Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek celulit

celulit

Katenjka

Tu piše, da je celulit povezan s kopičenjem maščob. Manj je maščob, manj je celulita.
http://www.cenim.se/192-a.html

Vem, da so ženske bolj nagnjene h kopičenju maščob. A to le pomeni, da morajo manj jesti. Predvsem nezdrave hrane in se več gibati.
Zdi se mi nesmiselno jesti isto kot moški, saj je značilno, da moško telo sestavlja večji delež mišič, kot žensko telo. Kar že v osnovi malo poveča potrebo po energiji.
Prav tako so ženske na splošno bolj pasivne kot moški in niso naklonjene fizičnim opravilom.

Tu je treba upoštevati tudi dejstvo, da enim hrana postane sredstvo za potešitev osebnega nezadovoljstva, kot droga. In spet je to početje nezavedno. Imamo pa spet pripomoček, da ugotovimo, kdaj to počnemo, to pa je pravo ogledalo, tisto iz stekla. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Robi, ti si zapravil že vse adute, da bi se ti kakšna forumašica pokazala v evini obleki, ker preveč kompliciraš in bi jim zgolj nabil komplekse. Mogoče edinole, če luč ugasneta, da je ne vidiš? 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Koliko neumnosti v enem samem postu!

1) cenim.se je pa res verodostojna povezava, haha, na nivoju Cosma. Toliko budalaštin, ko se prebere v “ženskih revijah”, pa še nikjer.

2) Tudi moški se lahko hitro zredite, če jeste nekvalitetno maščobo in športate pred tv s pivom v roki. Po drugi strani pa obstajajo suhi ljudje obeh spolov, ki lahko požrejo vola in pol, pa se jim sploh ne bo poznalo. Medtem ko se nekaterim hitro pozna. Po tretji strani pa obstajajo močnejše deklice, ki imajo več kondicije (in več mišic) kot kaka suhica, ki jo upeha že minimalen naklon. Videz vara, ljubčki moji.

3) Ženske na splošno pasivnejše? Pa od kod jemlješ take trditve? Ženske delajo tudi v poklicih, kjer zahtevajo fizično moč, dandanes, ko se brišejo meje med moškimi in ženskimi poklici, je tega čedalje več. In, če smo picajzlasti, lahko ena ženska zakonsko dvigne 35 kil, medtem ko moški samo 10 kil več.

Če te to še ni prepričalo, si poglej kdo je državni prvak v powerliftingu med ženskami. Hint: ni suhica 🙂 Niti klasično nabildana bejba.

Tako ali tako se nočejo pokazati….Pa ne glede na vrsto obleke. 🙂

Kdo pa pravi, da se moški ne moremo zrediti ?
Seveda smo ljudje različni. Zato pa pravim, da mora vsak pri sebi vedeti, kaj si lahko privošči in česa ne. Ne pa celo življenje jesti preveč in se skoraj nič gibati, potem pa jamrati kako se znebiti kil in celulita.

Napisal sem “na splošno”. Ti pa odgovarjaš, kot da sem napisal, da to velja za vse.
Res je, da večino fizično težjih del opravijo moški. Večina fizičnih delavcev je moških..Ali pa ti praviš, da to ni res ?

Napisal si same pavšale. Ženske nismo nič bolj nagnjene h kopičenju maščob kot moški. Osvidno od genske predispozicije, življenjskega sloga itd.

Ne maram, ko se nekaj deli na moške in ženske, pa najsi gre za lastnosti, dela ali kaj tretjega.

Odvisno, o kateri službi je govora, ampak kjer sem jaz delala, ali preko študentskega servisa ali redno, ženske nismo bile prikrajšane za nobeno delo (delo na višini, dvigovanje palet, škatel ipd.). Edino žarnic nismo menjavale, to pa nekak ne spada pod fizično obremenitev, hehe Če gre za mešani kolektiv in enako razporeditev dela, enake zadolžitve, potem ni razlik med spoloma.

Napisal si same pavšale. Ženske nismo nič bolj nagnjene h kopičenju maščob kot moški. Osvidno od genske predispozicije, življenjskega sloga itd.

Ne maram, ko se nekaj deli na moške in ženske, pa najsi gre za lastnosti, dela ali kaj tretjega.

Odvisno, o kateri službi je govora, ampak kjer sem jaz delala, ali preko študentskega servisa ali redno, ženske nismo bile prikrajšane za nobeno delo (delo na višini, dvigovanje palet, škatel ipd.). Edino žarnic nismo menjavale, to pa nekak ne spada pod fizično obremenitev, hehe Če gre za mešani kolektiv in enako razporeditev dela, enake zadolžitve, potem ni razlik med spoloma.[/quote]Hja moram biti fair, in priznati, da se s tem ne strinjam…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Odvisno, o kateri službi je govora, ampak kjer sem jaz delala, ali preko študentskega servisa ali redno, ženske nismo bile prikrajšane za nobeno delo (delo na višini, dvigovanje palet, škatel ipd.). Edino žarnic nismo menjavale, to pa nekak ne spada pod fizično obremenitev, hehe Če gre za mešani kolektiv in enako razporeditev dela, enake zadolžitve, potem ni razlik med spoloma.[/quote]

To je lažje fizično delo, ker si verjetno iz mesta, je to zate že “huda fizična obremenitev”… 🙂

Matjažko, če si butast in ne znaš brat, ti žal ne morem pomagat.

Dejstvo je, da na enem delovnem mestu nikoli ni bilo delitve glede na moška/ženska dela, ampak smo vsi vse delal.

Zato ne maram pavšalov, ker dejansko ne povedo nič.

Hja dobra stvar tistih, ki smo kakorkoli v mestih, je pač ta, da znamo vsaj brati…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Seveda, zato pa je v gradbeništvu in recimo rudarstvo enak delež med spoloma, tudi fizionomijo imamo moški in ženske enako, enako višino in enako mišično maso. In zato tudi toliko žensk pretepa fizično šibkejše moške. Ne verjamem, da je Robi imel v mislih prestavljanje 10 kg škatel!, ampak kjer se konkretno prepotiš. In tam se ne more ena 60 kg ženska kosati s 85 kg moškim.

Sam tle se res sam zajebavate, poden. Mam 100x rajš Starševski čvek oz. kaj drugega resnega, tle se par osebkov, ki se itak ne pozna med sabo, vzajemno nadrkava in pleše paritveni ples, za kaj resnejšega pa tak nihče nima jajc.

Nikarte biti takoj užaljena in si vsega k srcu gnati. 🙂

A ti ni že Janis nekoč rekla, da čist preveč predvidevaš?

Roko na srce, koliko rudnikov je pa danes še odprtih v Sloveniji? In kako donosen posel je to drugod? Ti primeri so kar nekaj. Kravi iz riti privlečeni.

Še vedno trdim, da brati ne znaš. Zanalašč ti ne bom šla kopirat tistega stavka, ti bo že kakšna tvoja oproda haha

Krivokljunček, zakaj me je doletala ta velika čast, da prebiraš nazaj moje poste za par let?
Ptičice so drobne, nežne, žvrgolijo, ne smeš tako grdo pisati, da te ne bodo nehote začeli zamenjevali za ono večjo črno ptico, ki vrešči. 😉

Ne razumem, kaj poskušaš povedati. Moški smo pač fizično močnejši – in ko gre za kakšna izredno težka dela, tam pač ne srečujemo žensk.

Seveda, zato pa je v gradbeništvu in recimo rudarstvo enak delež med spoloma, tudi fizionomijo imamo moški in ženske enako, enako višino in enako mišično maso. In zato tudi toliko žensk pretepa fizično šibkejše moške. Ne verjamem, da je Robi imel v mislih prestavljanje 10 kg škatel!, ampak kjer se konkretno prepotiš. In tam se ne more ena 60 kg ženska kosati s 85 kg moškim.[/quote]
Matjažko je omenil le par poklicev, kjer prevladujejo moški.
Prestavljanje 10 kilskih škatel ali prenašanje fasciklov, pa res ni neko fizično težko delo.
Pa da ne omenjam gozdarjev……

Jaz pišem čisto resno.

Kaj maraš ali ne maraš, je že druga zgodba.
Govorimo o dejstvih, da težje fizična dela v večini opravljajo moški.
Pa ne glede na to, če ti je to všeč ali pa ne.

To izrazito želja po izenačitvi spolov (na družbeno-socialnem področju seveda opravičeno) pri ženskah po moje izhaja iz nesprejemanja lastnega spola, seksualnosti, misleč, da so prikrajšane že s tem, ker so se rodile kot ženske in ne moški, da so zato v podrejenem položaju, zaničevane, izkoriščane, nesprejete, kjer so moški “barabe”- idealna podlaga za ideološki feminizem. Meni je všeč, da ostaja polarizacija med spoloma v psihologiji, da smo si podobni ,a se hkrati tudi razlikujemo, da nismo vsi nekakšne enaolične androgene pojave tipa Marilyn Manson , kjer ne ločiš spola.

Ma ja….”Krivokljun” je užaljena že zaradi nekih dejstev, pa čeprav ji nihče ne želi nič slabega.

Tule pišoči moški ste sigurn vsi sami fizični delavci in sami športniki :).
Res je, da ima v povprečju moški več mišične mase kot ženska. Ampak MONovci mi ne delujete nič kaj fizično aktivni :).

Človek se vpraša, ali kdaj sploh berete za sabo. Ne govorim na pamet, medtem ko vidva z matjažkom delata točno to. In ko se vama predstavi konkretno vprašanje, je vajin edini argument, da tako pač je. Resnica pa, pffff, ko jo jebe, je itak relativna.

Nikjer nisem omenjala 10-kilskih škatel in fasciklov, to je tvoje neumno predvidevanje, ker verjetno še nisi videl žensk pri opravljanju fizičnega dela. Če delaš v skladišču, ne gre za 10-kilske škatle, ne bodi žaljiv.

Po drugi strani pa je zakonsko (že drugič omenjam) določeno, koliko sme dvignit ženska. 35 kil je tebi malo? Glede na to, da so te postavke določene samo glede spola, je najbrž jasno, da ena 60-kilska deklina težko dvigne 35 kil (pa jih vseeno mora, če dela na taki poziciji) kot pa en 90-kilski dedec 45 kil.

Če v nekem poklicu ni žensk, ne moreš tega vzet kot merodajno dejstvo, da ženske ne opravljajo fizičnega dela – ja, če jih pa ni! A je ženska kriva, da na eno delovno mesto vzemajo samo moške? Sicer pa že dolgo ni več delitve dela na moško in žensko delo, poglej samo tovornjakarje, kamojinđije. Poznam vsaj 2 kamijonarki in ne, nimata brk. Pa verjetno nista edine. Dejstvo je, da se brišejo meje med spoloma in da se zaposlujejo tudi ženske na prej pretežno moških delih.

Tole je očitno ušlo vajinemu pozornemu očesu

Tile MONovci pišejo iz lastnih izkušenj, menda so sami fizični delavci tule gor :).

Človek se vpraša, ali kdaj sploh berete za sabo. Ne govorim na pamet, medtem ko vidva z matjažkom delata točno to. In ko se vama predstavi konkretno vprašanje, je vajin edini argument, da tako pač je. Resnica pa, pffff, ko jo jebe, je itak relativna.

Nikjer nisem omenjala 10-kilskih škatel in fasciklov, to je tvoje neumno predvidevanje, ker verjetno še nisi videl žensk pri opravljanju fizičnega dela. Če delaš v skladišču, ne gre za 10-kilske škatle, ne bodi žaljiv.

Po drugi strani pa je zakonsko (že drugič omenjam) določeno, koliko sme dvignit ženska. 35 kil je tebi malo? Glede na to, da so te postavke določene samo glede spola, je najbrž jasno, da ena 60-kilska deklina težko dvigne 35 kil (pa jih vseeno mora, če dela na taki poziciji) kot pa en 90-kilski dedec 45 kil.

Če v nekem poklicu ni žensk, ne moreš tega vzet kot merodajno dejstvo, da ženske ne opravljajo fizičnega dela – ja, če jih pa ni! A je ženska kriva, da na eno delovno mesto vzemajo samo moške? Sicer pa že dolgo ni več delitve dela na moško in žensko delo, poglej samo tovornjakarje, kamojinđije. Poznam vsaj 2 kamijonarki in ne, nimata brk. Pa verjetno nista edine. Dejstvo je, da se brišejo meje med spoloma in da se zaposlujejo tudi ženske na prej pretežno moških delih.

Tole je očitno ušlo vajinemu pozornemu očesu
[/quote]

Glej, to se da povedati na lep način, ne pa tako nasajeno, živčno in razdražljivo, kot da te zdaj tu vsakdo ogroža že s tem, da ima lastno mnenje! Sploh pa zahajaš v konfilkte z moškimi, kar je očitno.

Nihče ne očita ženskam, da so/ste kaj manj sposobne ali karkoli, za določena izjemno težka fizična dela pa pač niste najbolj usposobljene, saj tudi prav, da vas čuvamo 🙂 – in zaradi tega imamo pač moški prednost zaradi drugačne telesne zgradbe prednosti v določenih poklicih, kjer je zelo pomembna telesna moč.

Preberi si Robijeve neboluze, na tisto sem odgovarjala.

Da ne omenjam športa. Če bi bila vajina trditev o ženski splošni fizični kondiciji pravilna, potem ne bi imeli ženske predstavnice v plavanju, dvigovanju uteži in ostalih “moških” športih.

Kdo zdaj svoje goni, je pa menda razvidno iz prispevkov.

Je pa verjetno nekaterim moškim bolj v interesu, da žensko potisnejo nekam pod sabo, khm, in se igrajo viteze. Pri tem ne pozabijo omenit feminizma in možač. Pa zgrešene očetovske vloge. Še dobro, da se okoli takih v realnem življenju naredi velik ovinek.

Če obstajajo “moški” športi, potem to pomeni, da v njih prevladujejo moški. Isto velja za določene poklice.
Takšne ženske, ki dvigujejo uteži na primer, pa so v manjšini. Zato je dejstvo še vedno isto….Da v poklicih in športih, kjer je pomembnejša fizična moč, prevladujejo moški. Ženske so le izjema.

Moški imamo že genetsko pogojeno, da naše telo sestavlja večji delež mišic, kot žensko telo.

Kot, da so vse ženske športnice….:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close