Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Cene Baška voda, Makarska riviera

Cene Baška voda, Makarska riviera

Odpravljamo se v Baško vodo, Makarska riviera. Je kdo že bil letos tam? Kakšne so cene? Ne vem, ali bi hrano vzeli s seboj ali pa bi kar tam kupovali? Izjave ljudi, ki so letos že dopustovali na Hrvaškem so različne, eni pravijo, da so cene iste kot pri nas, drugi pa, da je vse zelo drago.

Lani in predlani sem kampiral v Baškem polju (kamp v Baški vodi). Lahko ti povem, da je bila Baška voda cenejša od drugih lokacij, ki sem jih obiskal (Murter, Dubrovnik, Krk) skoraj za 30%. Za primerjavo ti lahko povem, da ni bilo gostilne, kjer bi bilo pivo dražje od 12 KN. Prav tako je bila hrana dokaj poceni (lignji na žaru z vso prilogo 40 – 50KN, mešano na žaru 50KN. Bil sem zelo presenečen, saj sem imel informacije, da je Makarska rivera med najdražjimi. Kar se tiče hrane se ti je ne splača voziti zraven saj so cene enake. Poiskati moraš kakšen večji market.

Na Makarski rivieri se sicer nismo dlje ustavljali, vendar sem npr. na obcestni stojnici videla, da je bilo v Makarski sadje cenejše kot ob izlivu Neretve, kjer so glavni sadovnjaki. Najbrž je ob sami rivieri dražje, če pa greš v kako ulico izven centra pa so cene take kot naše. Priporočam nakupovanje v večjih trgovskih centrih ali diskontih, kjer so cene še posebej ugodne. Za gostilne je pa tako: bolj blizu gužve boš, dražje bo. Sama ponavadi naredim tako, da nekaj hrane nesem s sabo, da mi ni treba že takoj bezljati v trgovino, potem pa dol kupujem. Konec konecv grem na dopust in ne bom gledala na vsak fičnik posbej, ker je potem bolje, da ostanem doma.

Ravno smo se vrnili iz dopusta v Makarski. Dopustovali smo v njeni okolici – 30 km naprej.
Kupovati moraš v marketih – Konzum je še najcenejši. Tržnica in privat trgovine so takoj za kakšno kuno višje.
Kar se tiče pa lokalov in podobno. Cene definitivno nižje kot v Kvarneru in Istri. V gostilni ni bilo pivo dražje od 12 kun, večinoma 10 kun..
Splošni vtis – ceneje in veliko lepše.Kakšna pripomba bi se našla edino za kamp. Plaže lepe in voda čista. Za razliko od Trogira in Kaštela,kjer smo se ustavili na poti domov. Voda umazana, vse mogoče plava po njej.Ni šans, da zaplavam v takšnem.
Pa lep dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close