Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika cena češenj v Brdih

cena češenj v Brdih

A ve po koliko so (cena za kg), če jih kupiš cel zabojček

Češnje v Brdih so vedno zelo drage. Če greš čez mejo v Italijo, jih dobiš precej ceneje. To dobro vedo tudi Brici, ker toliko češnjevih dreves, kolikor Ljubljančanov pride k njim po češnje, pa tudi nimajo. Se z manjkajočim pridelkom oskrbijo preko meje.

Par dni nazaj jih je ena gospa na severnem Primorskem pordajala ob cesti po 5 ali 6 evrov za kilo. A to ni bilo v Brdih.

To veš ti iz prve roke ali kako, da ni toliko češnjevih dreves? Draga Češnjejedka, okoli vsake hiše je namesto takih in onakih okrasnih dreves, zasajeno en par češnjevih, da ne govorimo o tem koliko jih je med samimi vinogradi. Cena češenj pa dvomim, da bo nižja od 5 € za kg, ker je letina bolj tako, tako.

Mi smo jih kupili v soboto v Brdih po 4 evre za kilogram (hrustavke). Včeraj so bile pa pri gradu Dobrovo dražje – 6 evrov. In mislim, da bodo prihodnji teden, ko bo praznik, tudi nekaj takega. Ker takrat so vsako leto dražje. Je pa res, da je letina bolj slaba.

Seveda ni toliko dreves kot Ljubljančanov, češenj pa je dovolj. Češnjejedka, ali veš koliko kilogramov češenj lahko obrodo eno drevo?
Čez mejo so lahko res ceneje, tudi v Merkatorju pri nas so ceneje, če pa je akcija pa sploh, samo Brici spoštujejo svoj pridelek in resnično dvomim, da bi si kdo uničeval ime s španskimi češnjami. Mogoče je pa češnjejedka tudi preprodajalka. 🙂
Češnje pa so in bojo okoli 4-5 eur.

Včeraj ko je bil dan odprtih kleti so bile v Brdih 4 Eure pri kmetih. Še najboljše pa pri kmečkem turizmu pa 3 eure.

V sredo so v šparu po 2,49 🙂

Ja, ja briških je za vzorec, ostalo pa pri Gigi-ju nabavijo. Poznamo primorske tiče, ki na lj.tržnici prodajajo primorsko robo drago ko žafran. Pa ma en mali vrtiček pred hišo, ostalo pa čez mejo nabavi.

No, mene n primorskih štantih na tržnici ne vidijo več. Ker nafuk…. me pa ne bojo.

https://www.facebook.com/briskosadje/?fref=ts
Na zgornji FB strani so preverjeno Briške (bila na obisku že večkrat). Jaz zberem naročila od sodelvcev (40-50 kg akupaj) in mi 5 kg gajbico pripeljejo za 25 eur, 11 kg gajbico pa za 50 eur kar v službo. Kolikor vem so že začeli dostavljat tudi t.i. hrustavke (povedali so mi, da je to ime samo za Ljubljančane in ni v resnici sorta)

Včeraj so bile v Brdih po 5€.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close