Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Cene lektoriranja in korektur?

Cene lektoriranja in korektur?

Zanima me, kakšne so priporočene neto cene za lekturo in korekturo teksta na avtorsko stran oziroma 1500 znakov brez presledkov. Pri korekturah me še zanima, kakšen delež v % je to od cene lekture.
Hvala in lep pozdrav!

Cene se gibljejo med 3,10 in 3,50 € na lekt. stran brez presledkov. Čeprav se dobijo tudi osebki, ki lektorirajo za 1 €.

Cena je odvisna od ponudbe in povpraševanja. Jaz znakov in strani ne štejem, računam pa med 6 in 10 evrov na uro in pri tem ne ločujem med lektoriranjem, korigiranjem in urejanjem besedila. Zadevo porihtam, keš na roko, pa je.

Sam je res mal smešna ponudba, na eni strani maš cene navite v nebo na drugi pa res ne veš kaj dobiš za 1euro na 1500 znakov.

Jaz sm dau pred poletjem diplomo lektorirat pri Lpi.si, ki imajo še kr sprejemljiv cenik lektoriranja[/url] za študente.

Najboljša varaianta je, če maš kakega kolega ali kolegico, ki je slovenist. To se še po moje najbolj splača…

___________________________ Podpiraš čebelarstvo in te zanima, kaj počnemo čebelarji? Poglej -> [b][url=http://beetime.eu]beeTIME[/url][/b] :)

Iz firbca sem šla pogledat na spletno stran, ki jo navaja Frenk. Lahko rečem samo, da upam, da kaj bolje lektorirajo tuja besedila kot svoja. Katastrofa.

Citata z njihove strani:

Lektoriranje Dokumentov
Published on July 15, 2010 By lektor
Lektoriranje Dokumentov v poslovnem svetu predstavlja piko na i in daje podjetjem večji ugled. Lektoriranje Dokumentov je velikokrat potrebno opraviti v zelo kratkem času, saj poslovni svet ne tolerira zamud. Če želi podjetje poslovati hitro in učinkovito priporočamo podpis letne pogodbe s katero se določi prednostno izvajanje Lektoriranja Dokumentov. Pri nas Lektoriramo in Prevajamo pogodbe, […]

Lektoriranje revij
Published on August 10, 2010 By lektor
Lektoriranje revij Lektoriranje revij zahteva specifičen pristop. Zaradi lovljenja zadnih rokov za tisk revije je odzivnost pri lektoriranju ključnega pomena. Tega se zavedamo tudi pri nas, zato ponujamo hitro odzivnost pri lektoriranju revij. Vse kar potrebujemo za hitro lektoriranje revij je predhodna najava terminskega obdobja v katerem se planira zaključek revije. Težavam pri lovljenju rokov […]

Tudi jaz sem samo bežno pogledala na omenjeno stran. V minuti površnega branja sem naštela vsaj 5 napak. Joj, joj!

Glede cen lektoriranja je pa tako. Če želim kaj zaslužit, se moram pač prilagoditi tržnim cenam. In pri nas te cene ne presegajo 2 evrov na uro. Prej manj kot več.
Ravno danes sem doživala hladen tuš, ker sem za lektoriranje in tehnični pregled diplomske naloge postavila ceno 2,2 evra na lektorsko stran. Pa je bilo že preveč.

Žal ne ločiš osnovnih pojmov: cena na uro / cena na stran.

Po čem pa sklepaš, da ne ločim med pojmi cena na uro / cena na stran? o.0

Iz tvojega pisanja.

New Report

Close