Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Celovški dvori

Celovški dvori

Prepričali ste me, se poskusim preseliti v Gorico.

Maribor je bolje, dejstvodejstvo.

A ta stala res nima kaksnega admina, da bi malo gnoj popucal?

No pa se končno strinjava.

Evo, celovški kurniki se že cenijo

http://www.finance.si/275173/V-velenjskem-Vegradu-ne-vedo-kdo-pije-in-kdo-pla%E8a

Pa še vedno 2x predrago za moje pojme

Zakaj Hilda ne bo prodala vseh stanovanj v celovških dvorih po ceni dobra dva jurja na kvadrat? Zato ker kljub temu, da je trenutno najcenejša na trgu novogradenj, je še vedno predraga in nateguje kupce in žali njihov IQ. Za primer dajem stanovanje na naslednjem linku: http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4569

Kvadratura tega stanovanja skupaj s shrambo in ložo znaša 46,41 m2 za kar Vegrad po novem zahteva 88741 EUR. Ob upoštevanju korekcijskega faktorja 0,5 za shrambe v kleti in 0,75 za nadstrešene lože, znaša dejanska kvadratura tega stanovanja skupaj s shrambo 36,885 m2, sama bivalna površina skupaj z ložo in brez pretirano (pre)velike shrambe v kleti pa znaša le 28,475 m2. Ker se stanovanja nahaja v 2. nadstropju, velja zanj uradna cena 1990 EUR/m2 + 8,5% DDV = 2159,15 EUR/m2. Ob upoštevanju ustreznih korekcijskih faktorjev, bi bila torej pošteno obračunana cena tega stanovanja 79640,25 EUR, tj ca. 9100,75 EUR manj, kot dejansko zanj hoče Vegrad. Seveda pa to še ni vse, ob znižanju cene kvadratnega metra je Vegrad hkrati podražil parkirna mesta v garažni hiši pod objektom in sicer s 14000 EUR na kar 17250 EUR in pri tem stanovanju je potrebno k Vegradovi ceni prišteti še ta znesek. To pomeni, da mora kupec za takšno majhno in povsem nefunkcionalno stanovanje skupaj s parkirnim mestom plačati kar 105992,5 EUR. Če je to nizka cena, naj se vsak odloči sam. Ob tem poudarjam, da je shramba v kleti pri takšnem stanovanju najmanj 3x prevelika(saj je vendar velika kot dnevna soba!) in je očitno takšna zgolj zato, da znaša kvadratura stanovanja več in da potem seveda kupec posledično plača za samo stanovanje bistveno več, kot bi bilo potrebno, če bi bila shramba v kleti ustrezne površine. Poleg tega pa jo Vegrad zaračuna po isti ceni, kot velja za kvadratni meter bivalne površine namesto z ustreznim korekcijskim faktorjem. Takšno stanovanje bi torej moralo imeti shrambo velikosti nekje 4-5 m2, ob upoštevanju korekcijskega faktorja bi torej morala sama shramba h kvadraturi stanovanja prispevati maksimalno 2,5 m2. Kolikšna bi bila cena stanovanja brez parkirnega mesta v tem primeru? Za 30,975 m2 bi tedaj znašala cena stanovanja skupaj z DDV 66869,67 EUR. Ob tem pa naj se potencialni kupec tega stanovanja vpraša še, če je vrednost parkirnega mesta v garažni hiši res 17250 EUR, kot zanj hoče Vegrad. Osebno mislim, da takšno parkirno mesto nima biti kaj dražje od 10000 EUR skupaj z DDV pa še to je po mojem bistveno nad produkcijskimi stroški in zajema že kar lep dobiček za Vegrad.

Prav lepa poučna zadeva, pa še brezplačna. Hvala v imenu vseh, ki se nam ne da preračunavati.

Po mojem pa na tem linku sploh niso prave cene, ker je to edino enosobno stanovanje oz. garsonjera s tako nizko ceno, 2 kvadrata večje v istem nadstropju je še vedno skoraj 140.000 evrov.

http://www.vegrad-nepremicnine.com/index.php?p=standetail&id_obj=54&id_stan=4582

Pa kaj tuki kr naprej neki težit s temi CD-če so vam predragi jih pustite in pejte stanvanja kupt u nemčijo, mareiko al u španijo k so baje ful cenejša kr pr nas
Če pa nimaet dnarja, pa to povejte in se nehti neki balkansko duvat

@cdcd: To so ponavadi “reveži”, ki so sposobni umoriti 200 EUR na večer, a stanovanja so jim pa draga :).

S temi CD se lahko ukvarja samo še Tovšakova Hilda iz Vegrada, potencialni kupci ali pa kakšni špekulanti, ki imajo svoje take in drugačne kalkulacije.

Višje cene so po mojem kompenzacijska stanovanja, ki jih Vegrad vsiljuje svojim podizvajalcem. To je standard v trenutnem likvidnostnem krču v katerem se nahajajo (skoraj) vsa slovenska gradbena podjetja. Ali so stanovanja (pre)draga? Osebno mislim, da je to odvisno od dohodkov vsakega posameznika. Povprečja, še posebej mediana neto plač v Ljubljani kažejo na porušeno razmerje med ceno stanovanj, najemnino za stanovanja in povprečno plačo. Kot vse v življenju, je relativno oz. subjektivno tudi kaj je visoka ali nizka cena za stanovanje. Jaz bi si sicer lahko privoščil nakup manjšega stanovanja(do 30 m2) po ceni 3000 EUR/m2, če bi od družine dobil denar za polog, vendar so trenutni kreditni pogoji preveč neugodni, da bi se v kaj takega sploh upal spustiti. Da bi pa v najemu prihranil sam za polog(ca. 30000 EUR) pa je v trenutni situaciji skoraj nemogoče, saj plačujem tržno najemnino in vse stroške, plača pa se mi je realno zaradi recesije celo znižala, tako da mislim, da bi zame predstavljal nakup stanovanja(četudi teoretično možen) na dolgi rok ekonomski samomor. Precej ljudi se nahaja v podobni situaciji in pač čaka na bolj občutno korekcijo cen. Čeprav bi si verjetno lahko prihodek srednjeročno dvignil dohodek z delom na črno(kar mi sicer ne bi dvignilo kreditne sposobnosti) recimo za kakšnih 20%, na to realno ne morem računati in vsekakor bom raje še malo počakal, da vidim kako se bo gibal trg. Mislim, da bodo na koncu skoraj vse povprečne novogradnje na povprečnih lokacijah vsaj za 30% cenejše, kot so zdaj, a pustimo času čas, da vidimo kaj bo res. Verjetno bo trajal padec cen zaradi očitnega poseganja države v trg in združnega nastopanja bank in vlade proti padcu cen nekoliko dlje, morda še kakšna 3 leta, da bomo dosegli dno na trgu nepremičnin.

Tebe in podobne bi bilo treba izseliti. Kaj se sploh oglašaš, tukaj je tema celovški dvori. Če imaš kaj za povedat okoli njih, potem napiši, če ne pa utihni.

Revež te je naredil.

Dobr si jim povedal, kdo jim je pa dovolil, da se oglašajo, kajne?

potencialnim kupcem v vednost!

Svetujem, da dobro premislite, preden se odločite za nakup. Iz svojih izkušenj povem, da bi se stanovanju, kjer je Vegrad imel karkoli zraven, na daleč izognil. Kupil sem namreč stanovanje, ki ga je gradil Vegrad, vendar tako nesolidne gradnje kot je to ne poznam. Objekt je po 4 letih od vselitve še vedno nedokončan, po drugi strani pa nekatere stvari že razpadajo. Na reklamacije se ne odziva nihče, tožba je vložena že 3 leta, pa se ni še nič zgodilo.Uporabno dovoljenje je bilo dokazano pridobljeno z prevaro, pa zopet nič. Inštitucije odgovornost ukrepanja prelagajo druga na drugo, mi pa smo ob svoj denar in miren spanec.

Torej še enkrat pozor!!!

Poglej, naj napišejo svoje mnenje v zvezi s temo in naj podajo argumente. Ne pa da strašijo ljudi po forumu in jih nekam pošiljajo ter žalijo. Tako nizko se lahko vsak spusti. Napisati nekaj z argumenti je pa zelo težko.

Argumentov se je v 4 letih nabralo za zajetno mapo.

Saj res le kako si upamo, saj baroni so le baroni, pa kakršnikoli že so.

Redkokatera novogradnja je biser, kar se tiče kvalitete.

Kje si kupil to stanovanje?

A kdo ve, če se kj dogaja okol Celovških dvorov…je zadnje čase vse potihnl?

Nič kaj dosti, prodaja več ali manj stoji, po mojem se bolj splača še počakat do jeseni, da gre Vegrad v stečaj in potem se bo pojavilo še en kup stanovanj iz teh dvorov po precej nižji ceni od trenutne uradne. 😉

Kakor sem dobil jaz informacije se cena v Celovških dvorih ne bo spuščala,saj so ceno prilagodili banki, vsak avans gre direktno na banko, ker banka se lahko poplača le po takšni ceni, če bo cena nižja bo imela banka izgubo

Če se je banka zakalkulirala in kreditirala investitorja bistveno nad produkcijskimi stroški, je to pač riziko banke. V kolikor se stanovanja ne bodo prodala po trenutnih cenah, bo banka pač prisiljena prodati z minusom. Druga varianta je pač, da nikoli ne proda, tretje ni. 😀 Celo v banana republiki, kot je Slovenija počasi zmanjkuje denarja za bail-oute gradbeništva.

Zgodba s CD se še dodatno zapleta: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042358239.

Oblikoval se je forum Celovških dvorov.
http://celovski-dvori.mojforum.si/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close