Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čemu ste se odpovedali ob tej draginji

čemu ste se odpovedali ob tej draginji

Mi, kot družina smo se odrekli določenim druženjem, povezanim s stroški. Frizerka 2x na leto. Živila kupujem v akciji, kupončki, kruh najcenejši. Zamenjala tv operaterja, pa še kaj bi se našlo.

Mimogrede, ali še kdo kupuje revije in časopise, jaz jih že deset let nisem kupila. Da ne bo pomote, nisem škrtuh z veliko denarja, ampak na minimalnih dohodkih.

Kupujemo cimvec v akcijah. K frizerju 4xletno. Ne grem pa na pedikuro in na gel nohte na nogah. Avto ne menjamo, ga bomo imel dokler ne crkne. Revij in casopisov nimamo. Privoscim si 2 ali 3 dopuste letno, ampak vse tako, da pride najcenejse. Za 3 dopuste skupno za dve osebi, skupno 20 dni bova letos odstela 2000 evrov z vsemi kavicami, pircki in picami vred.

Revije in časopis. Frizer pa ne.

Ne hodim na gelisch. Predrago, pa tudi všeč mi niso več. Hodim pa na francosko manikuro.

Namenoma ne kupujem določenih izdelkov, ki so se 1krat podražali, obenem pa padla kakovost.

Recimo čokolino proteinski. Ga močno podražali in znižali vsebnost B iz 25g/100 g na 21g/100 g.

Ni težava, da si ne morem privoščiti. Iz principa.

Ej verjames ali ne, se prav ne spomnim da bi se cemu odpovedu…

Ničemur, že ne nekdaj živim daleč od svojih prihodkov, zato draginje ne čutim direktno – je pa res da na koncu mesca manj ostane.

Odgovor na objavo uporabnika
zvarek, 22.07.2023 ob 12:52

Ničemur, že ne nekdaj živim daleč od svojih prihodkov, zato draginje ne čutim direktno – je pa res da na koncu mesca manj ostane.

Seveda. Zivet pod svojimi zmoznostmi…

Porabit manj kot zasluzis. Ne vec.

Po pravici povedano se nisem nič odpovedala. Je pa res da gre malo manj v prihranke zadnje leto. Je šlo pa med korono več, se s tem tolažim :).

Drugače pa tv operaterja nimam, revij ne kupujem, hrane ni šans da se odpovem in kupujem neko sranje ki mi ni všeč. To bi bila zadnja stvar, kjer bi se odpovedovala.  Na razne nege in to nisem nikoli hodila, oz. res redko, bolj za druženje s prijateljicami. Uredim vse sama.

Ničemer se ne odpovedujemo! Ta floskula velja le za 10-15% najbogatejših Slovencev. Ostalih 85% zateguje pasove.

Odpovedujejo se:

– posedanju po gostilnah in restavracijah

– manikuri, pedikuri, frizerskim super-duper storitvam

– morju na Jadranu, ki je predrago

– kakovostnejši in dražji hrani

– impulzivnim nakupom po raznih BTC-jih

– dražji kozmetiki

– smučanju

– oblekicam in čeveljčkom

– nakupu novega avta

Tako približno. Noben pa se ne odpove cigaretam, alkoholu, grdim razvadam in predragim naročninam.

Tudi sam se odpovem nekaterim nadstandardnim malenkostim.

Kar precej stvarem smo se odrekli. Jaz sem kar lepo shujšala v zadnjih dveh letih.

Nihče se ne odpoveduje. Ker Slovenci imajo denar.

Pustimo tistih nekaj ljudi, ki res nima in škrtuhom, ki jim je škoda zraka da ga dihajo.

Nikoli nisem živela luksuzno, vedno zelo skromno. Hrano večino sama pridelam, izdelam (sadje, zelenjava, ozimnica, sirupi, sladoled, sok, testenine, omake, jajca, zelišča, čaji, tudi mila, kreme, olja … in še se učim) v trgovine hodim redko pa še to v Italijo. Na dopuste ne hodim, nikoli nisem. Friziram in urejam se sama. Oblačim se skromno in ne zapravljam vsak mesec za nove cote. V kino, gledališče ne hodim, knjige in filme dobim na netu, za hobije ne zapravljam, se učim sama prek spleta, vse kar potrebujem najdem brezplačno. Športam v naravi, tako da nimam stroškov s tem. Na kavice ne hodim, družim se izključno na sprehodih, pohodih, revije in časopise ne potrebujem, imam splet za tisto, kar me zanima. Tv ne gledam. Nič mi ne manjka, živim lepo, polno življenje z ljudmi, ki jih imam rada in mi to zadostuje.

Ničemur se nismo odpovedali.

V akcijah smo kupovali že zdaj, pri oblekah/oblačilih/obutvi smo vedno razmisli, kaj potrebujemo, vsaj pri malo dražjih rečeh.

Na nohte, trepalnice nisem nikoli hodila, imam dolge negovane lase, ki mi jih pobarva soseda frizerka, špice si redno strižem sama, kot tudi z mašinco strižem moža že vsaj 15 let.

Na smučanje, potovanja hodimo normalno, na morje gremo v lasten vikend v Istro.

Živimo normalno, nakupovalne navade imamo enake kot pa pred dvema,.petimi ali desetimi leti.

vsi zategujejo pasove, 22.07.2023 ob 13:36

Ničemer se ne odpovedujemo! Ta floskula velja le za 10-15% najbogatejših Slovencev. Ostalih 85% zateguje pasove.

Odpovedujejo se:

– posedanju po gostilnah in restavracijah

– manikuri, pedikuri, frizerskim super-duper storitvam

– morju na Jadranu, ki je predrago

– kakovostnejši in dražji hrani

– impulzivnim nakupom po raznih BTC-jih

– dražji kozmetiki

– smučanju

– oblekicam in čeveljčkom

– nakupu novega avta

Tako približno. Noben pa se ne odpove cigaretam, alkoholu, grdim razvadam in predragim naročninam.

Tudi sam se odpovem nekaterim nadstandardnim malenkostim.

JA jst drgac ze prej nisem nic od tega pocel… smucke najames, morje je pa itak zastojn…

Malo več delam, še dodatno, pa je za kruh, pa še za marmelado ostane.

gos podinja, 22.07.2023 ob 12:33

Mi, kot družina smo se odrekli določenim druženjem, povezanim s stroški. Frizerka 2x na leto. Živila kupujem v akciji, kupončki, kruh najcenejši. Zamenjala tv operaterja, pa še kaj bi se našlo.

Mimogrede, ali še kdo kupuje revije in časopise, jaz jih že deset let nisem kupila. Da ne bo pomote, nisem škrtuh z veliko denarja, ampak na minimalnih dohodkih.

Prvo mi je žal in hudo, ker smo se morali odpovedati dopustu, počitku na morju. Je predrago. Časopisi, ki so bili skoraj vsak dan, so sedaj odpadli.

Frizer, ki je bil mesečno, le dvakrat letno. Oblačila, skoraj nič in še najcenejša na razprodajah.

Hrani zaenkrat se še nismo odpovedali.

Anonimno 4990, 22.07.2023 ob 14:00

Prvo mi je žal in hudo, ker smo se morali odpovedati dopustu, počitku na morju. Je predrago. Časopisi, ki so bili skoraj vsak dan, so sedaj odpadli.

Frizer, ki je bil mesečno, le dvakrat letno. Oblačila, skoraj nič in še najcenejša na razprodajah.

Hrani zaenkrat se še nismo odpovedali.

Vzamete apartma oddaljen od plaže in se vozite na plažo z avtom.

Moji sorodniki, ki živijo v Nemčiji, si najemajo hiše kakih 2,3 tudi 5 km v notranjosti in se potem vozijo enkrat sem, enkrat tja. Najemajo vile.

Ti pa lahko nsjameš cenovno ugodem apartma in ti je to edini strošek. Jeste pa tudi doma.

Zato ne verjamem, da ne morete dati 50€/dan za vsaj 7 dni npr.

Nekateri imamo dovolj pameti da pol teh stvari že prej nismo počeli. Varčuje se ko je blaginja, ne ko je draginja. Nekateri pač vse sfučkate očitno že od nekdaj (impulzivni nakupi praviš očitno temu – jaz pravim temu neodgovornost in pomanjkanje pameti in samodiscipline), nekateri smo pa že prej živeli z manj kot prinesemo domov. Sedaj pač samo manj ostane. Če pride do tega da ne bo nič ostajalo se bomo pa začeli odpovedovati.

Drugače pa pri nas je pol firme avte menjalo letos. Z mano vred. Je pa res da večina ne počne to vsake par let. Jaz recimo na ene 15 let menjam. In teh 15 let je bilo ravno pred pol leta. Varčevala sem seveda leta prej, tako da ne vem zakaj ga ne bi ravno sedaj menjala. Saj ne da se kar en dan odločiš in menjaš al kako? Take stvari se planira. Jaz nikoli nisem razumela ljudi ki živijo iz dneva v dan in nimajo plana niti za naslednji mesec. Sem pa fouš ljudem ki to zmorete. Mora biti fletno če te ne matra odgovornost.

Streljanju, ker je šla cena streliva v višave.

Anonimno 4990,

ti enostavno ne verjamem. Kdor ima naročene (ali pa kupuje) dnevne časopise, je daleč od tega, da bi živel v pomanjkanju ali na meji. Ravno tako, kdor hodi mesečno k frizerju, je očitno dovolj dobro situiran, in bi ga resna kriza morda prisilila k temu, da bi interval postal dvomesečni – ne pa na pol leta, to je isto, kot da sploh ne hodiš ali pa se strižeš oz. barvaš sam. Spet – frizer mesečno. na morje pa ne greš – nalagaj to komu drugemu. Saj veš, lestvica prioritet pa to.

No, jaz sem že prej pogledala, kje se da kupiti kakšno obutev ali oblačilo na znižanju, pa da je vseeno bolj kvalitetno, ker za neke razvlečene cenene cote mi je pa res škoda denarja. Recimo,  da zdaj izpustim kakšno tako oblačilo, ki je bilo luksuz, ne pa resnična potreba. Morda na koncu meseca tudi ostane kakšen evro manj, ampak itak je potrebno trošiti v skladu s svojimi zmožnostmi, ne pa na puf, kot so razni lizongi, obroki, krediti… To počnejo samo neodgovorni.

seksu, ker so se kondomi zelo podražili.

Ničemur se nisem odpovedala, ker si že prej nisem privoščila ful stvari. Z letošnjim letom mam v bistvu 2 nova hobija. Če je vapanje tut hobi. Hahah

Kupim več stvari v akcijah, za dražje stvari preverim spletnih trgovinah v tujini, pride kaj s poštnino vred ceneje kot doma.

Dopust z avtom in šotorom namesto z letalom. Nič alkohola, več kuhanja doma. Nasadili smo več zelenjave kot lani. Namesto novega kavomata (prejšnji je fuč) zdaj kuham kavo v dzezvi. Nič tragičnega, zaenkrat.

Pri frizerju nisem bila že 1 leto. Barvam se sama, samo tudi barve niso poceni.

Časopis kupim 1x tedensko in naročena sem na 1 revijo/mesec.

Z avtom se vozim na izlete, med tednom pa je parkiran doma. Privarčujem pri gorivu. Sicer je avto daleč največji strošek. Poleg goriva še okrog 500€/leto.

Kuham vse sama. Naročimo za kakšen rojstni dan. Uporabim vse kupone in popuste, ki jih ujamem.

Obleke si kupujem, kar je nujno. Večino drgnem že vsaj 4 leta.

Mislim, da pri hrani ne morem več kaj dosti varčevati. Kupujem osnovno in kvalitetno v okviru  zmožnosti. Pred plačo kupim večinoma nižjo kvaliteto.

Bojkotiram lokale s pivom dražjim od 3 Eur, bojkotiram drage izdelke in izdelke kjer plačaš ime (roba firmata), ker gre v 95% za ponaredke iz Bosne in nekvalitetno (pofl) robo iz Kitajske, Bangladeša, Tajvana, Kambodže itd. z ukradeno nalepko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close