Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo cena računovodje do 10 računov mesečno

cena računovodje do 10 računov mesečno

Prosim da mi svetujete, koliko bi bilo razumno plačati za računovodjo v d.o.o ju ki ima skupaj računov(in odhodki in stroški skupaj) manj kot 10?
Katere še stvari mora opraviti ali knjižit računovodja za tako majhno začetniško “podjetje” in koliko to dodatno okvirno stane? Najlepša hvala za odgovor.

Na najdi.si utipkaj računovodsko tarifo in boš vse zvedela!

Hvala za namig, samo iz tega ni razvidno če nisi računovodja, katere storitve je potrebno da ti opravi, in katere če si želiš. In še vedno mi ni niti približno jasno koliko bi to stalo ker tam je skoraj 100 postavk, ki
niti ne vem kaj pomenijo, niti če mi vsega tega sploh imamo.

Naj ponovim, podjetje je na začetku, ima redno po 0-1 račun iznodni na mesec in 0-3, maksimalno in izjemoma do 10 na mesec vhodnih (stroški, računi dobaviteljev za plačat ipd).

obstaja šansa, da je kdo tako prijazen, da mi razloži katere storitve mora računovodja opravit da bodo in davčna in vsi zadovoljni in katere so samo dodatna želja klijentov (nas, podjetij)? In kako se okvirno vrtijo cene glede tega? Hvala.

Glejte leonina takole:
Poknjižit mora prejete in izdane fakture, obračunat DDV, prispevke in plače za zaposlene. Za firmo je potrebno dvostavno knjiženje, kar znese najmanj 160 točk, obračun mesečnega DDV je 70 točk, obračun prispevkov in plače za enega delavca je 50 točk, torej je skupaj 280 točk x 0,66 Eur = 184,80 Eur mesečno.

Tijana, tebi pa matematika dobro služi 🙂 Ob takih cenah bo novopečeno podjetje kmalu v UL – med izbrisanimi po skrajšanem postopku.

Nekako ne more biti enaka cena za podjetja, ki so v zagonu, kot za utečene firme, ki imajo dejansko več dokumentacije za knjiženje in različno obdelavo. S tako visokimi fakturami dejansko zamorite nove podjetnike, namesto da bi jih spodbujali z ugodnejšo ponudbo na startu in postavke dvignili malo kasneje, hkrati z rastjo podjetja – in s tem tudi obsega računovodskega dela.

@mediana : zanimiv predlog -> sam bi ga razširil tudi na to, da bi novoustanovljena podjetja in samostojni podjetniki imeli recimo 50 kuponov za 50% popust (lahko tudi 100%) na storitev ali material po svojem izboru – tako bi imeli malo olajšan start predlagam celo brezplačen avto, da bi lažje prodajali in poslovne prostore….
:
:
:
:
česa vsega si ljudje ne spomnijo….

Imam boljši predlog…. Preden se kdo loti ustanavljanja podjetja (kakršnega koli) , naj eden od družinskih članov doštudira računovodstvo, tako bodo stroški za računovodjio hkrati prispevek v družinski proračun. A NISEM GENIJ? :)))))

Mediana!
Jaz od tega živim že več kot 15 let in nisem nikakršna socialna služba. Ne mi zato ti govoriti kako in kaj, v teh letih sem doživela marsikaj. Svojim dolgoletnim strankam nudim tudi razno razne popuste ali jim marsikaj izven knjigovodstva naredim. Nekateri ne znajo niti enega ubogega računa napisat, ne plačilnega naloga, četudi je npr. njegova žena zaposlena na banki¨!!! Ali pa npr. podjetnik, ki stalno stoka in jamra, potem se pa pripelje z novim BMW ( jaz sem pa ravno razmišljala, kako revež nima, ali naj mu znižam mesečni pavšal ). Še vedno velika večina obrtnikov ne izstavlja računov za svoje storitve, račune za stroške pa pridno prinašajo in tako prikrivajo dejansko stanje.
Tvoje razmišljanje, da bi morala podjetjem v zagonu računati manj, je pa več kot smešno; ali jim tudi dobavitelji za material manj računajo, pa elektrika, komunala, razni notarji ? Ceno računovodenja morajo enostavno vkalkulirati tako kot vse ostale stroške, a smo resnično računovodje drugorazredna raja, da ravno mi ne smemo uporabljati tarifo, dočim pri notarjih ne bo nihče niti piksnil, kaj šele barantal.
Sicer pa, če mu je preveč, ima še vedno možnost, da naredi sam, če zna je pa drugo vprašanje.
Torej Mediana imate možnost ponuditi ceno samo v višini 10 % računovodske tarife, pa morda ne bo izbral vas, kajti cenena usluga ne zagotavlja kvalitetno storitev. Problem računovodske tarife se torej poglablja prav v okviru računovodskih servisov, ki ne znajo ceniti svojega znanja, ki ga moramo nenehno dopolnjevato glede na številne spremembe pozitivnih predpisov. TOLIKO V RAZMISLEK !!!!

No, po 15 letih dela boš pa menda že znala ločiti podjetnika, ki se pripelje z bemflnom od s.p.-ja, ki npr. z 10 fakturami ali manj mesečno komaj preživi.

Prav neverjetno je, kako ste poskočile, kot bi vam kdo stopil na žulj.

Sama sem imela računovodkinjo, ki se vozi z BMW-jem. Moj obseg poslovanja pa je približno tak kot ga je navedla v svojem vprašanju leonina. Ravno zato se mi je zdela tvoja postavka 184 evrov mesečno enormno previsoka (seveda: kakor za koga – zame in za leonino, pravgotovo!).

Mediana, resnično znam po 15 letih ločiti podjetnika od pokvarjenega podjetnika, zdaj pa povej, ko si že tako pametna, koliko bi pa ti zaračunala stranki, ki posluje z izgubo ? Verjetno bi mu jaz morala – po tvoje – delati zastonj, ker je revež, pa nima samo 10 faktur na mesec pač pa 5, 10 krat več ! V svojem dolgoletnem stažu sem videla in doživela marsikaj, še enkrat me preberi in v začetku moje poslovne poti sem tudi delala napol zastonj, ko pa sem podražila za kakšnega jurja, jo je pa podurhal k drugemu servisu – cenejšemu in tako delajo še danes in še bodo, dokler ne bo reda v samih računovodstvih, ker se ne držijo računovodske tarife. Jaz se jo – ker svoje znanje znam ceniti, kdor pa ne naj gre pa drugam, selijo se pa tako in tako same problematične stranke in za takimi mi ni bilo nikdar žal, naj se z njo za manj denarja ubada kdorkoli drug, kar s časoma to vsak spozna.
Z bemflni se pa vozi več obrtnikov, to je s.p. ( avtomehaniki, frizerke, mizarji, malarji, itd. torej storitveni ), ki še vedno za svoje storitve, ki jih opravijo fizičnim osebam ne izstavljajo računov, kot pa računovodij, ki imajo veliko več znanja in šol !!!
Bolj bi se vprašala, kaj delajo na davčnih upravah in inšpekcijah, da lahko nekateri s.p. delajo po več let z izgubo, dobijo na račun tega otroške dodatke, plačajo manj za vrtec, ne plačujejo dohodnine, vendar je to že drugo področje, o katerem bi imeli računovodje marsikaj za povedat !

Prav imate Tijana, naj se ve “kolikšna je tarifa”. Morate pa tudi priznati, da na tem področju imate zelo močno konkurenco. Nekateri računovodski servisi imajo sodobno računalniško opremo in kvalitetne programe, ti se pač dosti ne zmenijo za tarife. Na drugi strani imamo upokojene računovodje, blagajnikarje,… oz. tistih ki se koliko toliko spoznajo na osnove računovodstva (kar zadostuje za vodenje enostavnih s.p.-jev in društva),so še vedno aktivni (brez tarif).
Koliko je računovodji na tem forumu? Razen vas, se drugi ne javljajo – verjetno imajo dovolj dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close