cene stanovanj čez kako leto
Saj mi je jasno, ko nekoga dobiš na neumnosti postane malo nervozen…
Štetja se lahko naučiš v prvem razredu osnovne šole, čeprav je mnogo otrok v vrtcu, ki to že obvlada… December, Januar, Februar…1,2,3…
Imaš mogoče kak tak izračun? Si ga sam naredil? Si strokovnjak tudi za mikroekonomijo?
Miško, raje utihni, kot da se še bolj blamiraš…
Hahahahaha….
Spreminjam vse svoje izjave….
Od danes naprej bom striktno vrjel v naslednje stvari:
1.cena nepremicninam lahko samo raste
2.cena nepremicnin se lahko ustavi,vendar ne more pasti
3.cena nepemicnin lahko pade,ampak samo starim
4.kupna moc v sloveniji raste
5.glede na povprecno placo v sloveniji je cena povrecnega m2 se premajhna
6.vsa podjetja v sloveniji poslujejo odlicno
7.vsa velika podjetja zaposlujejo nov kader ker imajo veliko narocil iz EU
8.v zadnjem letu je nezaposlenost v sloveniji padla
9.vsi mikro in makroekonomski pokazatelji sloveniji obetajo porast BDP vsako leto
10.v sloveniji je premalo stanovanj
11.v sloveniji so najemnine prenizke
12.slovenija je obljubljena dezela za vse svicarje,dance,fince in druge razvite narode,ki komaj cakajo da pridejo v naso davcno oazo
Bo treba kdaj tud malo svetovno ekonomijo prestudirat,predvsem pa uporabit zdravo pamet,pa boste kmalu ugotovili kam se bodo cene nepremicnin premaknile…
Se slisimo zopet ob novem porocilu iz stat. urada…
TheMAn
ma glej človek, lahko se razburjaš kolikor hočeš..
ne samo da cene ne padajo, preverjeno se cene nekaterih novgradenj (recimo v Ljubljani) spet približujejo stari ravni med 3 in 4.000€.
Torej, ti veselo sanaj-ko boš dosanjal, se boš pa zbudil..
Ja seveda, pa izkoristi priliko, če boš dobil kaj napol zastonj..se ti bo splačalo.
Vendar, Celjski grofje danes in nikoli več..
Aja, še glede statistike: kot sem rekel-ne vtikaj se v stvari, ki jim očitno nisi kos.
Pa še to: spet ponavljam, ne, nisem nepremičninar. Če boš to še naprej trdil, ti bom to dokazal, samo potem boš plačal per in čevape za vse, ki pišejo na forum in s trudimo s tvojo prevzgojo in splošno izobrazbo. In to na gradbeni parceli v Ljubljani, ki jo boš kupil za max 50€/m2 🙂
MOrda nisi nepremičninar, si pa “neznalica”. In še napihovati se upaš. Zaradi tebe in še par modelov je na tem forumu tako nizek nivo, kot ga na podobnih pri nas in v tujini (ja, nekateri spremljamo debate po svetu) ni.
Pojma nimaš in le zavajaš ljudi, kar je čas že pokazal in še bo. Moram reči, da mi je žal, da sem se sploh kdaj pojavil tu. Sem pač mislil, da je resen forum. Zdaj pa nalašč vztrajam – kot protiutež tvojim lažem.
Zanimiva mnenja. Nekatera so precej realna in objektivna, nekatera ekstremna.
Sem res prebral na hitro poste in zaključil, da bolj ko sem bral proti koncu teme tem nižji nivo komuniciranja se od nekaterih udeležencev pojavlja. Imam občutek, da je to zaradi nemoči in goreče želje kako naj bi se situacija morala odvijati na trgu nepremičnin.
Predlagam, da se vsi namazemo z debelo plastjo potrpljenja, ker pricakovani padec cen nepremicnin, skupaj z zivljenskim standardom, bo en dolg in zalosten maraton. Tako kupci kot prodajalci so pac neinformirani oz. dezinformirani – zasluga nepremicninski “lobijev”, splosne obsedenosti z zivljenjem v lastni nepremicnine ter majhnosti in zaprtosti Slovenije – zato je logicno, da inercija trga se toliko bolj upocasni spremembo trenda. Se enkrat, potrpezljivost velja. Naslednja “petletka” bo precej drugacna od predhodne…
jao, spet se lotevšas tem, ki ji nis dorasel
Na osnovi dobesedno nekaj transakcij starih stanovanj ali hiš (mimogrede: samo cene le-te spremlja GRS, novih ne. Tudi pri starih ne zajame vseh, ampak le del,. ) pač ni mogoče napovedovati gibanj cen čez 800.-000 nepremičnij v Sloveniji.
Poleg tega pa, gospod, ki je to napovedoval je pa sicer čisto simpatičen sogovornik (ja, ga osebno poznam) , vendar omejen samo na svoje področje (analize dobljenih podotakov) – makro in mikro ekonomija ter finance pa niso ravno njegova področja
Sicer pa v te podatke močno dvomim: zanesljivo vem, da je bilo recimo v Ljubljani in okolici znatno več transakcij s hišami, kot jih omenja GURS. Tudi s stanovanji je podobno.
Zanimivo, kdo govori o nedoraslosti. In seveda, Borg ima boljše podatke od državne statistike.Naj ti navedem lastne podatke. Ljubljana julij 2008 – maj 2009: cene stanovanj so šle v tem obdobju v povprečju dol 15%. Padanje cen se pospešuje.
Zdaj pa spet preberi moj prvi post na tej temi in svojega in samokritično ugotovi: Jebi ga, zmotil sem se in se opravičujem. BTW, danes bo SURS objavil plače za marec; da vidimo silno rast dohodkov.
Ni še objavljeno, danes bo, najbrž okoli 11h. Povzetek si lahko prebereš tu: http://www.finance.si/246963/Letos_so_nepremi%E8ninarji_prodali_le_tri_hi%B9e_v_Ljubljani_in_dve_v_Mariboru
Morda pa GURS govori glede na to, da se pripravlja cenitev nepremičnin in se bo po tem trg orientiral? Ne vem, kaj menite? Kmalu v prihodnosti bomo namreč dobili podatek o cenitvi.
Sicer pa…ja, nekatere nepr. bodo res padle za 20-30%. Imam nagledano eno lokacijo, v kateri se prodajata dva identična stanovanja. Eno za 115.000 eur in drugo za 98.000. Drugo stanovanje ima še kar realno ceno, pa najbrž bi se dalo zbiti dol na 93.000 po mojem. Aja, oba sta renovirana in lepa, sem šel gledat. Tisto, za 115.000, pa bo res padlo na tudi ok. 95.000, kar pomeni res padec za 20%. To pomeni, da je teh 20% čist bz in nima veze z realnostjo. Zato menim, da bodo padle samo tiste nepr., ki so na tak način precenjene.
Pa lp.
Zmotil si se, tvoja klapa (theman) je napovedala padec dohodkov…bomo videli….[/quote]
A že poznaš podatke, da veš da se je Theman zmotil?[/quote]
Beri bolje : napisal sem, da si se ti zmotil, saj mi nismo ničesar napovedovali, napovedoval je samo theman…objave pa še ni bilo….torej čakamo silen padec dohkodbv (prosto po theman-u) ?
Povprecna placa je zrasla zato ker je od novega leta pa do sedaj ogromno ljudi , ki so prejemali minimalno placo izgubilo sluzbo…
In tako ti ostane vec ljudi,ki imajo visje dohodke in pa seveda nedotakljiva javna uprava,kjer place lahko samo rastejo…
Bolj pomemben podatek je nivo nezaposlenosti,padec BDP-ja in pa podatek o narocilih v industriji….
In vsi te podatki povejo ,da gre vse pocasi v prepad…
THEMAN
Forum je zaprt za komentiranje.