cena
Po moje je cena taka, da boš naredila tako, kot bi ti jaz svetoval: porabi film do konca in ga razvij, vzemi baterije ven, aparat pa lepo zapakiraj in ga dobro shrani. Čez 20 let ti bo še vedno delal, vsa ta superultrahiperekstrahi-tech tehnika, katero so nam vsilili proizvajalci, pa ne. A ti sploh veš, kakšne probleme imajo milijoni ljudi po vsem svetu v vseh podjetjih, ki ne morejo več uporabljati podatkov izpred komaj 10 let, ker nimajo več naprav, s katerimi bi jih lahko brali, natisnili, obdelovali? Milijarde in milijarde ur dela je šlo v nič in je treba vse spet delat na novo. Zato pa je vse tako drago.
A se ti ne zdi čudno tole: v današnji dobi superultrahiperekstrahi-tech komunikacije lahko nekomu pošlješ za nekajsto strani besedila vključno z vsemi skicami in fotografijami; lahko spraviš vse knjige in revije, kar jih je v Sloveniji, na en sam srednje dober računalniški disk, nekaj doktorskih disertacij pa na eno samo disketo (hm – kaj je že to?), mi pa vse več printamo in fotokopiramo in si delamo arhive, da je kaj! Namesto, da bi bilo papirja vse manj, ga je vse več. A ne, da tukaj nekaj ne štima?
Ti kar lepo čuvaj tistega tvojega Canona, da ti ne bo že čez nekaj let žal, tako kot je bilo še vsakemu fotografu. Tistih nekaj jurjev boš že drugje prišparala.
Obilo uspeha!
Ojla…. hvala, ki si se tko potrudu….:))) sej maš kar prow….ma sej niti ni tolk problem v dnarju…. sam se mi tej fotoaparati kr preveč nabirajo…… hahaha…. dve trotelkameri pa ta canon pa še en podvodni…..sem si rekla, da ne bom digitalnega kupla, dokler mam tako zalogo….. bom kej pošenkala pa bo….:)))