cena češenj v Brdih
Češnje v Brdih so vedno zelo drage. Če greš čez mejo v Italijo, jih dobiš precej ceneje. To dobro vedo tudi Brici, ker toliko češnjevih dreves, kolikor Ljubljančanov pride k njim po češnje, pa tudi nimajo. Se z manjkajočim pridelkom oskrbijo preko meje.
Par dni nazaj jih je ena gospa na severnem Primorskem pordajala ob cesti po 5 ali 6 evrov za kilo. A to ni bilo v Brdih.
To veš ti iz prve roke ali kako, da ni toliko češnjevih dreves? Draga Češnjejedka, okoli vsake hiše je namesto takih in onakih okrasnih dreves, zasajeno en par češnjevih, da ne govorimo o tem koliko jih je med samimi vinogradi. Cena češenj pa dvomim, da bo nižja od 5 € za kg, ker je letina bolj tako, tako.
Seveda ni toliko dreves kot Ljubljančanov, češenj pa je dovolj. Češnjejedka, ali veš koliko kilogramov češenj lahko obrodo eno drevo?
Čez mejo so lahko res ceneje, tudi v Merkatorju pri nas so ceneje, če pa je akcija pa sploh, samo Brici spoštujejo svoj pridelek in resnično dvomim, da bi si kdo uničeval ime s španskimi češnjami. Mogoče je pa češnjejedka tudi preprodajalka. 🙂
Češnje pa so in bojo okoli 4-5 eur.
https://www.facebook.com/briskosadje/?fref=ts
Na zgornji FB strani so preverjeno Briške (bila na obisku že večkrat). Jaz zberem naročila od sodelvcev (40-50 kg akupaj) in mi 5 kg gajbico pripeljejo za 25 eur, 11 kg gajbico pa za 50 eur kar v službo. Kolikor vem so že začeli dostavljat tudi t.i. hrustavke (povedali so mi, da je to ime samo za Ljubljančane in ni v resnici sorta)
Forum je zaprt za komentiranje.