadla prodaja oz. povpraševanje po rabljenih avtih.

Antonio usmiljenja si vreden. Tu ne gre za ranjen ego temveč za oceno stanja na trgu. V potapljajoči ladji si, pa še nisi ugotovil, da se potapljaš. Toliko slabše zate.

Cene stanovanj lepo padajo in jaz lahko 50% svojega načrtovanega zaslužka že danes iztržim. Če bi se ozrl v zgodovino drugih padcev nepremičninskih trgov bi morda ugotovil, da padec cen dobi pospešek v drugem letu padanja, kar bo pri nas verjetno v jeseni 2009. Takrat bom kupil stanovanje. Seveda pa mora vsakdo sam spremljati trg in v primeru nepredvidenih premikov v neželjeno smer ukrepati.

Vsem, ki kupujete: Zaenkrat cene lepo padajo in priporočam čakanje.

LP

boš kupil če bo kdo prodajal.

Dejstvo je, da se stanovanaj še vedno prodajajo, sicer manj, pa vseeno.
In seveda, če bo kriza, bo tega manj. Toda, kriza bo minila.
Je pa res presoja tega odvisna od vloge-ali si kupec ali prodajalec.
Kot prodajalac sedaj definitivno ne bi prodajla. Kupoval pa seveda bi..
In vse več prodajalcev preprosto ne prodaj več.

In še to: dejstvo je, da se plače povečujejo, torej tudi kupna moč. Seveda tistim, ki sploh so potencialni kupci. Pa tudi banke takim brez težav odobravajo kredite.

Zmotno je mnenje, da je prodajalcev vse manj. Prodajalcev je vse več. Število oglasov na Slonep se je povzpelo na rekordnih 29.200. Zanimivo je, da nekateri še vedno nočete sprevideti, da je realna cena starega stanovanja v Ljubljani cca 1.000 do 1.500 EUR/m2. In dokler smo še daleč stran od teh cen se ni treba bati, da bi cene nehale padat.

Zakaj ne bi danes prodal za npr. -15%, če se obeta še bistven padec cen in davek na posest nepremičnin? Aja, ta padec cen je samo v moji glavi.

Prodaje ni, ker je zmanjkalo bedakov z denarjem, pametni kupci pa vedo, da je raven cen previsoka.

Tisti ki jim ni treba prodati se bojo umaknili tukaj se strinjam(tudi sam sem med temi)

Vendar pozabljas da ko bomo hoteli kupiti vecje,boljse,novejse,bomo morali vseeno prodati!

Vse pomembne delnice so letos zgubile ze vec kot 50% cene,borzniki pa so se pred 1 letom ljudi prepricevali naj kupujejo…

Cene nepremicnin nerealno rastejo ze od leta 2000,pa agentje se vedno govorijo kupujte,to so realne cene,vse bo samo se rastlo…

In te isti agenti sedaj jokajo da nimajo vec posla,ja seveda nimate ce ste vse napihnili za 100%!

Sedaj pa je ljudem dosti tega ,da morajo za 1sobno stanovanje vzeti 100.000€ krede,ki jo potem ,ko jo odplacajo po 30 letih vrnejo 230.000€.

Stari pa so takrat ze vsaj 55-60 let in zivljenja je ze konec.

Cene padajo in morajo past se vsaj za 30%,da bom lahko govorili o realnih cenah.

Tudi sam zgubljam na svojem stanovanju,vendar tako mora bit.

Lep pozdrav

TheMan

Antonio usmiljenja si vreden. Tu ne gre za ranjen ego temveč za oceno stanja na trgu. V potapljajoči ladji si, pa še nisi ugotovil, da se potapljaš. Toliko slabše zate.

Mmmmm ne vem kaj bi bilo slabše zame in v čem naj bi se jaz utapljal? Saj ne prodajam stanovanja. Kvečjemu gledam hiše in zemljišča na morju. Parametrov kako naj bi se v prihodnosti oz. dolgoročno obnašala ponudba je več kot pa izgleda na prvi pogled.

Morda si ti usmiljenja vreden, ker vidim kako goreče napoveduješ kako naj bi bilo. Ko beremo tvoje odgovore nekateri dobimo občutek, da je to trenutno tvoja največja želja in nič več kot samo to.
Medtem, ko 10 strokovnjakov iz področja ekonomije podaja 10 različnih odgovorov kako bo je še vedno tvoj odgovor edini, ki je pravilen. Morda bi morali tebe poklicati, da jih razsvetliš.

Moje mnenje je, da je vse možno tudi tvoja napoved. Vsekakor pa se pa nebi upal trditi, da bo ravno tvoja napoved oz. želja uresničena.

Razlika med nama je očitna. Tebi se nekaj zdi, in gojiš nekakšne želje… jaz pa sem v svoje mnenje prepričan, sicer bi bil tiho. Kakšni občutki te ob tem spreletavajo je pa tvoja stvar. Večina t.i. strokovnjakov ima denar v nepremičninah, torej poslovni interes napihovanja cen, zato njihovo mnenje zame ni relevantno. Na splošno sam “strokovnjakov” ne poslušam. Mnenje o trgu si ustvarjam sam z neposrednimi informacijami s trga. Znižanje cen ni moja želja (nisem tak bedak, da bi mislil, da bo trg sledil mojim željam). To je bila moja poslovna ocena pred slabim letom, zato sem se tudi odločil, da prodam stanovanje. Prodal sem ga po taki ceni, da bi lahko danes o njej samo sanjal. Če si pozabil; jaz se grem en tak mali zasebni posel s tem, ki bo vrgel vsaj 40.000 EUR.

Meni se nič ne zdi in niti ne gojim nobenih želja razen tega kar sem že napisal glede hiše na morju… Tako kot si ti v tvoje mnenje prepričan sem tudi jaz prepričan v moje mnenje, da je parametrov pri dolgoročnem oblikovanju ponudbe več kot pa jih nekateri trenutno vidijo.

Še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje: kaj bi bilo slabše zame in v čem naj bi se jaz utapljal?

Oh joj, z drugimi besedami, cene ti padajo pred očmi, pa tega ne opaziš. Ti osebno me niti najmanj ne zanimaš.

Morda še nisi opazil, da tudi ti mene osebno niti najmanj ne zanimaš :)))

zato tudi nisem napisal nobenega stavka o tebi kot npr.
…usmiljenja si vreden. Tu ne gre za ranjen ego temveč za oceno stanja na trgu. V potapljajoči ladji si, pa še nisi ugotovil, da se potapljaš. Toliko slabše zate.

Hmmm zdaj te pa res ne razumem najbolje. Eno je podajanje ocen o situaciji na trgu nepremičnin na tem forumu oz. tematiki drugo je pa ocenjevanje osebe oz. njegove ladje in situacije.
Zato sem te vprašal jaj bi bilo slabše zame in v čem naj bi se jaz utapljal?

@Antonio_num: da se ti da ukvarjat s takimi primerki 🙂 Škoda časa.

saj imaš prav 🙂

Cene bodo strmoglaviletako kot strmoglavlajo cene delnic, ker morajo špekulanti vračat kredite in so prisiljeni prodajat..to bodo tudi gradbeni špekulanti ..ti so bolj trdoživi in zato se bo trg po napovedih sesul poleti, ko jim bodo banke začele zavijatvrat ..tisti ki bodo kupili prej si bodo pulili lase, tisti,ki bodo paimeli keš bodo lahko špekulantom jebal mater. Do sedaj so kri scali tisti, ki so kupovali sedaj pa prihaja obrat …kriza bo po vseh napovedih min 3 leta… Glasovi skepse natem forumu so glasovi špekulantov, ki izkoristijo vsako najmanjšo priložnost za vplivanje na javno mnenje…še posebej sedaj ko jim voda teče v grlo …

Enako bi lahko rekli za take kot si ti.
Osebno nimam nobenega vpliva na to kar se dogaja oz. se bo zgodilo. Forum je namenjen izmenjavi mnenj in ne ocenjevanju podajalcev mnenj. Vsak ima svoje mnenje in prav je tako. Vsekakor pa ne obstaja samo ena resnica.

Cene stanovanj bodo strnoglavile kot so cene delnic, samo nekaj časa je še treba počakat…kdor se danes zna pogajat lahko dobi že ceno, ki nima nič skupnega z oglaševano.
Dejstvo je da bodo morali špekulanti začeti vračat bankam kredite za svoje investicije in če ne bodo stanovanja prodali jim jih bodo banke vzele in one prodale po tapravi ceni.
Vsak, ki kupuje stanovanje bi moral vedeti, da je stroškovna cena stanovanja v LJ okoli 1100-1200 Eur/m2 in kar plača več je zasluga njegove nesposobnosti.
Kupec je danes kralj ker ima denar, špekulant pa kup dreka ( kljub temu da se dela samozavestnega), ker ga banka davi za vrat. Vsak ki danes kupuje bi se moral zavedat, da je danes on tisti, ki postavlja ceno in ne špekulant. Kdor se danes ne zna zmeni za 30% popusta oz plača več kot 1750 Eur/m2 ni opravilno sposoben.

Se mi kar smili država, ki bo morala poskrbeti za toliko mentalno ogrpženih ljudi…

točno.res je trenutno zaradi inercije presežek novih stanovanj.
Ko bodo ta prodana, se bo zelo hitro spet vzpostavilo novo ravnotežje. Resda bo raven cen mogoče nekaj nižja, kot je bila na vrhuncu, ampak še zdaleč ne tako drastično.
Zato, prodajalci , samo brez panike
Kupci pa naj seveda kupijo vse kar lahko..itak.

@sreckoo: Daj povej še kaj. Je zanimivo prebirat tvoje preroške napovedi. Kelnarca… še eno rundo prosim! 🙂

Cene padajo in bodo padale se naprej,ce le mi ljudje ne bomo podpirali 300% zasluzkov gradbenikov.

Vsi ki ste pred nakupom pocakajte se eno leto,boste nova stanovanja v Ljubljani kupovali po 2000€ na kvadrat max…

Pa se to je precenjeno…

Realno ceno pa si lahko pogledate na straneh nacionalnega sklada,v kranju je cena 1520€ na kvadrat (novogradnaja) pa jim 50 stanovanj stoji ze od zacetka praznih…

Gradbeniki lahko dolgo casa blefirajo zaradi zasluzkov preteklosti,vendar cas streznitve prihaja…

Po celam svetu padajo napremicnine na dno,samo nasi nepremicninarji sanjajo da smo nekaj posebnega-hahahaa

Amerika,Anglija,Nemcija,Dubai… belezijo padce cen nepremicnin v zadnjem letu 20-40%…

Samo v Sloveniji se lahko proda stanovanje staro 40 let za 3000€ na kvadratni meter…

TheMan

Iz današnjih Financ povzemam, da so se Semedelski razgledi pocenili za 15%, vseliš se lahko, čim vplačaš 10% are, in čisto nič kaj dosti te ne sprašujejo, s čim boš plačal preostalih 90% (desperate times for desperate measures, if I ever saw any…)

@theman: 2000 € je predrago. 200 € bo bolj ustrezna cena.

Dej Krentam,
sej vsi vemo kaksne so cene,nekateri pa glede na financno strukturo in ekonomijo na splosno lahko priblizno ocenimo realno vrednost-

Dej kaksen pameten argument al pa shut the f**k up.

Sam podpihujes in serjes tuki…

V nacionalni shemi so stanovanja bla vedno obcutno cenejsa,pa vsi vemo da niso neka dobrodelna ustanova.

Realna vrednost novega stanovanja je 1200€ na kvadrat v Ljubljani-sklad jih je prodajal po 1700€—se vedno 500€ zasluzka na kvadratni meter…

Noben ne bo kupoval precenjenih nepremicnin…

3000€ na kvadrat,ne hvala…
Cez eno leto bo ze pod 2000€

TheMan

@theman: Kako si ti pameten… A si srečen zdaj?

A ste nekateri pametni… Dajte prebrati svoja kakšno leta stara sporočila, kjer ste trdili, da cene nepremičnin ne bodo padle…

Krentm ce nimas kej povedat(argumentiranega) pol je bolje tako-Shut the f**k up…

Cez eno leto bomo vidl kdo ma prov…

Vi ki trdite da cene ne bojo padle,ali pa mi,ki pravimo da se bodo zmanjsale za vsaj 30%…

Se enkrat krentam,brez argumentov se ne obracaj name…

TheMan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close