Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene stanovanj čez kako leto

cene stanovanj čez kako leto

Kar pa še vedno ne pomeni, da so cene primerne. Primerna cena je tista po kateri kupec kupi stanovanje. Če nekdo trdi, da so zdajšnje cene ustrezne tudi prav. Pokazal pa bo trga kaj drži in kaj ne. Meni osebno se zdi predrago prodajati nova stanovanja po 3000-6000 EUR na kvadratni meter preveč oz. nerealno glede na splošno gospodarsko situacijo v državi, 2000 EUR za novo manjše stanovanje plus garaža/parkirno mesto pa se mi osebno zdi še sprejemljiva cena v Ljubljani. Če bomo pa prišli do takšne povprečne cene ali celo nižje, bo pa pokazal čas.

kr en tam & Co. se z vsakim postom oddaljujejo od realnosti in teme na forumu. Še tisto, kar ste znali početi (brez osnov pljuvati po ljudeh), vam ne gre več od rok. Samo ponavljanje (kot lajna oz. pokvarjena gramofonska plošča) in vedno slabše pljuvanje. Pomanjkanje domišljije bi se temu reklo.

1500 €ur je minimalna plača ?[/quote]

Minimalna plača je 562€. Za dve osebi to znese 1124€ in ne 1500€. Razen, če hočeš povedati, da je mogoče s kreditom in anuiteto 500€ kupiti stanovanje v LJ?? Zresni se. Enkrat sem te že pozval, da opredeliš stroške, pa si nametal neke stroške, ki ne nesejo jajc, OK. Mislim, da je čas, da prenehaš govoriti o normalnem življenju in nakupu stanovanja. Še ob hudem odrekanju, je kaj takega neizvedljivo. Cene morajo dol in cene bodo šle dol.

Še enkrat dejstvo/a, meni je zelo žal, da si se zakreditiral in odrekel življenju samo, da imaš stanovanje. Mogoče je to tvoj “way of life”. Je čisto v redu tako, le ne takega življenja še drugim vsiljevat.

Prav tako sem vam povedal, da nikoli ne bi kupil (s partnerko) stanovanja po takih cenah, če mi (nama) starši ne bi pomagali. Bi raje bil celo življenje v najemu. Tako bi vsaj živel tako kot sedaj. Take sreče pa večina nima.

Ne govorim, da si par z minimalnima plačam lahko privošči stanovanje, ker si ga pač ne more.

Tudi nisem nikjer napisal, da so obstoječe cene previsoke, prenizke ali se kakorkoli opredelil do njih, samo pojasnil sem, da se tudi v dani situaciji da priti do stanovanja kot par s povprečnima plačama, razen če je nesposoben.

Seveda ti lahko še dalje trobiš da to ne gre, ampak jaz ti res nisem kriv, kajti v tvojem primeru mogoče res ne gre.

Par, ki nima otrok in kateremu je cilj priti do lastne nepremičnine ter ima vsaj povprečno plačo, to seveda lahko naredi tudi danes(ob pogoju da pred tem privarčuje vsaj za minimalni polog, ki je potreben za odobritev hipotekarnega kredita), vendar to pomeni odrekanje, ker je potrebno živeti v času varčevanja za polog kredita ponavadi v najemu in plačevati še najemnino poleg vseh ostalih stroškov. Ko pa kupita stanovanje in odplačujeta kredit, je ob teh cenah anuiteta kredita občutno, če že ne bistveno višja od tržne najemnine za takšno stanovanje. Posameznik pa se mora že ekstremno odrekati stvarem, da teoretično po precej dolgem času varčevanja sploh dobi kredit, potem pa je še zapufan ponavadi do penzije po možnosti za kakšno malo garsonjero. In takšne razmere in pogoji nakupa stanovanja po mojem niso niti normalni niti vzdržni, a to je moje mnenje, ni nujno, da se s tem še kdo strinja. Osebno sem mnenja, da mora srednji razred, se pravi za povprečno plačan in povprečno izobražen del prebivalstva, imeti možnost priti do nepremičnine tudi v glavnem mestu in povsod drugod, kjer so cene zrasle do neba, in to po takšnih cenah, ki ne pomenijo tolikšnega odrekanja, kot je zdaj to pri nas postal očitno (sicer za večino vedno manj sprejemljiv) standard.

Lepo povedano. Poleg tega se so dejstvo & co pošteno ušteli pri nečem. Torej da MLAD PAR (če so že v vašem srečnem tradicionalno-domačijskem vesolju vsi radostno poparčkani) do 30 leta lahko prihrani za polog. Kdaj pa naj bi dotični PAR začel varčevati?

a) Po (ne)dokončani osnovni šoli ob minimalcu oz. na kronični socialni podpori – pri petnajstih? Zelo zaželen kader, delodajalci se tepejo zanje, cedi se med in mleko.

b) Po dokončani srednji šoli nekje nad minimalcem – pri devetnajstih? Pa par let kar na socialni, ker služb ni, razen če je oči ne zrihta. Če ima srečo (in službo) po par desetletjih zleze do POVPREČNE plače.

c) Po faksu na vsaj povprečni plači – pri štiriindvajsetih. Hahaha, šala leta. Službe te čakajo na vsakem koraku, ne? Morda zato folk vleče faks do tridesetega, da lahko dela za drobiž preko študentskega servisa. Pa koliko diplomirancev poznate, ki imajo službo za nedoločen čas? V domačem kraju kar oba? Se bo potrebno seliti? Boš šel/šla z menoj? Se bova šla vezo na daljavo? A bi imela/zmogla imeti otroka? Kaj če bom izgubil(a) službo? Kaj bo s stanovanjem/kreditom če greva narazen?

Pa upoštevati je treba, da sta OBA zadela na loteriji, torej da imata službo.

Ding dong, drin drin
V Sloveniji je več kot 100.000 brezposelnih.
2/3 srečnežev, ki imajo službo, ne dosega povprečne plače.

Vsak ima zase prav. Tisti, ki pravi da lahko in tisti, ki pravi da ne more. Žal se je treba določenim stvarem odreči, da bi dobili nekaj drugega.

Admin,zakaj ne morem vec pisati komentarjev???

TheMan

Čista resnica…

V vsakem primeru se je potrebno odrekati, vprašanje je le kje je meja še sprejemljivega. To pa naj se odloči vsak zase.

@dovolj je dovolj : ti si tako poln samega sebe, da drugih sploh ne vidiš. Če že kdo žali druge na forumu, si to v prvi vrsti ti. Tudi usajanje nad malenkostmi ti ni v prid. S takim načinom komunikacije vsaj mene ne impresioniraš.

Naj gredo cene gor, dol ali ostanejo na istem, z minimalci se nepremičnin v Ljubljani (in še kje drugje) kupovati ne da in se jih verjetno ne bo dalo tudi v prihodnje. Želeli smo si kapitalizem in imamo ga. Prekrasno je bilo teh 20 let, ko se je živelo od sadov socializma, počasi pa bo tega konec. Jazbinškovih zakonov ne bo več, ko so ljudje za smešno nizke cene prišli do nepremičnin.

Če hočeš neko dobrino, jo moraš plačati. In nihče te ne vpraša ali si jo lahko privoščiš. Naj bo to nepremičnina, avto ali kaj tretjega. Če imaš minimalca, ti nihče ni kriv, kot ni kriv meni, če imam premajhno plačo. Se premisli preden se vpiše na nek študij, ali bo to perspektiven kader v prihodnje? Ali se gre tja, ker se sliši “kul” in je šla tja cela klapa. Na posamezniku je, kako bo povečal prihodke; ali se bo dodatno izobraževal, prekvalificiral, šel v tujino, ipd. Seveda je to težko in ni vredno toliko truda. Jamranje in kazanje s prstom na državo za vsako malenkost je že prav patetično. Minister naj odstopi, kajne ?

Kdo pravi, da moral imet vsak svojo nepremičnino? Možnost je tudi najem. Tudi g.dovol je dovolj pravi, da bi sicer živel v najemu. Torej?

Razen izjemno uspešnih posameznikov, se običajno kariero gradi postopoma. In pri tem se je treba marsičemu odreči in trdo delati. Ampak ne, vsi bi vse takoj. No, vsaj ti jamrači na forumu, ki hočejo prikazati, da predstavljajo mnenje 95% ljudstva. Pravi reveži se ne kurčijo po forumih ampak skrbijo za svojo eksistenco.

Če imamo kapitalizem, bomo imeli tudi cene, ki se bodo prilagajale tržišču, kar pomeni, da bodo tudi padale, ne samo rasle.
Meni je čisto jasno, da se z minimalno plačo ne da kupiti luksuznega stanovanja v centru Ljubljane, po drugi strani pa tudi ne mislim za 50 kvadratnih metrov uporabne površine (plus neke terase, atriji, lože in podobne neslanosti), ki stoji v Ljubljani le po imenu, odšteti toliko, kot bi stala hiša z bazenom na Floridi (in se zakreditirati pri banki za 30 let in odplačati banki še dve hiši z bazenom). Ker grem v tem primeru raje na Florido.

@severni veter: točno to! Imaš možnost izbire in če ti je Florida všeč, kaj še čakaš?

Tele primerjave so meni tako privlečene za lase. Folk samo grozi, a da bi pa naredil kaj, to pa ne. Zakaj ne? Ker ve, da ni vse tako, kot hočejo predstaviti s populističnimi izjavami. Sicer pa podpiram idejo Floride. Čimveč vas bo šlo, bolj bodo cene padle in večje nepremičnine za manj €€€ bomo lahko kupili ostali.

Ima kdo vsaj približne podatke koliko mladih, perspektivnih Slovencev letno res odide in ostane v tujini? Domnevam, da zanemarljivo malo.

Ja, imam pa tudi možnost izbire, da čakam, da bodo cene padle (če se komu ljubi brati to jaro kačo, se vidi, kdo je na začetku trdil, da je to v Sloveniji povsem nemogoče) in grem do takrat v najem (ki se je tudi pocenil).

Saj o tem govorim, tebi in “dovolj je dovolj” pač ne uspe priti do nepremičnine na predlagan način, mnogim pa bodo moji nasveti lahko pomagali.

Kapital gre tudi tja, kjer se davčno bolj izplača. No, saj to je pa že druga zgodba o “slovenski pravljici.” Niso pa nepremičnine nepomembne. Poznam primer, ko je nekdo za svoje podjetje blizu Ulma v Nemčiji kupil zemljo po EUR 0.5/m2. Potem pa primerjaj to z našimi cenami in vidiš, da je analogna naložba v zemljišče v Sloveniji pač nora.

In mimogrede – jaz ne spadam ravno med “šlosarje in prodajalke,” pa si stanovanja brez suženjskega kredita ne morem kupiti. Niti v okolici Ljubljane, kaj šele v Ljubljani. Se pa strinjam, da je treba živeti primerno svojemu standardu. Stvar je samo v tem, da drugje v tujini z mojo izobrazbo in podobno službo živijo mnogo bolje.

Blokada ip naslova???

theman

Nekaterim pa res ne potegne. Žalostno. Spet si me razočaral nad to objavo. Ali ti še vedno ni jasno, da malega človeka ne morete strašiti v nedogled. Šele začelo se je, ti pa že sedaj skačeš do stropa. Skregan si z realnostjo. To je dejstvo :))

Cas je primeren za dat sampanjec na hladno.

http://www.delo.si/clanek/102297

Ceprav je 1990 €/kvadrat za tiste kurnike se vedno absolutno prevec.

Matematika res ni tvoja najboljša stran….operacije deljenja, množenja se naučiš v osnovni šoli, obstajajo pa tudi kalkulatorji.

Hoces podatke tako iz prve roke.
Moj letnik na faksu. Izredno nadvse superduper ultramega perspektiven NARAVOSLOVNI za drzavo tudi izredno drag studij.
50 vpisanih. Od tistih 50 vpisanih jih je 25-30 koncalo, od tega nas je 5-6 vecinoma ne ravno po lastni volji koncalo v tujini. Od preostalih pa ima le zanemarljiv del sluzbo za dolocen cas, veliko jih pa tudi dela na popolnoma brezveznih podrocjih izven stroke. Zadovoljen?

@Goricjanka :

Ne ravno. Sedaj me pa res zanima, kateri je ta nadvse superduper ultramega perspektiven NARAVOSLOVNI za drzavo tudi izredno drag studij.

Glede na tvoje znanje matematike podatek o zaposljenosti ni presenetljiv.

Hoces podatke tako iz prve roke.
Moj letnik na faksu. Izredno nadvse superduper ultramega perspektiven NARAVOSLOVNI za drzavo tudi izredno drag studij.
50 vpisanih. Od tistih 50 vpisanih jih je 25-30 koncalo, od tega nas je 5-6 vecinoma ne ravno po lastni volji koncalo v tujini. Od preostalih pa ima le zanemarljiv del sluzbo za dolocen cas, veliko jih pa tudi dela na popolnoma brezveznih podrocjih izven stroke. Zadovoljen?[/quote]

ja, in?
a boš že j doumela, da vrednost in ceno določa trg?
tT pomeni, da je tvoje znanje pač brez vrednosti.Diploma pa tudi
Pojdi na prešolanje za avtomehanika ali keramičarja
Potem bo tudi lažje kupiti stanovanje v Ljubljani

ja, , pa do 2.300. vse neto,brez ddv in garaž, teras ipd.
Če to seštejemo, pridemo do 3.000

pa še garažni boks dobite zraven “for free” – kobajagi. hahahaaaaa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close