Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine cena na pogodbi o prodaji stanovanja

cena na pogodbi o prodaji stanovanja

Pozdravljeni
Zanima me kako “logistično” izpeljati izročitev tistega dela kupnine, ki presega prodajno ceno na pogodbi. Človek nikoli ne ve s kom ima opravka (polica, davčni inšpektor). Kako ste to izpeljali vi?

Ali ima kdo kakšne izkušnje kako temeljiti so na uradu v Šiški pri ugotavljanju tržne vrednosti stanovanja pri odmeri 2% davka na promet nepremičnin in kapitalskega dobička?

Če misliš zagrešiti kaznivo dejanje, je predvsem je treba paziti, da te ne dobijo…in oznanjanje tega na forumu je prvi korak k temu da te najdemo.

Moj nasvet je vsekakor, da narediš kot je po zakonu in ne goljufaš države ter posledično tudi mene.

Osnova za odemro davkov in prispevkov je tržna cena.
To pomeni, da lahko ti v pogodbo pišeš kar hočeš, toda, če bo ta cena preveč različna od običajnih tržnih cen v tem okolju (in,te, verjemi, davkarji kar dobro poznajo) bodo pač zahtevali cenitev.
Seveda obstaja nekaj maneverskega prostora, toda o tem res ne gre razpravljati na forumu. In, če tega ne poznaš in nimaš nekoga, ki bi ti lahko zadevo pregledal, je res najbolje tako, kot predlaga ejga..

preudarni,
iz prve roke, ti povem, da se zadeva, kot si jo zamišljaš ti, ne obnese.
ejga. in borg imata prav.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close