Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene stanovanj čez kako leto

cene stanovanj čez kako leto

@trancer: Smola. Kakšno zapravljanje denarja! Če bi tvoja znanca počakala do smrti, stanovanja sploh ne bi potrebovala.

Res je, če pa bi počakala še nekaj časa(ne ravno do smrti), bi ga pač dobila še ceneje.

A bo kaj pomagalo, ce napisem da se borg ne spozna najbolje na te reci? Ne da se mi demantirati svako od njegovih trditev…

Sem opazil, da se ne spozna, glede na to, da trdi, da za slovenski trg nepremičnin ne veljajo ekonomski zakoni in da ne razume temeljnega zakona tržnega gospodarstva – višje povpraševanje->višje cene, nižje povpraševanje->nižje cene. 😀

Ej do kdaj naj še čakamo? Danes na teletekstu zopet berem da so se sicer hiše pocenile, stanovanja pa podražila. Mah sranje…

Nič ne verjami tem statističnim podatkom, ker ne povejo v kakšnem časovnem intervalu so izračunani. Stanovanjem so cene konkretno začele padati šele v zadnjem mesecu, statistični podatki so pa od začetka leta. Čez pol leta se bo tudi v statistiki pokazal znatni padec cen stanovanj, verjemi.

Seveda, seveda… verjeti je potrebno samo trancerjevim statističnim podatkom. Ti so edini merodajni.

ja seveda, je potrebno kaj vedeti, ne samo ugibati..

@trancer-take transakcije obstojajo ves čas, ne samo zdaj, ne odkrivaj tople vode

To je približno tako kot, če bi nekdo napovedoval, da bodo cene delnic čez pol leta dosegle naslednje cene:
Krka 35
Petrol 200
Luka Koper 15
Istrabenz 20
Telekom 100
Mercator 100

Prodajte dokler lahko še prodate po taki ceni kot dobite danes :)))

No sej morda bodo res, ker prihaja huda kriza…

3. četrtletje 2008, podatki GURS, padec prometa pri stanovanjih 50%, cene nižje za 5%. Zabavni bodo podatki za 4. četrtletje. Trend nadaljnega upadanja števila transakcij je jasen, kaj to pomeni za cene pa tudi.

Če ne rabiš denar pač ne prodajaš. Tako kot pri vsaki stvari.

Pametnjakovič. Gospa je spraševala, če se bodo cene nepremičnin znižale. Prihajajo statistični odgovori na njeno vprašanje. Ne pametuj. Raje priznaj da pojma nimaš.

Se strinjam z @Antonio_num: sedaj bodo prodajali tisti, ki bodo res rabili denar, predvsem zaradi “prehrabrih” odločitev v preteklosti. In pa seveda prodajali bodi vnuki, ki bodo za babičino stanovanje hoteli čimprej zamenjat za avto z vetrnico na nosu.

Tako kot sem že omenil če ne rabiš denar pač ne prodajaš. Posledično umik nepremičnin iz prodaje tistih, ki so ocenili, da ni pravi trenutek za prodajo in ne potrebujejo denarja pomeni tudi manjšo ponudbo in vpliv na oblikovanje cen na tržišču.

pametnjakovič, to so podatki iz ETN in to za nova stanovanja. pa še to za zelo majhen delež stanovanj.
Ostalo je špekulacija, oz.kot temu sedaj učeno rečejo, hedonska analiza..

Gre seveda za podatke o prodaji starih stanovanj (davek na promet nepremičnin), ki jih posreduje DURS (+ notarji…). Vidim da res pojma nimaš. Preberi si na GURS strani. Če ne bi tule par pametnjakovičev s svojimi globokoumnimi “analizami”, ki jih realnost sproti sesuva ne zavajali ljudi, bi se že davno nehal z vami pregovarjat.

Gre seveda za podatke o prodaji starih stanovanj (davek na promet nepremičnin), ki jih posreduje DURS (+ notarji…). Vidim da res pojma nimaš. Preberi si na GURS strani. Če ne bi tule par pametnjakovičev s svojimi globokoumnimi “analizami”, ki jih realnost sproti sesuva ne zavajali ljudi, bi se že davno nehal z vami pregovarjat.

A si ti morda eden od tistih ki vse ve? Tako kot ti tukaj imenuješ pametnjakoviče tiste, ki ne razmišljajo tako kot ti bi lahko tebe drugi imenovali socialni debil.
Če bi vprašali za mnenje 10 strokovnjakov s tega področja bi dobili 10 različnih mnenj. In če bi hoteli zvedeti kateri je pravilen bi morali verjetno tebe poklicati, ker samo ti lahko poveš katero mnenje je pravilno. Sem prav razumel?

Toni št. 1 – seveda. Samozavest serijsko.

Zanimivo je kako mediji napišejo npr. 24ur

v naslovnici: Cene stanovanj strmo padajo

pod naslovnico: Cene stanovanj v Sloveniji so padle za pet odstotkov, znižal pa se je tudi promet.

Če prebereš samo naslovnico bi pomislil, da so padle najmanj za 20%.

Če uporabijo izraz za 5% strmo. Mi ni jasno kakšen izraz bi bil primeren za padec delnice npr. z 950 na 271. Morda strmo, strmo, strmo, strmo, bolj strmo.

Ja za branost je jasno potreben senzacionalen naslov, vsebina je pa ponavadi navadno skorpucalo.

Trancer,Naključni bralec…

Že nekaj casa berem ta forum in ugotavljam da imata vedno bolj prav,ta tema se je zacela jeseni letos in bolj,ko se priblizuje novo leto in se krepi svetovna kriza bolj se nepremicnine cenijo.

Sam sem pred nakupom stanovanja v Ljubljani in dobro,da imam malo pameti in ekonomskega znanja,,da stanovanja nisem kupoval jeseni.

Stanovanja v Ljubljani danes sploh ne mores prodat za vec kot 2000€ na kvadrat in to novega.

Ljudje dejte ze enkrat mal spregledat,kje ste vidl da je na ceni stanovanja v Ljubljani 300% zasluzka!!!

Moj dober prijatelj gradi hise za prodajo,ze eno leto mu vse stoji,ni kupcev…. realna cena novega stanovanja v ljubljani je 1700€,vse kar je starejse ali oddaljeno od ljubljane pa dosti manj!

Pa kje ste vidl da je kvadrat novega stanovanja v Postojni 2500€ na kvadrat!?! Tudi Jankovic je napovedal cene 1700€ po kvadratu in to se tudi dogaja,morate razumeti da oglasevana cena in cena po kateri se kaj proda ni eno in isto,je lahko tudi 30% razlike.

Na vprasanje kako lahko trdim,da je realna cena novega stanovanja v Ljubljani ne sme presegati 1700€ na kvadrat,po toliko se bojo prodajala stanovanja in Stanovanjske Sheme,in ravno teh 1700€ za kvadrat omogoca gradbincem nek normalen zasluzek 500-700€ zasluzka na kvadrat.

Cas bogatenja na racun nepremicnin se je koncal,cas pa bo pokazal kdo je imel prav.

Naj se kdo oglasi ki je zadnje case prodal stanovanje po ceni ki si jo je zamislil,čakam…

TheMan

Jaz iščem svojo sanjsko nepremičnino (že zgrajeno hišo, bolj pogojno tudi parcelo) kako leto in sem seveda naročena na vse možne nepremičninske oglase. V zadnjem času opažam zanimiv fenomen, v ponudbi je namreč izbruhnila množica parcel v najrazličnejših predgradbenih fazah (od “kmetijsko zemljišče v postopku spremembe namembnosti” naprej do “gradbeno dovoljenje z vsemi priključki”). Cene so različne, večina je še vedno popolnoma halucinatornih, nekaj je pa že čisto sprejemljivih.
Iz česar sklepam, da vsem tistim “investitorjem”, ki so kupili parcelo in nameravali na 1000 kvadratih postaviti štiri grde dvojčke, iz katerih gledaš en drugemu v pisker, prodajali bi jih pa seveda za trojno ceno investicijskih stroškov, temeljito teče voda v grlo in se hočejo znebiti svoje podjetne “naložbe”, dokler se le še da.
Me prav zanima, kaj si o tem mislite ostali.

A je TheMan = trancer :)))

Sam sem pred nakupom stanovanja v Ljubljani in dobro,da imam malo pameti in ekonomskega znanja,,da stanovanja nisem kupoval jeseni.

to bo to ja :))))

Ne TheMan ni tracer,
spremljam pa ta forum ze nekaj casa in se strinjam s tracerjem in z drugimi realno gledajocimi ljudmi,ki imajo nekaj znanja iz ekonomije.

Opazam da si nekaj govoril o prerostvu tracerja(cene nepremicnin si primerjal z delnicmi) in opa,res so delnice padle letos že za 50% trancer je imel prav!

Najprej gre v kura* borza in delnice,pol sledi avto industrija,pol je pa ze na vrsi gradbenistvo in nepremicnine,kako bo slo naprej pa bo pokazal cas…

Sam si upam napovedati da bodo v 2009 cene nepremicnin v Ljubljani in okolici drasticno padle,ali pa se sploh ne bojo prodajale,ker bojo cene se vedno nastavljene 30% previsoko!

TheMan

Saj je večini jasno, da če se zmanjša povpraševanje to pomeni znižanje cen s strani tistih, ki morajo prodati. Tisti, ki pa ne morajo pač umaknejo iz prodaje in rečejo ni pravi čas za prodajo. Prerokovanje za koliko bo šlo kaj dol je čista špekulacija.
Tako kot sem jaz napisal cene za delnice. Lahko bi tudi tako napisal:

Krka 25
Petrol 150
Luka Koper 15
Istrabenz 15
Telekom 80
Mercator 70

v naslednjih 3 mesecih 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close