Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene stanovanj čez kako leto

cene stanovanj čez kako leto

Že za 3 leta je rizkantno napovedovat.

Lahko se pa ti potrudis in napises cene, ki jih pricakujes v naslednjih letih.

Upam da vas bo veliko napisalo svoje mnenje o cenah kvadratnih metrov,tako da bomo lahko potem primerjali točnost napovedi.

TheMan

@theman: si mogoče zgrešil forum? V url vrstico brskalnika bi moral napisat finance.si.

@antonio_num: ali imaš tudi ti občutek, da se nekateri počutijo blazno pomembni?

Spet sam offtopic piseta,sam se borg manjka pa bo spet smeha polna vreča…

No krentam,antonio napisita vajina predvidevanja in izračune za naslednja 3 leta…

Že tako se je pokazalo da vse vaše mega napovedi in 100% prepričanja niso vredna pol k***a…

Od tega da cene ne bojo padle, do tega da bojo padle samo starim stanovanjem, do tega da bodo mogoče na slabsih lokacijah padla za 1% tudi novogradnjam, do tega da bo javni sektor reseval krizo, do tega da je slovenija posebnost v financnem in nepremicninskem smislu, do tega da ste vse nas, ki smo napovedali padec cen nepremicnin pljuvali…

Vglavnem se je pokazalo da ste polni megle!

Če ste pogumni napisite svoje izračune in predvidevanja za naslednja 3 leta…

Lahko pa naredimo tudi stavo in kdor izgubi donira neko vsoto pomoci potrebnim!

Če nimate argumentov potem pa se naprej pisite offtopic…

TheMan

evo, še borg:

Najprej: vemo že, da nekateri nimajo pojma o statistki in vsebini številk in vsevprek opletajo z vsem.

Recesija je na žalost udarila tiste, ki že tako niso kupci. Dejstvo je, da kupci nočejo kupovati ker pričakujeo nižje cene in ne ,ker ne bi imeli denarja.

Glede trga: transakcij je bistveno manj, v nekatereih okoljih samo simbolične. In zato sedaj prodajo samo tisti, ki to morajo, torej tudi po nižjih cenah. Ampak, to se je dogajalo že prej, to ni nič novega
Ja, seveda, zato nekateri tudi kupijo ceneje, jasno. Vem pa iz konkretnih primerov, da se transakcije izvajajo na vseh cenovnih ravneh, vse skupaj je pa odvisno predvsem od aktualnega prodajalčevega položaja.

Ampak, trg se počasi konsolidira-razprodajajo se zaloge, projekti se ustavljajo ali stojijo, star stanovanj ostajajo ali se oddajao.
In čez leto ali dve bo kar naenkrat novih stanovanj zmanjakalo- in bomo spet na začetku cikla -če ne že prej.

Vmes bodo pa seveda ups and downs – in kdor bo ujel pravi trenutke, bo profitiral.

Ampak, kot rečeno-ločit je treba naložbene ali špekulativne nakupe in nakupe za lastne potrebe. Pri špekulacijah je nešteto možnosti, ko pa gre za lastne potrebe, je pa izbira dosti ožja. In bo še manj.

Ostalim pa veliko sreče..

Državni sektor: kot smo videli, jih ni nič prizadelo. Plače so jim povišali, in kot vemo, nekatere dosegajo skoraj 20.000 € bruto (zdravniki..).

Tvojih zmedenih navajanj se mi ne da več komentirat. Cene padajo cca 1% mesečno, slabšim stanovanjem še mnogo več, boljša še pridejo na vrsto. Praksa se povsem uvema s teorijo. V ZDA cene padajo že 30 mesecev zapovrstjo, mi gremo pa lepo za njimi. Pri nas smo šele v (recimo) 10 mesecu padanja. Glede javnega sektorja bodo pa plače znižane (evo, tvegam napoved) v roku 3 mesecev. Proračun je prerešetan z minusi (-DDVja,-kapitalskih dobičkov, – dohodnine…).

vse bo menda zastonj, avtomobili, hiše, stanovanja. joj kako nekateri sanjate.

Od kod si se pa ti vzel s svojim bednim komentarjem. Preberi vse od začetka, povej kaj o teoriji in praksi nepremičninskega trga, da vidimo, ali se ti kaj sanja o tem, nato se lahko pogovarjamo. Praznih debat imam vrh glave.

Še najbolj ti sam, kot je dobro videti iz naslednjega navedka:

Če je imel en anesteziolog lani novembra 18.000 bruto, v kar so všteli nebroj samoplačniških posegov, ki jih ne morejo obračunat drugače kot z nadurami, to ne pomeni, da so zdravniške plače take nasploh.
Skratka, če vsa tvoja modrovanja izhajajo iz tako trhlih osnov, je bolje, da se lotiš kakega drugega posla.

BORG je napisal:
Glede trga: transakcij je bistveno manj, v nekaterih okoljih samo simbolične. In zato sedaj prodajo samo tisti, ki to morajo, torej tudi po nižjih cenah. Ampak, to se je dogajalo že prej, to ni nič novega.
Ja, seveda, zato nekateri tudi kupijo ceneje, jasno. Vem pa iz konkretnih primerov, da se transakcije izvajajo na vseh cenovnih ravneh, vse skupaj je pa odvisno predvsem od aktualnega prodajalčevega položaja.

Ampak, trg se počasi konsolidira-razprodajajo se zaloge, projekti se ustavljajo ali stojijo, stara stanovanj ostajajo ali se oddajajo.
In čez leto ali dve bo kar naenkrat novih stanovanj zmanjkalo- in bomo spet na začetku cikla -če ne že prej.
S tem se popolnoma strinjam, v teh napovedih je odgovor o prihodnjem razvoju cen nepremičnin, potrebno je še opozoriti na dvig DDV na novogradnje (z 8,5 % na 20% s 01.01.2011), kar bi lahko vplivalo tudi na cene in na prihodnje projekte
LP

Borg pa kje si ti,z vsemi svojimi modrostmi,propadlimi napovedmi,debilnimi izjavami….

Kaj se sedaj vleces ven iz dreka, ki si ga zakuhal sam v tej temi…

Vse tvoje napovedi o tem kako je slovenija specificen trg, da cene ne bodo padle, do tvojih modrosti o tem kako bo javni sektor dobil dodatnih 500miljonov in bojo vsi ti drzavni zajedalci resevali nepremicninski trg, pa o tem kako se še vedno proda toliko stanovanj kot prej in vseh tvojih debilnih izjav…

Cisto vsaka tvoja izjava se izkazala v zadnjem letu za cisto laz in totalni debilizem, ce pa si ze spremenil mnjenje, pa si povzel nase napovedi in jih malenkostno preoblikoval, potem pa so cudezno postale tvoje,hahaha

Gremo se lepo eno igro napovejte cene novogradenj in starih stanovanj za prihodnja tri leta…

Brez offtopica,samo leto in cene…

Pa lepo naredimo eno stavo,kdor izgubi nakaze dolocen znesek kaksni druzini,ki potrebuje pomoc v teh tezkih casih.

No da vas vidim,jaz sem svoje cene ze napovedal,ce bom v zmoti nakazem denar kaksni dobrodelni organizaciji !!!

No borg,antonio,krentam…. se vedno cakam vase napovedi in pa seveda stavo,ce ste tako prepricani v svoj prav.

Vendar se mi zdi,da vas je samo gobec in nic drugega…

Pa 100% sem, da boste spet zaceli z podjebavanjem in drugimi debilizmi,ker vam je ocitno tezko priznati,da ste ekonomski nedonošenčki !

LP THEMAN

Napoved za naslednjih 10 let je naslednja:

2012
Novogradnje 2500€ na m2
Stara stanovanja 2100

2013
Novogradnje 2800€ na m2
Stara stanovanja 2400€ na m2

2014
Novogradnje 3100€ na m2
Stara stanovanja 2800€ na m2

2015
Novogradnje 3400€ na m2
Stara stanovanja 3100€ na m2

2016
Novogradnje 3800€ na m2
Stara stanovanja 3400€ na m2

2017
Novogradnje 4200€ na m2
Stara stanovanja 3800€ na m2

2018
Novogradnje 4300€ na m2
Stara stanovanja 4000€ na m2

2019
Novogradnje 4600€ na m2
Stara stanovanja 4200€ na m2

No borg,antonio,krentam…. se vedno cakam vase napovedi in pa seveda stavo,ce ste tako prepricani v svoj prav.

Vendar se mi zdi,da vas je samo gobec in nic drugega…

Pa 100% sem, da boste spet zaceli z podjebavanjem in drugimi debilizmi,ker vam je ocitno tezko priznati,da ste ekonomski nedonošenčki !

LP THEMAN[/quote

Žalitve obrži zase ali pa jih nameni svoji mami, ki te je prinesla na ta svet. Ne vem ali si ti na pol pismen ali pa je nekaj narobe s tabo. Če boš malo prebral stare poste boš ugotovil kaj sem napisal. Napisal sem, da bodo cene padle predvsem zaradi nepremičnin, ki se morajo prodati zaradi obveznosti, ki jih imajo te prodajalci oz. morajo prodati. Ostali, ki so pametni jih bodo umaknili iz prodaje, ker ni primeren čas za prodajo. Cene bodo za določen čas padle in ko bo spet raslo povpraševanje bodo cene začele rasti. Novih gradenj ne bo toliko kot jih je bilo kar pomeni na dolgi rok, da ne bo bistveno večja ponudba. Ponudba ne bo sledila povpraševanju. Kaj pomeni veliko povpraševanje in mala ponudba vsak ve. Trenutno je kupovanje nepremičnin v “krču”, ki ga ni povzročila samo slaba kupna moč ampak predvsem strah in pričakovanje, da bodo nepremičnine še cenejše. Saj bodo, ampak le za določen čas in to bo za nekatere priložnost. Poznam kar nekaj ljudi, ki bi kupili stanovanje pa čakajo, da cene še padejo. Torej očitno kupci obstajajo in čakajo.
Ne poznam nobene nepremičnine, ki bi bila danes cenejša kot pred desetimi leti. Razen, če ni čisto razpadla in je ruševina. Pa še ta ni nič cenejša, če ne drugega že zaradi zemlje na kateri stoji.

Ali si te cene napisal za Ljubljano?

Kaksno stavo bomo postavili in po kaksnem kriteruju bomo ocenili kdo je blizje napovedal(oglasevane cene,drzavna statistika,baba čula-baba rekla…)

Sicer pa si pisal za obdobje 2012,zacni z koncem letosnjega leta…

Pridruzite se lahko se vsi iz njegove čete( borg,krentam )

PA da vidimo ce vas je tudi v hlacah toliko, kot na gobcu…

THEMAN

2009
Novogradnje 2900€ na m2
Stara stanovanja 2300

2010
Novogradnje 2700€ na m2
Stara stanovanja 2200€ na m2

2011
Novogradnje 2600€ na m2
Stara stanovanja 1900€ na m2

napoved cen za stara stanovanja je za tista v katerih se da normalno bivati in ni potrebne večjih obnovitev (menjava oken, kopalnice ipd.)
Napoved je za LJ.

Nov tukaj samo v smislu odgovora. Branja pa nikakor ne.
Sem investitor, nepremičninski agent in nedolgo nazaj tudi prodajalec lastne nepremičnine. Bivši, ker je prodana. Zelo starega stanovanja, vendar prodano za bistveno višjo ceno na m2 kot govorite na tem in še kakšnem od forumov. Torej bi lahko iz prve roke povedal marsikaj, pa vem, da se marsikdo ne bi strinjal, nekateri bi podivjali.Nekaj pa bom le dodal. Ker se nepremičnine ne prodajajo, katerekoli, ne samo novogradnje, pomeni, da se ne prodajajo niti notranja oprema, gradbeni material in da ne naštevam kaj vse še sodi v kategorijo stanovanj. In ker imate (ne govorim o vseh) v glavi samo zaslužke investitorjev, bodo šli “po gobe” tudi vsi, ki so z nami tesno povezani. S čakanjem glede nakupa stanovanj pa še nekaj: v tem časi so se krediti tako podražili in postali marsikomu nedostopni, da ne vem kam vam pelje to čakanje. Tuči, če vas “doleti” kakšen večji popust. Tisti, ki imajo gotovino so drugo poglavje. Dejstvo pa je še eno. Če se odločaš za nakup, se verjetno iz določenega razloga in potrebe. In ob takšni odločitvi se marsikdaj ne da odlašati v nedogled. Vsak mora oceniti svojo situacijo. Življenjsko in finančno. Ko preberem kakšnega med vami, vidim, da govorite zelo na splošno. Nikakor se ne morejo primerjati dobra lokacija, način in kakovost gradnje s tistimi, ki so daleč od tega. Teh pa je preveč. Kakšno moje mnenje pa še pride.

http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id_regije=14;nep=1;posr=1;detail=5253659;pic=643306.jpg

Si ze izgubi bitko….

Novogradnja po 2500€ v Ljubljani in to ze pred koncem leta 2009…

Pricakujem da bos napisal sledece: to ni dobra lokacija,blizu avtoceste,kompenzacijska stanovanja…. ITD….

Upam da bos kmalu nakazal vsaj 100€ kaksni dobrodelni organizaciji ali druzini ,ki potrebuje sredstva,na MON pa poslal skenirano potrdilo o vplačilu…

LP THEMAN

Še kdo,ki je prepričan v svoj prav in ima 100€ viska…

To je šele začetek padca cen,se bo nadaljevalo se dolgo. Se spomnim da se je pilon prodajal za 3000€ na m2….

Sedaj je ze 2500€ na m2…
Banka je kurba,ko začne zahtevat posojila nazaj…

Pa še bodo znizal se vsaj 500€ na m2 do konca leta…

Vse vaše velecenjene teorije nimajo stika z realnostjo…

Nov tukaj: če ti iskreno povem se 99% ljudem je*e za nepremicninarje,ker so na racun mladih druzin in ljudi ,ki so potrebovali stanovanje ziveli kot bogovi…

Sam imam veliko poznanstev v gradbenistvu,posrednistvu in toliko porsejev,x5,audijev vseh oblik ne vozijo zaradi postenosti,ampak zaradi 200-300% marz.

Zato ker zelo dobro poznam to podrocje lahko z zagotovostjo trdim da gradnja 4 nadstropnega bloka v ljubljani ,z zemljiscem,vsemi prispevki,z vsemi deli placanimi,pripravljen na vselitev stane,reci in pisi od 800-1100€ na kvadratni meter!!!

Vse pa je odvisno od invenstitorja in njegovih sposobnosti menegmenta,ekonomije,pregovora in seveda nadzora…

Tako da naj zaradi mene propadejo vsi spekulanti,nepremicninarji,invenstitorji… Za postene in za tiste ki jim 200% marza ni nujna bodo imeli dosti dela…

LP THEMAN

nisem vedel, da smo v bitki…sem mislil, da je ta forum namenjen izmenjavi mnenj, ampak OK zate je to isto.
Če si našel eno stanovanje v LJ po taki ceni še ne pomeni, da je to povprečna cena kvadratnega metra za novo stanovanje te velikost v LJ. Kar se tiče lege stanovanja ne bom komentiral, ker si stanovanje nisem ogledal in ne poznam situacije. Poznam lokacijo, ker sem tam blizu živel 27 let. Vem, da je zraven AC. To je vse kar vem o tem stanovanju iz opisa.
Ko bo 90% novih stanovanj stanovanj po taki ceni +/-5% in kvadraturi bomo lahko govorili o tem, da si zmagal v tvoji bitki. Za ostalih 10% recimo, da je stvar elitne lokacije, elitnih sosedov, nadstandarda itd. zato so tam možni tudi ekstremi.
Ena lastovka še ne prinese pomladi…Do takrat bo še kar nekaj vode preteklo in trave zrastlo…vsaj tako kaže za enkrat.

Lahko pa še to povem, da ko sva z ženo kupovala stanovanje sva si ogledala stanovanje, ki nama je bilo zelo všeč. Ko sva ga prvič videla nama je bil takoj všeč čeprav je imel dnevno sobo, kuhinjo in balkon obrnjen na cesto, pa sva rekla bova zaprla okna in vrata od balkona pa se ne bo nič slišalo… Potem sva šla v nedeljo pogledat še 1x…in bila na balkonu pa sva takoj ugotovila, da to ne bo prava izbira, ker če je tak hrup v nedeljo kaj je šele med tednom. Po premisleku sva rekla kaj nama bo balkon, če v toplem vremenu ne moreva sedeti na balkonu zaradi hrupa in izpušnih plinov….perila ne bova mogla sušit, še oken ne morem pustiti odprtih zaradi hrupa in slabega zraka itd.
Odločila sva se za stanovanje v sosednjem bloku, ki ni bilo obrnjeno na cesto. Bil je dražji ampak nama ni žal, da sva se tako odločila.

Kar se tiče nakazovanja sem v preteklosti par krat nakazal v Krambergerjev sklad že brez tvoje bitke… Računov ne potrebujem polagat nikomur tu na MON še najmanj tebi.

“po nasvetu” modrega bralca sem preletel komentarje. LOL. Nekateri so zelo živčni, če sklepam po komentarjih. Seveda! Radi bi “zastonj” stanovanja. Čas namreč teče, mama pa tudi vse bolj godrnja.

Seveda antonio,ena lavstovka se ne prinese pomladi…

To stanovanje sem nasel v eni minuti na nepremicninah in vrjemi takih stanovanj je se veliko…

Sem pa tocno vedel kaj bos napisal,slaba lokacije,eno stanovnje,povprecna cena… ITD…

Antonio nima smisla razglabljat o cenah nepremicnin in ekonomije,ker sem preprican da nimas pojma… Sicer pa je vseeno kaj napisem jaz ali kdo drug,resnico bo prinesel cas…

In meni je povsem vseno ali cene padejo ali ne,samo ne prenesem vas,ki ocitno imate nek interes in lazete ljudem da cene ne bodo padle!!!

Cene bodo padle in to zelo,zelo… Tudi ce pade 50% v ljubljani v 3-5letih se ne bi cudil…

Sicer pa vidim da res nima smisla,ze 10krat se je izkazalo da imam prav in cas dela v mojo prid…

Naj se kdo napise svoja predvidevanja o gibannju cen nepremicnin.

LP THEMAN

man samo zate: cene bodo padle in sicer cez 3 leta za cca. 83,3%. cez 5 let bo potrebno placati, ce se bo nekdo hotel znebit stanovaja, podobno kot ce peljes avto na odpad. ljudje, a ne vidite tega. uporabniki, ki pravite, da to ni mozno, spreglejte! cimprej tembolje.

Tebe bi morala naša vlada najeti in dobro plačati, da bi rešil tole našo finančno krizo…
Zdaj pa zares… jaz zate pravim, da nimaš pojma o ekonomiji in nepremičninah in o tem sem čedalje bolj prepričan. To, da bodo šle cene dol je vsem jasno, ampak začasno v skladu z zakonom ponudbe in povpraševanja.

Morda pa si samo špekulant, ki bi rad kupil po 1500 EUR na m2 in prodal čez čas po 4000 EUR na m2. Kdo bi vedel?
Pa še enkrat z velikimi črkami: CENE BODO PADLE IN TO BO ZA NEKATERE PRILOŽNOST!!!! zato ne vem odkod tebi ideje, da koga želim prepričati oz. mu lagati da ne bodo padle. ALI SI NEUMEN ALI SI PA BOLAN DA NE ZNAŠ PREBRAT KAJ SEM NAPISAL.
Ali sem napisal, da je slaba lokacija za omenjeno stanovanje? Navedel sem, da je zraven AC in da stanovanja ne poznam in si ga nisem ogledal. Samo dejstvo sem ti napisal in to je to. Vsak debil to zna prebrat iz oglasa samo ti ne.

V enem stavku razlagaš, da je tebi vseeno, če padejo cene ali ne. V drugemu pa pišeš, da dela čas tebi v prid. Ali to kdo razume?

Celo preštel si, da si imel 10x prav in čas dela tebi v prid? Zdaj pa res že pretiravaš…

@antonio_num1: morebiti je pa res kakšen špekulant, ali pa preprosto samo potrebuje pozornost. Kdo bi vedel.

Ne se razburjat antonio te bo se kap…

Vedno se vmesas v vsak drek,sedaj si morda spremenil mnenje o padcu cen,ce pa kdo prebere to temo in druge teme ,pa si vedno trdil ,da cene ne bodo padle in imel vedni 1001 razlog zakaj je temu tako…

Kaj imas od tega da cene ostanejo na tej ravni,kaj imas od tega da padejo…

Vse je relativno antonio,ampak cene padajo in se bodo padale…

Se mi ne da iskat po temah,ampak se pol leta nazaj si trdil,da se to v sloveniji ne bo zgodilo…

Ti borg in krentam ste gonili neko svojo teorijo,ki pa mocno pusca vodo.

Nisem spekulant,svojo nepremicnino imam,morda pa bom cez leto,dve,tri kupil se kaksno.

Ko bo cena seveda primerna cca.1700€ za novogradnjo v Ljubljani.

Ce pa si ze kdaj nakazal v dobrodelne namene pa samo kapo dol pred tabo,tukaj imas moje cestitke.

Najini mnenji se ne bosta nikoli ujemali,vsak od naju je napisal svoje cene,cas pa bo pokazal kdo ima prav.

LP THEMAN

Nisem spekulant,svojo nepremicnino imam,morda pa bom cez leto,dve,tri kupil se kaksno.
Ko bo cena seveda primerna cca.1700€ za novogradnjo v Ljubljani.
——————
Pisem za Ljubljano

Novogradnje 2009-2000€ na m2
Novogradnje 2010-1700€ na m2
Novogradnja 2011-1500€ na m2
————————————–

The Man zakaj boš pa kupil novogradnjo po 1700eur/m2 če bo cena po tvojem leta 2011 po 1500 eur/m2?
Potem boš v minusu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close