cene stanovanj čez kako leto
Koliko novih kupcev bi kupilo kvadrat po 4000€ v celovskih dvorih: 0000000000
Po 3000€ na kvadrat: 0000000000
Po 2000€ na kvadrat: 100 (budale)
Po 1500€: 500 (ovce)
[u]Vrjetnost,da bi si nekdo res zelel ziveti v novem getu,med samimi socialci,ki jim mi davkoplacevalci placujemo ta stanovanja je priblizno 1 proti 10000000000000[/u]
In kaj pomeni razprodaja,za mene je razprodajna cena nizja kot je proizvodna cena.
Proizvodna cena v CD je ocenjena na cca800€
Vprasanje,ki se postavlja je: koliko ljudi v sloveniji,ki so opravilno sposobni in imajo 200.000€ na zalogi bi si zelelo ziveti v novih fuzinah(celovski dvori)
TheMan
TheMan, mislim da bo treba še enega dodati na seznam. Kaj praviš?
Murči, iz prve roke ti povem, da se zaradi “razprodaje stanovanj CD” ne bo prenehalo prepucavat. Ni ti treba brati in tudi se ti ni treba oglašati “tukaj gor”. Mislim, da je za marsikoga zanimivo, kaj se tukaj dogaja oz. piše ali objavlja, razen za tiste, ki mislijo, da so še vedno carji na nepremičninskem trgu.
Enkrat sem že objavil, da je vsak prenapihnjen nepremičninski balon doživel dno najhitreje po štirih letih od peak-a. Kdaj (leto) je bil vrh, prištejmo še najmanj štiri leta, torej smo od dna oddaljeni še najmanj dve leti, lahko pa še kako leto več.
Torej bo to “prepucavanje tukaj gor” trajalo še nekaj časa. Razen, če se “carevi” umaknejo in ne zavajajo ljudi.
Ljudje čakajo na normalne cene nepremičnin in s tem ni nič narobe. Se bom še enkrat ponovil, čas špekulativnih nakupov in kupcev je minil. Ko se špekulanti umaknejo, je igre konec. In ljudje ne bodo več obremenjeni s tem trgom.
Zakaj osebe, ki imajo veliko denarja ne kupujejo stanovanj, če so cene normalne? Mi lahko kdo odgovori? Hvala.
LP
Kaj bom jaz bral in kje se bom oglašal je moja stvar :))) Če malo prebereš kaj se tukaj gor piše in kakšen je nivo komuniciranja (nazivi budale, ovce, kreteni itd.) bi se moral vprašati kaj to pomeni? Vsak ima svoje mnenje in vsak, ki ima drugačno mnenje od nekoga še ne pomeni, da mu lahko ta napiše celo vrsto žaljivk.
Se strinjaš?
Murči, s teboj se popolnoma strinjam, da je raven komuniciranja na podnu, vendar so sami tako hoteli. Nihče od zagovornikov o balončku ni nikogar osebno žalil dokler ni bil sam užaljen in nespoštovan.
Ti si želiš, da se konča “prepucavanje tukaj gor”. Sam pa želim argumentiranih razprav v duhu boljšega jutri, nikakor pa, da se končajo debate.
Zame so razprave z različnimi mnenji in argumenti vedno dobrodošle. Kar se tiče ravni komuniciranja ni nihče od drugače mislečih želel, da dobi naziv kreten, debil itd. Sem prebral poste in res tega nisem nikjer zasledil. Zato zagovarjam to, da se nivo komuniciranja dvigne pa čeprav se nekdo z določenimi mnenji ne strinja. Forum je namenjen izmenjavi mnenj in ne žaljivk, vsaj jaz tako razumem.
————————————————————————————
Zakaj pa bankrot države. Kaj ima pa država tu zraven.
Če gre Vegrad v stečaj bodo banke že dobile svoj denar – pa tudi če ga čez 10 let. Bankrotirali bodo pa Vegrad in Vegradovi podizvajaci ki denarja ne bodo nikoli videli.
V teh gradbenih firmah pa so v 80% zaposleni tujci. Ti bodo nasrkali.
Država tu ne bo nič na slabšem.
mp25, sprašuješ se, zakaj bankrot države? Naj ti enostavneje razložim. Katerakoli država, ki potrebuje najmanj 5 do 10 let, da gre firma v stečaj, je zrela za bankrot.
Težava pa je v tem, da ni samo Vegrad vprašljiv, jih je cela četa. Tukaj so še banke, ki si jih s takim veseljem omenil, izpostavljene (kot investitorji in kot posojilodajalaci) in NLB si močno želi dokapitalizacije. Kaj bo, če dokapitalizacije ne bo? Kako kaže z ostalimi bankami?
Praviš, da je v SLO gradbenih firmah 80% tujcev. Ali še sploh kak Slovenec dela? Kdo bo pa gradil, če odide teh 80% delavcev? Smešno.
Pišeš, da država ne bo nič na slabšem. Koliko davka se pa steče v proračun od teh 80%. Še konkretneje, koliko od vseh gradbenih podjetij in podizvajalcev? Država ne nasrka? Ta je pa dobra.
Sem pa tudi zelo žalosten, kaj se dogaja z zaposlenimi v gradbeništvu, v kakih razmerah živijo, delajo brez plač (novodobno suženjstvo), pa še nategujejo jih kot…
Če take zadeve ne vodijo države v ….
Kot zanimivost: na tem forumu debatirajo Nemci, mogoče tudi Avstrijci, in pa Slovenci, ki živijo v nemško govorečih deželah (nekateri v Sloveniji živijo, nekateri pa bi zelo radi prišli sem), o absurdnih cenah nepremičnin v Sloveniji. Toliko o tem, da “ni nepremičninskega balona.”
S čim bo država dokapitalizirala banke? Ali z zadolževanjem? Želiš, da smo druga Grčija? Prej bodo morali gradbeniki spustiti cene stanovanj (prav zaradi teh hipotek, bančnih garancij itd.).
Nisem govoril o povečanju brezposelnosti. Bom pa sedaj še nekaj na hitro zapisal. V letošnjem letu se bo brezposelnost povečala prav na račun gradbeništva in povezanih družb. Poleg tega pa ne vem od kod ti ideja, da ti zaposleni ne bodo v breme države, nekateri bodo veš. Ne vsi, nekaj jih pa bo. Nekateri so stekli dosti pravic, ker že lepo število let delajo pri nas.
Četudi cene padejo (vse cene se bodo spustile, od zemlje do gradnje), se bo splačalo graditi. Res pa je, da bo treba delati kak mesec več, kako nadstropje višje, da se bo donos teh podjetij ohranil, država pa dobila dovolj davkov. Še vedno se bo gradilo.
Poanta pa je v tem, da je država, ki rabi za stečaj nekega podjetja 5 do 10 let, zrela za bankrot.
Na to se je nanašo tvoje vprašanje.
Ja, super lepo, v Sloveniji torej nekaj, kar v tujini velja za normalno pravo, imenujemo revolucionarno. Mi pa imamo zdaj slabše pravo, kot je bilo v 19. stoletju v Avstroogrski. Saj me ne bi presenetilo tudi, če bi se postopki za zaplembo stanovanja pri nas vlekli več let. Seveda to pomeni bankrat države, če ne danes, jutri prav gotovo. Dokler imamo pri koritu ljudi, ki razmišljajo, da se urgentne stvari lahko zaradi birokracije vlečejo celo desetletje, si drugega kot bankrota ne zaslužimo!
Saj res, kdo pravi, da morajo kupovati pri nas? Ne rabijo pa kupovati v Bolgariji, kupujejo lahko kar na Koroškem v Avstriji, kjer je pol ceneje kot pri nas pa še lepše! Da ne govorimo, da je v Avstriji 2x višji standard kot v Sloveniji. Le kdo bi se hotel preseliti v državo, kjer ni delovnih mest, tista ki pa so, so podplačana, cene nepremičnin pa v razvitih delih države 2x višje kot čez mejo na 2x bogatejiših območjih. In seveda se Slovencem to še vedno zdi normalno in kvasijo, da smo mi pač nekaj posebnega. Nekaj posebnega je zgolj slovenska mentaliteta, da si Janez pač želi biti podobno kot Janezek pred njim vedno nategnjen. 😀
Počasi bančnik, hehe.
Le pazi, da se ne bo slučajno zgodilo, da se bodo podizvajalci vselili v ta stanovanja brez dovoljenja, da slučajno ne bodo zanetili soseske, da ne bodo slučajno stanovanja zalili s fekalijami itd. Domišljija nima meja…
… to je bilo malce za popestritev.
Zresni se ti. Očitno s stečaji nimaš izkušenj, a ne?
Forum je zaprt za komentiranje.