cene stanovanj čez kako leto
Marsikaj se dobi.
Tud nezazidljivo parcelo na vodovarstvenem območju se da zamenjat za cel ranč v Šentvidu, smo videli na TV. Ampak to ni tema te debate.
Cena v BS je precej predrecesijska, se strinjam. Ampak za to vem. Men cene v Kosezah al pa Trnovem nič ne koristijo, če iščem stanovanje za Bežigradom. Precej je odvisno še od mikrolokacije in seveda ohranjenosti stanovanja. Vse to je treba vedeti, preden primerjamo. Tole v BS3 je bilo recimo tipitop, zrihtano v nulo.
Evo, to je to. Oglasi in rekla-kazala v stilu: se dobi- Ne štejejo.
Ne snebrje za 70 jurjev. :)))
Kot sem nekje obljubil, nejeverne tomaže obveščam, da sem kupil lepo stanovanje na zelo dobri lokaciji v nizkem bloku v Ljubljani – Šiški, za isto ceno po m2, kot sem pred letom in pol prodal svoje stanovanje v enem od ljubljanskih okloliških krajev (slabše v vseh pogledih).
Po moji oceni je čas za nakup primeren, kar ne pomeni, da cene ne bodo še nekoliko zdrsnile, pač pa, da je užitek kupovati v miru, ko ti za hrbtom ne stojijo konkurenčni kupci. Sicer pa opažam, da se poleg splošnega znižanja cen na trgu vse bolj pozna razlika v ceni glede na lokacijo in kvaliteto zgradb in tam živeče populacije, kar je edino prav. Trg se počasi normalizira.
Sam sem pokasiral načrtovanih in neobdavčenih cca 30.000 EUR in tu se moje zanimanje za trg nepremični za zdaj neha. Kak drug hobi se bo prilegel.
Očitno je občutno zmanjšal kvadraturo stanovanj in se hvali z zaslužkom?[/quote]
To je zadnji moj odgovor, zgolj iz vljudnosti, kasneje ne bom več komentiral. Znesek, ki sem ga navedel je znižanje cene tipa stanovanja, ki sem ga kupil, v zadnjem letu in pol. Kvadraturo sem povečal. S poslom se hvalim le iz zlobe, ker ste imeli v prvih postih na to temo veliko za povedati. Vse napačno. Imel sem prav in to me veseli denarno in moralno. Uživajte še naprej.
In še; upam, da je gospodična, ki je zastavila vprašanje v prvem postu v tej temi upoštevala moj nasvet in tudi sama prihranila znaten znesek.
Bom pa jaz namesto tebe interpretiral:
Zaneslji vir je najbrž kakšen zaposleni iz katere izmed slovenskih bank in mu je povedal, da so oktobra prodali 6 hipotekarnih kreditov, v primerjavi s septembrom, ko so jih 5:-)[/quote]
Ne bom navajal konkretnih številk, lahko samo to povem da tudi približno niso take kot jih ti omenjaš. Interpretacijo bom še vedno prepustil drugim.
Mene statistika ne zanima, kaj objavi kak 24 ur, pa ne vem katera nepremičninska agencija, vem, ker delamo v tem sektorju, mama in oče pa že 40 let, kako je stanje. Vem za koliko se kupujejo in proajajo stanovanja in je logično, da bodo cene še padle. Kupna moč ni velika. Imam kar nekaj znancev, ki so kupili stanovanja v LJ trenutno in to na t.i. bolj elitnih lokacijah (za večino – kao…) in so bile cene tudi pod 2000 EUR na m2 in to je bilo že skoraj eno leto nazaj, ko se je o krizi šele začelo govorit. Samo nejvečji materialist, ki so po eni strani še pa hudo neumni, trdijo, da cene ne bodo padle, ker se deansko bojijo, da bi in bi tako izgubili kar dosti premoženja. Sama sem nekako vedela, da je takrat bil višek (cene tako BTW so bile višje kot pa na Azurni obali, vem, ker smo kupovali stanovanje in se odločali med LJ in Azurno obalo – za svakinjo), ampak eni pač nočejo nič slišat in je bilo kupljeno v res najslabšem možnem času in to v eni bedni Ljubljani.
Lep pozdrav vsem.
A se še kdo spomni,ko smo pred pol leta debatirali o tem koliko nepremicninskih agencij bo zaprlo svoja vrata pred koncem 2009???
Izvolite podatek: v enem letu je zaprlo svoja vrata 159 nepremicninski agencij!!!
Se ena napoved,ki sem jo zadel…
Sedaj ni vec vprasanje,kdaj in koliko bodo cene nepremicnin se zgrmele,ampak kje se bo padec ustavil…
TheMan
Hahaha,ta je pa dobra olalala….
To vse ima vezo samo in izkljucno s ceno nepremicnin!!!
Ce je nekaj predrago za povprecnega janeza in micko,tega pac ne kupita!
In ker tega ne kupita ni opravljenih transakcij in ker ni opravljenih transakcij ni 2% provizije in ker ni 2% provizije tudi ni vec denarja za place,prispevke in pa novega bmw-ja na lizing…
Zacaran krog,ki pa ga veliko ceglarjev ne razume.
Sami so trdili,da cene ne morejo pasti,da smo mi nekaj posebnega,da oh in sploh…
Ce bi sami javno zaceli na koncu leta 2004-2005 opozarjati,da naj prodajalci umirijo svoj pohlep in drzijo razmerje med povprecno placo in povprecnim kvadraturu bi morda se danes imeli posel…
Tako pa si to zasluzijo,sejes veter-zanjes vihar…
Trenutno se blizamo ze 20-25% padcu cen v ljubljani,zaloga se kopici,enote se ne prodajajo,agencije se zapirajo,gradbeniki cakajo na magicno intervencijo drzave,ki pa se zal ne bo zgodila…
Sicer pa tebi nima smisla replicirati,ker v vseh 500-600 objavah nimas nic argumentiranega za napisat ali dokazat.
Zopet se poslavljam za nekaj casa,do kaksen nove javne objave podatkov…
Potem pa se spet beremo in ugotovimo kdo je imel zopet prav…
Haha ceglarji,ceglarji….
TheMan
Tvoji “logiki” je res težko ugovarjati, saj je tudi meni jasno, da bi ob ceni 1€ur/m2 posel zacvetel. Mogoče je sicer tudi kaj drugega zadaj (kreditni krč, strah pred prihodnostjo, nezmožnost prodaje lastne nepremičnine,….), .vendar pa je to samo v glavah kupcev/priodajalcev, kar pa kot razumem ti nisi.
Ce si gdo od zagovornikov visokih cen upa….
http://www.finance.si/forumi/?t=70060
Kolikor vem se nihce ni polozil nasprotne stave.
Hm,le zakaj???
TheMan
Zopet lajas nazaj…
Vem,da te boli in pece,ker imam vsakic od zacetka te teme vedno brez izjeme prav…
Vem,da te boli in pece,ker se moji izracuni vedno ujemajo z nacionalno statistiko…
Vem da boli,ko tvoji preplacani cegli zgubljajo na vrednosti,saj moji tudi vendar jih jaz nisem preplacal…
Vem,da te pece,ker si na nek nacin preprican da si premozen,ker si lastis nepremicnino in to fiktivno bogastvo se ti topi pred ocmi…
Vem boli,boli ampak najhujse sele prihaja…
Zdaj ti pa res ne bom vec repliciral,sem ze napisal da na tem forumu ostajam samo kot protiutez vam sralcem in napihovalcem…
TheMan
Sem ti vsaj petkrat dokazal, da si se pač zmotil…
Nisem ravno prepričan o tem.
Pojem preplačati je zelo relativen…in je predvsem odvisen od tvoje pogajalske sposobnosti. Vrednost premoženja pa se ugotavlja samo v trenutku nakupa/prodaje, kar pa me ne zanima.
No vidiš, sam sebe zanikaš v zgornji trditvi.
Koliko velja tvoja beseda si pa že nekajkrat dokazal….
Zapiranje agencij je jasen znak,da je nepremicninski trg in s tem povezane cene na robu globokega,globokega prepada…
Ampak vem,da ti to tezko razumes,ker je treba gledati sliko v celoti in na siroko…
Ti se vedno lajnas,da cene ne padajo,cene padajo samo starim stanovanjem itd…
V tem casu tvojega nabijanja neumnosti,so cene v ljubljani padle ze 23%…
TheMan
Forum je zaprt za komentiranje.