celulit
Pri posvetu s kozmetičarko sem ostala malo šokirana,zato me zanima še kakšno mnenje.Pravi,da imam maščobni celulitis in da se ga bom zelo težko znebila.Naj povem,da jem večinoma zelenjavo in pa kakšno proseno,ajdovo kašo,riž neoluščen,ržene kosmiče,…Skratka polnovredna živila in nič mesa.Sladko zelo redko,pijem pa samo vodo in sojino mleko.Tečem 3 do 4 krat na teden po 1h,ostale dneve pa doma telovadim za učvrstitev celega telesa.
Ona pravi,da s telovadbo in tekom ne bom nič naredila(ŠOK).Sej mi je jasno,da je treba pazit pri hrani kar že pridno počnem 3 mesece in se tudi bolje počutim,po moji logiki pa treba biti tudi fizično aktiven(v 1 letu bi se moglo videt kaj).Ona predlaga bodywraping in pošlihtana prehrana.
Kaj mi vi predlagate?Imam hruškasto postavo in dve blazinici pod ritjo,ki bi si jih rada znebila.Sem iz primorske in v Kopru baje uspešno odstranjujejo celulitis z laserjem,ali pa mi predlagate anticelulitno masažo?In kaj je sploh vse to učinkČe ima kdo kakšne izkušnje prosim,da napiše.
Hvala
Celulit je res trdovratna stvar , vendar ob vsem napisanem dvomim , da gre za kaj hujšega.Res je malo bolj značilen za hruškaste postave , vendar ob redni vadbi-ki jo ti očitno imaš , pravilni prehrani in redni negi kože , lahko vse skupaj zelo omiliš.Ker te ne vidim, ti težko natančno svetujem kako in kaj , vendar ti kakšne anticelulitne masaže , drenaže ali obloge(te ne smejo biti tople , če imaš težave s kapilarami)sigurno ne bodo škodovale , kvečjemu bo koža lepša.Svetujem ti tudi redno ,vsakodnevno mazanje z anticelulitno kremo , ki ti bo še dodatno pospešila odvajanje strupenih snovi iz telesa.
se mi dozdeva da te je tista kozmetičarka prov fino nalagala in te čist iz tira spravla,samo zato, da bi dobila posel,t.j. da bi dala velik dnarčka v njihovo blagajno:)
Ne skrbi…jaz sem imela podobne probleme s celulitom, ampak se mi je stanje kar popravilo.Če imaš takšno prehrano in toliko gibanja kot praviš,se ni za bati, da ti bo po določenem času celulit izginil oz. se bo omilil,ker izginil verjetno ne bo nikoli:(
Jaz imam zelo velike probleme z prekrvavitvijo nog,saj imam pozimi zelo mrzle, poleti pa mi grozno otekajo.Kot zanalašč še po cele dneve stojim(degustacije,študentsko delo kjer stojim po 9-10ur na dan).
Mene v bistvu bolj skrbi za žile, ker jih ima moj ati tudi in se bojim da sem to podedovala:(zato se redno knajpam, kadar se da dvignem noge, se masiram z sisalovo rokavico, poleg tega pa imam še eno kremo od avona proti celulitu inje kr fajn.
Nadaljuj z rekreacijo in zdravo prehrano pa bo vse OK!
Živjo!
Kakorkoli je že grozno zvenelo, je imela tale kozmetičarka verjetno kar prav. Tvoj obstoječi celulit je že nakopičen in brez malo bolj drastičnega posega na kožo ti ga gotovo ne bo uspelo odpraviti. Mogoče bi poskusila terapijo z vakumom in ob tvoji prehrani in gibanju sem prepričana, da boš zelo hitro videla rezultate.
Forum je zaprt za komentiranje.