Najdi forum

čemaž

Čez vikend sem si nabrala liste čemaža (divjega česna). Ponavadi ga zmešam med solato, ali pa skuham krompirjevo juho.
Ali ima kdo še kakšen recept?
Zadnjič sem na tržnici videla, da prodajajo namaz iz čemaža. Ali ima kdo recept?

Lep dan
Suzi

Na kulinariki imaš recept za teletino, polnjeno s čemažem.

LP, Staša

Draga Suzi,
mene pa zanima kje si ga nabrala?

Nabrala sem ga na obrobju gozda, daleč od kakršnihkoli cest, v okolici Maribora.

Blagor tebi, jaz sem iz LJ pa nimam pojma kje bi ga lahko nabrala:( Na Šmarni ga ni.

Če se boš sprehodila iz Kamniške Bistrice v katerokoli smer po gozdu, ga boš nabrala, kolikor boš hotela.

lp
Modra

Čemaž moja tašča vmeša kar v testo za kruh, malce ga poduši (grobo narezanega) na olivnem olju in zmeša v testo. Kruh je zelo aromatičen in rabi gor samo malo skute (lahko tudi s čemažem) ali pa samo malo masla.
Zakon!!!

Ja Modra, to pa vem:). Sem šla lani enkrat aprila iz Stahovice na Veliko Planino in je bilo ob poti na Sv. Primož vse zeleno in dišalo je po česnu. A ker sem brala, da se čemaž pogosto zamenjuje z neko zelo strupeno podobno rastlino si ga nisem upala natrgati.

Je pa cemaza kolikor hoces pod Smarno ob Savi. Akcija! Res je bozanski tako in drugace. Ideja s kruhom je res zanimiva. Jaz sem naredila njoke iz cemaza in skute, pa pito,… Njama!

Lep pozdrav,

S

Drage moje,

jaz sem si prinesla par sadik čemaža iz gozda in ga ob vrtu nasadila, zdaj ga imam toliko, da bi ga morala prodajati.

Pa fajn se imejte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close