CENA STORITEV
Ja, ja… poznamo to. Cenovna politika RS je znana stvar. Vse manj je takšnih, ki ceno prilagodijo dejanskemu času, ki je potreben za posamezna opravila – glede na velikost podjetja oz. število knjiženj. Nekateri plačujejo gromozanske zneske, dokler jim kdo ne odpre oči.
Po drugi strani pa je tudi na tem področju veliko ‘kvazi’ računovodij, ki za svoje delo skorajda ne odgovarjajo – pri takih se opeče direktor, saj svojo zmoto spozna dokaj pozno, ponavadi šele ob obisku inšpekcije. Takrat je stroškov in šokov še veliko več.
Vsekakor lahko tečaj opravi vsak. Lahko tudi rednos premlja URL in vse nove zakone. Potem lahko še kupu program za knjiženje, program za obračun plač pa še za osnovna sredstva, da obračuna amortizacijo.
Potem seveda lahko že knjiži.
Ko pride inšpekcija pa itak vse zna pa za vse odogvarja pa cela kazen v hiši ostane 😉
Fino ane?
Cel zaslužek v hiši pa cela odgvoronost in kazni… vse lahko obdržijo zase.
Jaz osebno bi dala rajši 50 € – 100 € več pa mirno spala. Ko pride inšpekcija pa samo poklicala “tukaj so pridite zagovarjat vaše delo…”
Veliko jih je ki mislijo da znajo knjižiti, konec leta pa ko je bilanca pade vprašanje “kam pa vpišem plačan račun v januarju za storitev decembra”… itd itd itd
Se strinjam z Angelom. Soliden računovodski servis je za podjetnika v resnici Angel varuh. Ideja gosta je sicer zanimiva, a v praksi neuporabna. Računvodstvo je strokovno opravilo, ki ga začetnik ne more dovolj strokovno opravljati. Poznam kar nekaj kvazi računovodkinj, ki na črno vodijo vse živo, a že po nekaj zastavljenih vprašanjih lahko spoznam, kako slabo se obveščene o raznih spremembah. Takim ljudem ne gre zaupati tako odgovorne naloge, kot je vodenje poslovnih knjig.
Poleg tega je tudi reakcija davčnih delavcev čisto drugačna, če vedo, da knjige vodi znan RS. Kontrolorke dobro poznajo, katerim računovodjem gre zaupati in kje se pojavljajo napake še pred obiski inšpektorja.
Govorite o računovodstvu, kot o neki vesoljni znanosti, katero lahko le nekateri doumijo. Tako si ustvarjate “mit o računovodstvu” in povzdigujete računovodje v redke bogove. Mar je tudi od tod tako zasoljena cena vodenja knjig. Na koncu pa (za nepravilnosti) itak odgovarja direktor oz lastnik podjetja.
Strinjam se, da za vodenje knjig enega podjetja potrebujemo kvalificiranega računovodjo (po možnosti še iznajdlivega), takega se splača tudi dobro plačati.
Računati enemu društvu, 200 – 500 €/mes, ki v celem letu operira z 1000 – 3000 € prihodkov (pa še ti od občinskih razpisov, članarin in sponzorjev) se mi zdi milo rečeno “oderuštvo”.
Enako je bilo z notarji, javno upravnimi taksamoi,… dokler jim niso nove oblasti nanovo prikrojili obleko.
Računovodstvo ni vesoljna znanost dragi gost. Vendar pa bi te rada videla – kot povprečnega zemljana, kako mi poknjižiš kak uvoz iz Amerike, kako izdaš račun na Hrvaško in kako se samoobdavčiš ko kupiš v tujini osnovno sredstvo. Vednar pa zate najbrž to ni težave. Nekateri imate srečo in ste obdarjeni z nadnaravnim IQ nekateri pa smo hodili v šolo in delali in se na praksi (pa tudi napakah) učili.
Za nepravilnosti NE odgovarja direktor ampak spodaj podpisana “odgvoorna oseba” ki je računovodja – SEVEDA pod pogojem da ga korektno plačaš in imaš z njim pogodbo. Težko razumet? Zgleda ja.
Poglej si eno bilanco (saj veš kaj to je menda…) kaj spodaj piše. Piše “direktor” ali piše “oseba odgovrna za sestavo bilance” hmmm.
Kdo je govoril tukaj o 500 € / mesečnno za društvo? Govorili smo o nekem sredjem d.o.o..
Poleg tega lahko ti operiraš z milijardami eur pa je odvisno koliko dokumentacije stoji za tem. Če boš izdlal samo en račun letno za 5 € ali 5.000.000 € je za mene enako – naredila bo 3 vknjižbe in pač nekaj 0 več kliknila. Cena ni vezana na število 0000 v prometu temveč na število “papirčkov” – vknjžb.
Jaz osebno delam računovodstvo 2 društvom for free in še vaškim gasilcem spišem bilanco.
Društva imajo v večini računovodstvo zastonj – dobrodelno POD POGOJEM, da se jim da poslati nekaj dopisov – prošenj za to…
Znajti se je treba. To je pač recimo štajerc naredil – pravilno.
Se pozanimal o cenah in ko bo šel kam na razgovor bo vedel za kaj se pogaja.
TheAngel, morate priznati, da kljub vsemu kar navajate, so cene računovodskih storitev zasoljene.
Naša razhajanja so okoli velikosti podjetji. Vi imate v mislih “gigante” , jaz pa malo humanitarno društvo ali težko zaposlivega starca, ki bi z s.p.- jem zaslužil kakih 400€/mes in tako rešil svojo egsistenco.
Pozanimal sem se pri kar nekaj RS in sem dobil približno enak odgovor (da delajo izključno za profit). Je pa res, da v naše društvo ni učlanjien noben računovodja (verjetno ker smo premajhni, oz naša bolezen še vedno vzburja duhove).
Poglejte si to ponudbo za 35€ in prosim za Vaš cenjeni komentar.
O naravnem ali nadnaravnem IQ – ju pa nebi komentiral (na to temo se lahko zagovarja “doktorat”)
Se opravičujem, povezavo nisem prekopiral
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1042
Upam, da bo delovalo.
Jaz sem tista, ki sem ponudila, da delam za podjetje za ceno 200 eur mesečno. Glede na “pričakovan” odziv sama malokdaj napišem ceno storitev.
imam računovodski servis (MB regija) in si glede na konkurenco ne morem privoščiti cene po tarifi. Imam visoko izobrazbo ter izkušnje 15 let. Imam 6 zaposlenih ter opravljamo kvalitetno naše storitve ter se znamo posvetiti stranki.
Vsi bi želeli, da bi bili še bolje plačani, vendar žal – pri nas je doseganje recimo 50-60 % cene od predpisane tarife, velik uspeh.
Pa brez zamere, če sem spet komu stopila na žulj.
Spoštovanemu “štajercu” pa privoščim dobro izbiro.
Ja sanjamanja žal je tako, da če si nekje povprečen (kar se velikosti tiče) izračunaš ceno po tarifi pa deliš z 2 pa je realno.
Sploh za nas ki nismo v Lj doma…
Ta seminar je pa tako…
po točkah lepo poslušaj pa čim manj sprašuj, ker se od tebe neko predznanje itak pričakuje. Sicer to traja koliko ur če so podvprašanja … noro.
Vse teme na kupu pa nobena 100% pokrita.
Tudi če je mini sp pa samo en samozaposlen s tem seminarjem bilance ne narediš.
Društvo pa… če pride lepa prošnja, če je društvo neprofitno ne vem če bi kdo rekel NE računovodenju.
Forum je zaprt za komentiranje.