Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cene stanovanj čez kako leto

cene stanovanj čez kako leto

Cene so že padle v lj na 1700€/m2, kdo je imel zdej prav, tisti k se kregate. Za koliko še in do kdaj bo ta padec… to je vprašanje!

@Marko2123: Aja? Res je tako padlo :D? Si morda kupil stanovanje za toliko ali pa samo bereš pravoverne novice?

Pošlji kakšen link, da vidimo

Ni šans, da so cene tako padle. ZA ceno 1.700 EUR se da dobit le podrtijo potrebno celotne adaptacije v stari zgradbi. Če pa želiš neko normalno – solidno nepremičnino na prav taki lokaciji, seveda govorimo o Ljubljani, pa so cene višje.
Realno gledano, so cene starejših stanovanj (starih cca 30 let), v Ljubljani (ne Center), pa vendar vzdrževanih oziroma vsaj delno adaptiranih, okoli 2.100,00 EUR-2.200,00 EUR. Oglaševane so še malo višje.
To je sicer moje mnenje kot potencialnega kupca.

Jaz oz. z možem se že nekaj časa odločava za nakup stanovanja v Kranju via Škofja Loka. Tako kot marsikdo čakava, da se pokaže, kaj bo s cenami, kolk bodo padle.

Zanima pa me, ali se nama bi splačalo iti npr. za eno leto v najem? Ali je to samo izguba denarja? Kaj mislite?

Mislim, da ni nihče tako dober prerok, da bi ti dal pravilen odgovor. V obeh primerih tvegaš. Lahko se odločiš za najem in plačuješ najemnino se pravi tak “premostitveni najem” do nakupa in greš v “izgubo” denarja, ker najemnina ostane najemodajalcu. Lahko se pa odločiš za nakup stanovanja kar pomeni da spet tvegaš, ker morda bodo cene še padle in bi ga lahko kasneje kupila za manj denarja.

Težko boš dobila stanovanje za najem v Kranju. Sploh pa za krajše obdobje. Po vseh blokih visijo listki z oglasom iščem stanovanje za v najem v Kranju. Če daš oglas te v prvih dveh urah kliče 50 ljudi.

Jaz imam znanca, ki je kupil v LJ novo stanovanje pred kratkim za 2000 EUR na m2 v t.i. elitni lokaciji. Leto, dve pred tem, je dala snaha za eno k””” lukno 3500 na m2, pa je bilo kao še poceni.

Smo ji vsi rekli naj ne kupuje 🙂 Imamo firmo (ALU, steklo…) in vsi delajo v gradbeni stroki, res vsi, in je ful kriza – dela ni in ja – cene bodo še padle. Stanovanja v LJ so kar precej precenjena…

Na žalost pa imam tudi jaz stanovanje, ki ga še nisem prodala in si ne želim pretiranega padca cen, sam tako pač je 🙂 Ne vem, a naj čakam ali naj prodam zdaj…

Če pa se ravnam po tej logiki, da delnic ne smeš prodajat, ko padejo, pa gede na to, da ima moje stanovanje še dokaj realno ceno, mislim, da bom počakala, da se stanje umiri. Če pa par let, pa pač par let.

Ne vidim razloga zakaj bi zdaj prodajala stanovanje glede na tržne razmere. Razumel bi, če bi nujno potrebovala denar.

Težko boš dobila stanovanje za najem v Kranju. Sploh pa za krajše obdobje. Po vseh blokih visijo listki z oglasom iščem stanovanje za v najem v Kranju. Če daš oglas te v prvih dveh urah kliče 50 ljudi.[/quote]

Haha od kdaj pa je kranj taka metropola. Kaj pa majo sploh tm razen zastarele Iskre pa Save ? Ne vem zakaj bi hodil ljudje ke živet, ki še ne živijo tam.

Težko boš dobila stanovanje za najem v Kranju. Sploh pa za krajše obdobje. Po vseh blokih visijo listki z oglasom iščem stanovanje za v najem v Kranju. Če daš oglas te v prvih dveh urah kliče 50 ljudi.[/quote]

Haha od kdaj pa je kranj taka metropola. Kaj pa majo sploh tm razen zastarele Iskre pa Save ? Ne vem zakaj bi hodil ljudje ke živet, ki še ne živijo tam.[/quote]

In kaj si hotel s tem povedat?
Jaz sem ji samo povedal kako je v Kranju če iščeš stanovanje za v najem. Ne vem pa zakaj je tako? Mogoče zaradi stare Iskre ali Save? Helooooooo

Jaz ti svetujem, da ga sedaj kupiš seveda, če ti je kakšno stanovanje všeč. Najemnina za eno leto ti znese cca 5000-6000 eur. Toliko pa sigurno lahko “zglihaš” pri nakupu stanovanja.
Sedaj se stanovanje v Lj. lahko odda mimogrede, sploh manjša stanovanja. Pa še najemnine so višje, kot pred letom cca 20%

@torek: ja, z najemninami zmečeš veliko denarja stran. Ampak saj to niti ni glavna težava. Mene bolj kot denar moti, da najemniško stanovanje nikoli ni “pravi” dom.

Kar se tiče da najemniško stanovanje ni dom se strinjam
Da pa zmečeš veliko denarja stran pa ne moreš trditi zagotovo. Podal ti bom vsaj dva primera kjer tvoja trditev ne drži:
1. Greš v najem 5000 eur letno. Kupnino za stanovanje pa vložiš v vrednostne papirje. Lahko imaš konec leta tudi več kot 5000 eur.
2. Greš v najem 5000 eur letno cene stanovan v enem letu padejo za 20% . Si lahko v plusu za več kot 5000 eur.

Vendar to so vse špekulacije.
Nihče ne more zagotovo trditi kaj se bolj splača nakup ali najem. Vse je odvisno od tega kako se bodo gibale cene nepremičnin in tečaji delnic.

Antonio_num1, ja sej 🙂 to je problem, skoraj mislim, da ga nujno potrebujem :)) Ker bo šel denar za dokončanje hiše, tako pa zdaj pravzaprav razmišljam, da bi mogoče poiskala finančne vire drugje in pač nadaljevala s tem, kar imam 🙂 ena dobra stvar je ta, da se da z gotovino precej zbit cene za gradbeni material ipd… ki je je pa že malo zmanjkalo, ups 🙂 Zdaj študiram, da bi mogoče bilo najboljše stanovanje pordat firmi (lastni), pa si izplačaš toliko kot misliš… Pa še to, da bi ostalo stanovanje nekako še vedno “v moji lasti”, firma ga pa lahko da v najem…

@mp25: imaš seveda prav po eni strani, vendar po tej računici se ne bi splačalo kupiti skoraj nobene dobrine.

Glede stanovanj seveda drži napisano mp25, medtem ko glede ostalih dobrin nisem prepričan, da je možno najeti 1 kg kruha za 1 teden?

@firbec: v izogim takim prispevkom kot je zgornji, sem napisal “skoraj”. Kdor je hotel, je razumel.

Kot je meni znano večino dobrin ni mogoče najeti….to pomeni, da pišeš neumnosti.

@firbec: kdo je govoril o najemu?

Spomin ti pa res ne deluje dobro….

@firbec: Priporočam ti, da prebereš še enkrat. S stališča gospodarnosti se ne splača kupiti skoraj nobene dobrine, ker v primerjavi z denarjem izgublja bolj na vrednosti. Ampak dobrina ti lahko predstavlja neko dodano vrednost, ki jo ne moreš izrazit z denarjem. In napisal sem skoraj, da se ne boš spet vtaknil nekam.

Sploh pa sem odgovoril uporabniku mp25 in res ne vem kaj si se vtaknil vmes z namenom provociranja. Attention whore?

Zadnji post, ne mislim ti več odgovarjat.

Kot jaz razumem imaš dve možnosti za neko dobrino ki jo potrebuješ : ali jo kupiš ali pa si jo sposodiš.

Je pa verjetno res bolje da si tiho, kajti če niti svoje napake ne uspeš priznati, nima smisla veliko govoriti.

Lep pozdrav vsem.

No da malo obudimo to aktualno temo o nepremičninah.

Cene so zacele padati,kupna moč prav tako,podjetja se zapirajo,recesija se je pri nas komaj zacela…

Ker smo že vsi zdavnaj ugotovili kdo je imel prav in kdo prodaja meglo(borg,krentam&co…) lahko sedaj napovemo kje bodo cene nepremicnin pristale in pa casovno obdobje…

Bom začel prvi…

Pisem za Ljubljano

Novogradnje 2009-2000€ na m2
Novogradnje 2010-1700€ na m2
Novogradnja 2011-1500€ na m2

Stara stanovanja Ljubljana

2009-1750€ na m2
2010-1400€ na m2
2011-1200€ na m2

To je moja individualna ocena in se nanasa na konec vsakega leta.

Naj še kdo napise svoja predvidevanja in izračune,pa jih bom potem skozi čas komentirali.

Lep pozdrav vsem!

THEMAN

Kaj pa?
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019

Forum je zaprt za komentiranje.