Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Cene lektoriranja

Cene lektoriranja

Zanima me cena lektoriranja za eno stran (1500 znakov). Hvala!

Oglej si cenik Lektorskega društva.

Odvisno od zvrsti (leposlovje, poljudna besedila, strokovna besedila) in zahtevnosti (redke napake, veliko napak, veliko napak + slab slog).

Nekje od 1,50 do 6,00 EUR bruto.

Meni so za diplomo racunali 2 eura na stran, Sam se je punca ful potrudila, se nasvete glede slogovne ustrznosti je dala, pa kako naj kje vstavim se razlago in podobno. Se mi zdi, da se splaca toliko dat, da mas potem vse brezhibno.

Povsem normalna, za nekatere celo nizka cena je 2,10 evra na avtorsko stran (lektorji obračunavamo 1800 znakov s presledki, prevajalci pa običajno 1500 znakov brez presledkov) oz. 33,5 evra na avtorsko polo (16 normiranih strani oz. 30.000 znakov s presledki).

Seveda pa cene variirajo glede na kakovost besedila (slabo besedilo, cena naraste), tudi na dolžino besedila (več dela, cena pade). Tako lahko nekateri ceno tudi hudo navijejo, kar se meni zdi nesmiselno.

Povsem se zavedam, da je treba strokovno delo plačati, vendar tako kot imam mejo, koliko plačam za dobro masažo, tako imam tudi mejo z navijanjem cene svojega strokovnega dela, naj bo to lektoriranje ali pa urejanje besedila.

New Report

Close