Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek cena zobnega aparata

cena zobnega aparata

jaz sem pred pribl.1.mesecem dobila invisiline aparat ti. neviden.Cena je 4500Eur.
Glede dobrega ortodonta pa priporočam dr. Vrbič Jeleno, dela pa v Murgle center.
Gospa je zelo strokovna, pred tem smo za sina zamenjali dva ortodonta. Ona pa je
na prvem pregledu ugotovila, da ima pretesno stanje in je moral izpuliti en zob.Po enem letu
nošenja fiksnega aparata ima sin danes krasne zobe.

Mene pa zanima ali vam ortodont pokaže kakšen seznam cen, ko vam izstavi predračun…npr. aparat cena xxx €, namestitev xxx €, žičke xxx €, pregled xxx € ali je normalno da kar napiše kot je meni ortodontsko zdravljenje 4000 €??? Pa se mi zdi malo čudno, da nikjer ne piše koliko stane posamična stvar??

živjo!

mene zanima, ali so te cene zgolj cene aparatov, ali cene useh pregledov, oz. ali se pregledi plačujejo sproti ali kako to poteka? no pa še to me zanima na podlagi česa se odločajo za snemljivi ali fiksni aparat?

lp,

Maja

Moja prijateljica je dobila predračun pri dveh ali celo treh ortodontih v Sloveniji; za zgonje in spodnje zobe okoli 3.500 – 4.000 eur. Odločila se je za varianto na Hrvaškem, kjer je polna cena za prozoren oz. bel aparat (2x) okoli 2.200 eur. Razlika je očitna, pa tudi na HR plačaš vse naenkrat, pri nas te pa “počasi” a pošteno obirajo za vsak obisk.
Srečno in pogumno!

To, kar si napisala, seveda ni res. Odvisno je od dogovora – če plačaš vse naenkrat, je to to in ne plačaš ničesar več oz. samo tisto, kar ti povedo, da se računa posebej. Iz tvojega pisanja lahko razberemo, da najprej plačaš tri do štiri jurje, potem pa še vsak obisk. Dezinformacija. Ni nujno tako.

Zakaj ni posameznih postavk? Ker zdravljenje poteka individualno in težko vnaprej napove, koliko obiskov bo potrebnih in kaj vse bo moral narediti. Tudi ne more vnaprej predvideti, ali se bo kaka zvezdica odlepila, kolikokrat ti bo moral poleg žičk namestiti še verižico in tako dalje. Meni recimo mimogrede očisti še zobni kamen in mi za to ne zaračuna posebej.

Glede snemljivega ali fiksnega aparata poišči na tem forumu odgovor Leona Hermana. Pri odraslih snemljivi skoraj ne pride v poštev, ker je stanje že toliko zabetonirano, da z njim ne bi nič dosegli.

Jaz sem dobila predračun za 3700€ za zgornje in spodnje zobe. V to ceno so všteti vsi pregledi, menjava žičk in tudi potem tista notranja žička, ko jo dobiš ko ti fiksni aparat snamejo. Pa tudi če se mi kakšne zvezdice snamejo oz. odpadejo mi ne bo treba doplačat…vsaj tako mi je rekel ortodont.

Helou!

Jaz sem se na Hrvaškem odločala med dvema ortodontoma. Oba imata približno iste cene. Za metalni fiksni aparat imata oba ceno 1700 evrov (vse terapije, pregledi,..), za keramičnega pa ima moški ceno 2000 evrov, ženska pa 2200 evrov.

Plačuješ pa lahko sproti, tako da ni neke panike =D

Nejka 2 – a lahko poveš v katerem mestu se nahajata omenjena ortodonta?

A je to cena za obe čeljusti ali samo eno?

L.p.
Mene pa zanima koliko bi me prišel stalni aparat. Hvala usem za odgovore.
L.p.

L.p.
Mene pa zanima koliko bi prišel snemni zobni aparat. Hvala vsem za odgovore.

L.p.
Mene pa zanima koliko bi me prišel snemni aparat. Hvala vsem za odgovore.

Oj..js sm tut dobila ceno za zgornji in spodnji aparat 3.600€ za use skupaj, v VV Dental v štepanjskem naselju. Nimam nič kompliciranega en zob nad drugim ali pa kaj podobnega, samo zgornje zobe not pomakniti pa spodnjo čeljust mal vn povlečt… Ne vem zakaj drugi ne poveste kje pa kok stane, sj ni prepovedan? al je?

Kaj če bi te stvari raje vprašala na Starševskem ali pa v Dentalogiji na monu?

Jaz sem nosila aparat pred dvema letoma, brezbarven, fiksni zgoraj in spodaj, v roku leta in pol sem za vse preglede in materijal plačala nekaj čez 3000 eur, vendar so se zobje po nekaj mesecih brez aparata precej vrnili v staro obliko, tako da ni nujno za pomaga za stalno.
Sedaj imam samo od zadaj še zalepljeno eno žičko, ki jo redno pregledajo in jo bom še imela nekaj let.

ja, to je res..počakajo do 18 leta ali pa gapredčasno vzamejo vn, ko so zobje še krivi. men so ga dal pomoje zato, ker res niso mel izbire, ker sm bla obupna, kot da bi mi jih eden s fračo not naštepu…. in ja…predčasno so ga vzeli vn, ker so bile očitno menjave žičk pa gumic predrage…in ja…danes, pri 20 imam še kr krive zobe, tako da razmišljam o aparatu, tokrat nažalost samoplačniško 🙁

Men niso hotl dat aparata kao da nimam dost nekih pik alnek… Star sm pa 17 tok da tut ce bi mi napisali zdej bi glih 1 let čaku in bi mogu sam plačat ane -.-

POzdrav vsem željnim lepih zob 😉

Jaz sem pred kratkim bila pri Dr. Kovačiču v Ljubljani na pregledu, ker se odločam za fiksni aparat. Pregled je ZASTONJ, ne računajo nič ( za razliko od veliko ostalih privatnikov). Napake na zobeh nimam velike, tako da ne rabim tistega samozaklepnega (ki je dražji) se gre samo za mojo željo za lepše zobe. Aparat bi imela v obeh čeljustih, na izbiro pa je totalno prozoren zgoraj in spodaj in pride 4000 eur, 10% popusta na gotovinsko plačilo ali pa na obroke – polovica takoj, polovica tekom zdravljenja. Potem je na izbiro še aparat ki ima zgoraj bele zvezdice, spodaj kovinske in pride 3000 eur, nazadnje pa še tisti običajni vsem znan kovinski ki je 2000 eur. Plačilni pogoji pa so pri vsakem isti.

Ful priporočam ordinacijo Kovačič, ker so prijazni, hitri in te ne “olupijo” že za prvi pregled!

Zanima me pa še, če bi mi kdo lahko napisal kako je z nošenjem običajnega fiksnega ki je cel kovinski? A prvi mesec ful boli, se da zdržat? Ti ful odrgne sluznico? A se poveča pojavljanje kariesa? Ker namreč ortodontka priporoča bolj ta prozoren aparat ker je iz steklokeramike in nima ostrih robov in se ti manj hrane nabira okoli. Ker je pa najdražji, me zanima kako je z nošenjem tega običajnega kovinskega, mislim da je še vsak zdržal 🙂

Hvallaa 🙂

4000€ za aparat? V Sloveniji nas res skubijo na vsakem koraku.

Na Hrvaškem ga dobiš za dobrih 2000€ z vsemi pregledi. Pa enaka tehnologija oz. znamka aparata.

Pozdravljeni,
ker se tudi jaz odločam za zobni aparat in mi je pomemben vsak evro, me zanima kje je na Hrvaškem priporočate. Prosila bi za kontakt.

Hvala in lp.

Hej,

poglej na http://www.spletna-klinika.si vprašaj morda oni vejo. Delajo s Hrvaškimi poliklinikami, ful slovencev hodi dol, super servis in ugodne cene.
lp

Živjo!

Jaz sem nosila snemljiv zobni aparat ko sem bila majhna, vendar sem ga neumna kot sem bila opustila in me zdaj zanima a kdo ve ce se da kako dobit zobni aparat, ne da bi placala ( toliko ) saj nekaj denarja imam, vendar ne 2000 evrov.

Lp, jaz imam eno uprašanje, koliko stane fiksni zgornji aparat ? Zraven tega a se da kje ceneje dobit kot 2000? Hvala za odg.

Cene se kar razlikujejo, odvisno od tega za kakšno napako gre in kam greš vprašat. Če rabiš samo za zgornji lok bi se dalo najti za tam nekje 1200 – 1500 eur, govorim o klasičnem fiksnem aparatu (temni nosilci), beli ali pa samozaklepni so dražji.

Zivjo meni so rekli da dobim nekaksen aparat ki je drugacen od drugih ker se nism stara14let so rekli da je zastonj vendar pa je zraven treba se doplacati 700 evrov vendar toliko denarja nimam … a mi gdo pove kako dobit aparat za man dnarja

Cene zobnih aparatov v Spletni kliniki – ortodont v Zagrebu so od 1.250 za fiksni kovinski aparat in 1.450 za fiksni estetski aparat / čeljust. To je končna cena zobnih aparatov znotraj katere vam pripadajo tudi vsi pregledi in kontrole, ki si sledijo v obdobju terapije. Za več informacij o ortodonskem zdravljenju in zobnih aparatih na http://www.zobozdravniknaobroke.si ali na telefonski številki 041 440 905. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close