Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cela jedilnica v hotelu je prisiljena poslušat cvileče razvajene mulce!!!

Cela jedilnica v hotelu je prisiljena poslušat cvileče razvajene mulce!!!

Pa vam nikoli nič ni prav! Ne razumem zakaj bi se morale družine zapret med štiri stene! Ne nazadnje si otrok širi obzorja,socializira in uči bontona v različnih okoljih in situacijah. Na srečo je najin sin pri 3 letih izredno potrpežljiv in razumevajoč.Zavedam pa se,da niso vsi otroci isti ne po karakterju,vzgoji,temperamentu. Če pride do tega, da srečamo družino ki je zelo “glasna”, starša pa tik pred živčnim zlomom, vprašam jaz ali mož, če lahko kako pomagava,ker se zavedava da je okrog njih vse preveč obtozujocih oči, ki govorijo a bosta utišala že te vaše pankrte??‍♀️pa hudiča če si že tak sam v sebe zagledan, glej sebe pa tisti svoj krožnik zajtrka al kosila še naprej,nabij slušalke v ušesa pa si zavrti Beethovna in boš imel/a svoj idiličen obrok za katerega si plačala! Pa saj nenazadnje je plačala tudi ta družina samo,da pač ne posluša Beethovna ampak cmerjenje. V večini primerov sta se mi starša res zasmilila,ker sem videla,da se trudita ampak je otroka prijela “žuta minuta”,ki se pač lahko zgodi kjerkoli,lahko se mečeš po trepalnicah si zalepis palačinko na ksiht pa nebo pomagalo. Tudi nam se je že,ker otrok ima pač slab dan pa greva jaz ali mož z otrokom  na sprehod,da se umiri (ampak vam posebnežem ne paše niti to,če se v tem trenutku ravno sprehajate nekje v bližini, otrok pa še vedno joče in ga Vi, ki ste tooooliko plačali za svoj mir in tišino,bog ne daj,še vedno slišite.) Da razjasnimo,ne strinjam se z vsem kar vidim in slišim pri nekaterih druzinah,imava pač z možem drugačno vzgojo in pogled na svet od njih! Se pa izoliram in skoncentriran samo na našo mizo in uživam z njima,ker se zavedam,da se svet ne vrti samo okoli mene in mojega udobja.Svet vam ni dolžan dati prav ničesar! Niti mira v Postojnski jami,jedilnici hotela z mischelinovo?Lidlu,pekrski gorci,akvariju..vedno se lahko zgodi nekaj,kar vam lahko pokvari spokojnost.Pa a ste res tako šibki,da mora to biti ravno neka družina z ipičnimi otroci,ki sploh niso vaša skrb ali muke!? Se spomnim ene gospe,ki jo je zmotilo, ker je našemu malemu padla žlica na tla…res pomilovanja vredno kako daleč smo prišli. Pa ne si misliti,da ste sami bili vedo ponos in sreča svojih staršev.Se grem stavit,da ste jih zagotovo kdaj spravili v neprijeten položaj pa čeprav vas na stara leta hvalisajo, kako ste bili ubogljivi in pridni,ker so pač pozabili kako je bilo. In potem prihopsate raznorazni intelektualci,prepotentneži, meditatorji in tisti,ki ste že pozabili kako je imeti male otroke in bi radi svoj Zen kjerkoli in kadarkoli?sreča nikoli ne počiva, (tako kot je pela včasih pesem v reklami za Loto)morda se boste ravno vi izognili tečni familiji??.

Pr men v lokalu k pridejo ta “plemena”, rečem tako, najbolša so mi ta k pride par družin z kolesi, pa pravjo nimamo za zaklent, a nam lahk kam spravte kolesa??? Kam, milu majku? v kuhno? pustmo to… se vsedejo,naročijo, dobijo, otroc pojejo kokr pojejo, pol pa gassssss. Povsod jih je dost, ampak starši uživajo v obroku in majo merk kaj mladež počne. povsod jih je dost. Ampak jst mam eno veliko škatlo bonbonov, pa jih nafutram na polno, polni cukra na kubik. samo zaželim jim lep preostanek dneva oziroma večera, pa naj se zajebavajo z njimi k pridejo domov pa eksplodirajo… sam tok od mene

Neki je, da mal po cmiha, se zjoka, pa ga potslažiš al pa ga potolažijo, če se drugi stranki njegov zjoka.

Drugo pa je, da kar navija in navija.

Al pa da se gon okol med mizam, pa druge moti. Če se vrti okol svoje, in ne navija al pa kriči samo občasno, me ne moti, saj je otrok, ne aparat, k ga ugasnemo, pa poln energije.

Zato pravim, jih ne vlačmo na dolge oglede jam, muzejev, ampak na turce cca 1h, kot npr prej omenjena vožnja z ladjico, ogled akvarija, ki traja pol ure…pač nekak tud starosti primernem udejstvovanju, spoznavanju stvari.

In ja, ne bomo šli gledat Tačk na patrulji v kino, ker bo zanju preveč 1,5h al kolk je že…k vidm doma k se Elze gleda to je lulat, pit, lačna …

Kva bomo v kinu skoz vn pa not hodil, pa motil druge?

Odgovor na objavo uporabnika
Jok in stoka, 05.11.2021 ob 00:26

Pa vam nikoli nič ni prav! Ne razumem zakaj bi se morale družine zapret med štiri stene! Ne nazadnje si otrok širi obzorja,socializira in uči bontona v različnih okoljih in situacijah. Na srečo je najin sin pri 3 letih izredno potrpežljiv in razumevajoč.Zavedam pa se,da niso vsi otroci isti ne po karakterju,vzgoji,temperamentu. Če pride do tega, da srečamo družino ki je zelo “glasna”, starša pa tik pred živčnim zlomom, vprašam jaz ali mož, če lahko kako pomagava,ker se zavedava da je okrog njih vse preveč obtozujocih oči, ki govorijo a bosta utišala že te vaše pankrte??‍♀️pa hudiča če si že tak sam v sebe zagledan, glej sebe pa tisti svoj krožnik zajtrka al kosila še naprej,nabij slušalke v ušesa pa si zavrti Beethovna in boš imel/a svoj idiličen obrok za katerega si plačala! Pa saj nenazadnje je plačala tudi ta družina samo,da pač ne posluša Beethovna ampak cmerjenje. V večini primerov sta se mi starša res zasmilila,ker sem videla,da se trudita ampak je otroka prijela “žuta minuta”,ki se pač lahko zgodi kjerkoli,lahko se mečeš po trepalnicah si zalepis palačinko na ksiht pa nebo pomagalo. Tudi nam se je že,ker otrok ima pač slab dan pa greva jaz ali mož z otrokom  na sprehod,da se umiri (ampak vam posebnežem ne paše niti to,če se v tem trenutku ravno sprehajate nekje v bližini, otrok pa še vedno joče in ga Vi, ki ste tooooliko plačali za svoj mir in tišino,bog ne daj,še vedno slišite.) Da razjasnimo,ne strinjam se z vsem kar vidim in slišim pri nekaterih druzinah,imava pač z možem drugačno vzgojo in pogled na svet od njih! Se pa izoliram in skoncentriran samo na našo mizo in uživam z njima,ker se zavedam,da se svet ne vrti samo okoli mene in mojega udobja.Svet vam ni dolžan dati prav ničesar! Niti mira v Postojnski jami,jedilnici hotela z mischelinovo?Lidlu,pekrski gorci,akvariju..vedno se lahko zgodi nekaj,kar vam lahko pokvari spokojnost.Pa a ste res tako šibki,da mora to biti ravno neka družina z ipičnimi otroci,ki sploh niso vaša skrb ali muke!? Se spomnim ene gospe,ki jo je zmotilo, ker je našemu malemu padla žlica na tla…res pomilovanja vredno kako daleč smo prišli. Pa ne si misliti,da ste sami bili vedo ponos in sreča svojih staršev.Se grem stavit,da ste jih zagotovo kdaj spravili v neprijeten položaj pa čeprav vas na stara leta hvalisajo, kako ste bili ubogljivi in pridni,ker so pač pozabili kako je bilo. In potem prihopsate raznorazni intelektualci,prepotentneži, meditatorji in tisti,ki ste že pozabili kako je imeti male otroke in bi radi svoj Zen kjerkoli in kadarkoli?sreča nikoli ne počiva, (tako kot je pela včasih pesem v reklami za Loto)morda se boste ravno vi izognili tečni familiji??.

Pa jahal te Zen  🙂 🙂

Pa kje mi pišemo, da bi se morale mlade družine z jokajočimi in vreščečimi otroci zapirat med štiri stene – Neee – med 4imi stenami se morajo samo skupaj s svojimi otroki doma naučit, da se ne cvili , joče in tečnari v javnosti. To je vsa umetnost

Ne, tako mali otrok nima slabega dne cel dan – mali otrok  3+ do nekje 6 let ni sposoben včasih dlje kot 20 minut držat nekega stanja v koncentraciji in pod nadzorom, torej sedeti mirno za mizo in slediti ritualu hranjenja kot ga zapovedujejo odrasli  – ker mu možgani po naravni poti tega ne dovoljujejo – in je potrebno odvrnit pozornost njihovih možganov stran od take situacije,  da izsiljujejo z jokom, tečnarjenjem, pogojevanjem – ker ve, da doma ga pustijo in tako ” preslišujejo”, starši jih morajo se naučiti jih animirati s čim drugim -torej se morajo s svojim otrokom predvsem v javnosti na očeh in ušesih drugih  ukvarjati, ne pa ga igonirati zato, da  in ker zadovoljujejo izključno svoje potrebe in čustva v miru in duhu romantične večerje v hotelski restavraciji nemoteno in zatiskajočpe si oči in ušesa pred dretjem in fussyingom lastnih otrok in kjer so tudi drugi gostje in niso nikakor dolžni poslušat tečnarjenja in izsiljevanja njihovih nezanimiranih otrok v tako mladih letih – ker prej je animacija kot disciplina  pri teh malih otrocih. IN dostikrat utiševanje in agresivni pristop nima haska ( iz vidiga “vgoje” takrat).

Lej, ti si morda osamljena oseba,  če morda nimaš iz takšnih in drugačnih razlogov lastnih otrok ali izkušenj z danšnjim sobivanjem z današnjimi millenij mlaimi otroki, pa te taki zvoki občasno osrečijo in adrenalinsko poživijo, ko se zvišajo decibeli v neki jedilnici v višje krik tone, nekateri pa želimo nekje svoj mir, ker se želimo spočiti, odpočiti od napora, predvsem pa tisti, ki kot pišejo da so na rehabilitacijah po zdrviliščih -to so ljudje po težkih operacijah, rabijo miiiiiir, ne pa dretje mladeža za mizami. In ja, je napaka tudi hotelirjev in ponudnikov, da ne nudijo ločenih programov in nastanitev za take zadeve – torej -resort za mlade družine z aktivnimi kričači, pa na drugi strani za umirjene goste, ki želijo mir in tiste po rehabilitaciji. V tujini je to že kar pogosto tako narejeno.

nikoB, 05.11.2021 ob 00:50

Pr men v lokalu k pridejo ta “plemena”, rečem tako, najbolša so mi ta k pride par družin z kolesi, pa pravjo nimamo za zaklent, a nam lahk kam spravte kolesa??? Kam, milu majku? v kuhno? pustmo to… se vsedejo,naročijo, dobijo, otroc pojejo kokr pojejo, pol pa gassssss. Povsod jih je dost, ampak starši uživajo v obroku in majo merk kaj mladež počne. povsod jih je dost. Ampak jst mam eno veliko škatlo bonbonov, pa jih nafutram na polno, polni cukra na kubik. samo zaželim jim lep preostanek dneva oziroma večera, pa naj se zajebavajo z njimi k pridejo domov pa eksplodirajo… sam tok od mene

Evo, ti jim narediš  cuker odvisnike  🙂 🙂 🙂

pa to ne moreš verjeti, 04.11.2021 ob 21:53

Pa to ne moreš verjeti. Eni še zagovarjajo tako cvilečo svojat.

Je pa tako, jaz sem bila otrok ja. Pa niti pod razno me niso vlačili na lokacije meni neprimerne. Torej kot dojenčka me niso vlačili po jamah, gostilnah, muzejih, hotelih, restavracijah. To, kar zdaj počne novodobna zblojena mamica in foterček.

In, ko sem bila par let stara, mi na kraj pameti ni padlo se dreti, vreščati pred tujimi ljudmi. Je mama znala to tako zrihtat.

Pa ja, kdor ima vzgojene otroke, tudi sedaj ne vreščijo, tulijo, da drugim uničijo kosilo, ogled. Normalni starši otrok, dokler pač ne razumejo, da se ne smejo dreti, ne vlačijo naokrog, kjer bi jih morali drugi poslušat. Samo kaj, ko je sedaj vse več zblojenih staršev, ki mislijo, da mora njihove cvileče, tuleče froce poslušat vsa okolica. Pa ne gre samo za male otroke. Sem imela zadnjič priliko poslušat na enem turistične ogledu vreščanje, tuljenje 12 letnice. Pa bi ji dala dve čez riti. Njena babica ji je pa še ugodila vsem njenim muham. Smrklja brezobrazna.

Seveda, dve klofuti ti je primazala in si bila tiho…zato si pa sedaj prizadeta

@avtorju

Otroci so te motili ja, če ne bi bilo otrok bi te pa kdo drug. Nekam greste in samo nergate.

Meni tudi kdaj kakšen velik otrok pokvari mir v kinu, se res vedno najde kdo, ki mi šuška z vrecicami čipsa na uho, nekulturen odrasli egoist. Ali v restavraciji pred mojimi očmi šeta natakarja, pa po poper, pa olje, pa zakaj tako in zakaj tako in mi kvari ljubi mir. Toda, lepih trenutkov ti ne more pokvariti do te mere kot ti javkaš. Otrok, mi pa res ne more pokvariti mojih lepih trenutkov, če se imam sama, s seboj kjerkoli že lepo.

Ti avtor se sam s seboj ali v družbi nimaš lepo.

Le nergajoče bitje si.

Ni mi jasno, 05.11.2021 ob 06:05

Seveda, dve klofuti ti je primazala in si bila tiho…zato si pa sedaj prizadeta

Kdaj je tudi to rešitev. Otrok ki izsiljuje in ves dan vrešči, hoče meje, potrebuje meje! Če starš ne zmore na lep način doseči, da se to neha, je bolje ena okrog kepe kot čisto nič. Ena okrog kepe kot šok terapija, ko gre otrok res čez vse meje, ne kot vsakodnevna zadeva. Zdaj pa bog ne daj eno na rit primazat, ker to se ne dela. In potem pustijo mulca tulit cel dan in razmetavat stvari okoli. Pride v prvi razred in to počne v šoli, kjer se ga tudi ne sme niti prijet pretrdo, ker so že starši z odvetnikom na šoli. Ja, enkrat zaradi strahu ni delal štale, tako da so drugi otroci imeli mir pred njim. Zdaj se pa nasilnež ne sme bati nikogar in imamo, kar imamo. Terorizira cel razred.

Zgleda, da imam res srečo. V vsem svjem vandranju po svetu in po Sloveniji, še nisem naletela na motečo deco in  mladino. Nikoli. Ta vikend sva bila na Bledu, polno otrok in mladih družin, pa vse BP.

Ja saj vem, je zg0raj lepo napisano, za vaša bizarna in zavožena življenja niso krivi tuleči deca, pač pa verjetno vaši starši in vi sami. To da pri drugih iščete napake in sproščate frustracije ni dobro za vašo mentalno zdravje.

Saj veste kako je. Neodgovorni, prtegnjeni, razvajeni in nevzgojeni starši…producirajo prtegnjene, razvajene in nevzgojene sončke, ki so vsi itak nadarjeni in nekaj posebnega dokler… Nafukajo naraščaj, ga ne vzgajajo, so preveč zaposleni z 1001 internetno neumnostjo, rinejo jih babicam, dedkom…potem pa, ko je čas za vzgojo šel že zdavnaj mimo in je očitno zamujen naj učitelji njihov nadarjeni posebni nafuk popravljajo, prevzgajajo…

Resnica boli, komentarji še bolj.

HALOŽANKA, 05.11.2021 ob 07:00

Zgleda, da imam res srečo. V vsem svjem vandranju po svetu in po Sloveniji, še nisem naletela na motečo deco in  mladino. Nikoli. Ta vikend sva bila na Bledu, polno otrok in mladih družin, pa vse BP.

Ja saj vem, je zg0raj lepo napisano, za vaša bizarna in zavožena življenja niso krivi tuleči deca, pač pa verjetno vaši starši in vi sami. To da pri drugih iščete napake in sproščate frustracije ni dobro za vašo mentalno zdravje.

Vandraš ti po svetu ja in še nisi naletela na moteče otroke in mladino…Vandraš ti po kleteh v Halozah v alkoholni omami lokalnih zvarkov, čobodre in na pol nezavestna hahaha

??

grozno ja.. ne kaj imajo od takega oddiha ampak kaj imajo od takega frocovja.

ker če bi deca bila slišana pri njiju dveh, do takih zadev ne bi prišlo. Torej otrok nista imela zaradi otrok samih ampak ….. …. …. (lahko tudi zgolj dodatkov ki jih dobijo na račun treh otrok brrrrrr..)

to je vsa umetnost

Pa jahal te Zen  ? ?

Pa kje mi pišemo, da bi se morale mlade družine z jokajočimi in vreščečimi otroci zapirat med štiri stene – Neee – med 4imi stenami se morajo samo skupaj s svojimi otroki doma naučit, da se ne cvili , joče in tečnari v javnosti. To je vsa umetnost

Ne, tako mali otrok nima slabega dne cel dan – mali otrok  3+ do nekje 6 let ni sposoben včasih dlje kot 20 minut držat nekega stanja v koncentraciji in pod nadzorom, torej sedeti mirno za mizo in slediti ritualu hranjenja kot ga zapovedujejo odrasli  – ker mu možgani po naravni poti tega ne dovoljujejo – in je potrebno odvrnit pozornost njihovih možganov stran od take situacije,  da izsiljujejo z jokom, tečnarjenjem, pogojevanjem – ker ve, da doma ga pustijo in tako ” preslišujejo”, starši jih morajo se naučiti jih animirati s čim drugim -torej se morajo s svojim otrokom predvsem v javnosti na očeh in ušesih drugih  ukvarjati, ne pa ga igonirati zato, da  in ker zadovoljujejo izključno svoje potrebe in čustva v miru in duhu romantične večerje v hotelski restavraciji nemoteno in zatiskajočpe si oči in ušesa pred dretjem in fussyingom lastnih otrok in kjer so tudi drugi gostje in niso nikakor dolžni poslušat tečnarjenja in izsiljevanja njihovih nezanimiranih otrok v tako mladih letih – ker prej je animacija kot disciplina  pri teh malih otrocih. IN dostikrat utiševanje in agresivni pristop nima haska ( iz vidiga “vgoje” takrat).

Lej, ti si morda osamljena oseba,  če morda nimaš iz takšnih in drugačnih razlogov lastnih otrok ali izkušenj z danšnjim sobivanjem z današnjimi millenij mlaimi otroki, pa te taki zvoki občasno osrečijo in adrenalinsko poživijo, ko se zvišajo decibeli v neki jedilnici v višje krik tone, nekateri pa želimo nekje svoj mir, ker se želimo spočiti, odpočiti od napora, predvsem pa tisti, ki kot pišejo da so na rehabilitacijah po zdrviliščih -to so ljudje po težkih operacijah, rabijo miiiiiir, ne pa dretje mladeža za mizami. In ja, je napaka tudi hotelirjev in ponudnikov, da ne nudijo ločenih programov in nastanitev za take zadeve – torej -resort za mlade družine z aktivnimi kričači, pa na drugi strani za umirjene goste, ki želijo mir in tiste po rehabilitaciji. V tujini je to že kar pogosto tako narejeno.

Se popolnoma strinjam,da je animacija ključna v trenutku,ko vidiš da bo otrok “popenil”.Do zdaj se nisem videla staršev,ki bi ignorirali kricecega otroka?ker ga ni mogoče,razen če sta si presvercala čepke za ušesa..da o kaki romantični večerji sploh ne govorim??‍♀️?lej midva z možem se za raznorazna romantična preseravanja organizirava drugače. Večinoma ko otrok spi, zato vzameva vedno sobo z tistim “facuzijem”in postrežbo v sobo,je pač račun večji.Je pa res,da se imava veselje ukvarjati z najinim otrokom ne glede na to ali ima dober ali slab dan (pa jahalo te tistih 20 min??‍♀️)najin pač zdrži do konca in se v miru naje,ker mu je zanimiva okolica in nov ambient in vedno nekaj sprašuje midva pa se pač pogovarjava z njim in mu razlagava,pa čeprav nama hrana pada iz ust. In ja, glede na to kako nekateri,ki tu komentirajo, poimenujejo otroke in jamrajo nad vsako situacijo,seveda boš to razumel v smislu,ostanite doma..pardon,najprej civilizirajte otroka med 4 stenami, potem pa ga lahko pripeljete k nam v džunglo?treba se bo sprijazniti ne glede na to al si na rehabilitaciji ali dopustu,da se lahko zgodi in sliši marsikaj,ko greš iz svojih domačih varnih štirih sten ven v svet?to učiva tudi najinega otroka,da ne bo takšen obculjivček,ki joka in stoka nad celim širnimi vesoljem ker ni po njegovo pa še plačal je za to storitev, madona no!hvala za skrb,nisem osamljena, imam točno to, kar si želim in sem tam kjer moram biti pa sem milenijska mama al kako vi že poimenujete to našo generacijo..decibeli niso problem jaz imam svoj Zen?

Sunrose 7 hotel Bohinjska Bistrica.. plačaš in si v “kids free zone” in uživaš brez vsega dretja.

Jaz imam pa se vedno v spominu, ko smo bivali prvic in zadnic v hotelu s starsi in vsakic, ko se je blizal obed v jedilnici, sva se morala z bratom ocedit ( jaz pet, on 7 let), ce je b cas kosa, sva se morala preobleci iz kopalk v lepa oblacila, si uredit priceako – vse mami zrihtala, in potem smo sli v jedilnico na kosilo.

Vsakic, ko smo vstopili je mami rekla: prosim – lepo se obnasajta in ne delajta nam sramote.

Obicajno zelo zivahna ottoka sva ba mirna kot bubice, pa ne zato ker je mati tako narocila, ampak sva i.ela obcutek, da sva res na nekem losebnem meatu, cim sva tako lepo o lecena in imava urejeno pricesko ???

in ja neprestano sva gledala kaj je tako posebnega v tej jednici, da sva semorala tako uredit.

6 Dan je mati opustila koskla, ampak ne zaradi najinega obnasanja, ampam ker se ji ni dal naju trikrat dnevno rihtat za v jedilnico.

Torej – ze sami starsi so takrat vstopali v jedilnico kot da je to res en poseben dogodek, danes gres pa tja vrec hrano vase in ni vazno niti kako si oblecen niti kako se o nasas. Vazno je, da se gres tja nazret

Anonimno 2568, 05.11.2021 ob 10:38

to je vsa umetnost

Pa jahal te Zen  ? ?

Pa kje mi pišemo, da bi se morale mlade družine z jokajočimi in vreščečimi otroci zapirat med štiri stene – Neee – med 4imi stenami se morajo samo skupaj s svojimi otroki doma naučit, da se ne cvili , joče in tečnari v javnosti. To je vsa umetnost

Se popolnoma strinjam,da je animacija ključna v trenutku,ko vidiš da bo otrok “popenil”.Do zdaj se nisem videla staršev,ki bi ignorirali kricecega otroka?ker ga ni mogoče,razen če sta si presvercala čepke za ušesa..da o kaki romantični večerji sploh ne govorim??‍♀️?lej midva z možem se za raznorazna romantična preseravanja organizirava drugače. Večinoma ko otrok spi, zato vzameva vedno sobo z tistim “facuzijem”in postrežbo v sobo,je pač račun večji.Je pa res,da se imava veselje ukvarjati z najinim otrokom ne glede na to ali ima dober ali slab dan (pa jahalo te tistih 20 min??‍♀️)najin pač zdrži do konca in se v miru naje,ker mu je zanimiva okolica in nov ambient in vedno nekaj sprašuje midva pa se pač pogovarjava z njim in mu razlagava,pa čeprav nama hrana pada iz ust. In ja, glede na to kako nekateri,ki tu komentirajo, poimenujejo otroke in jamrajo nad vsako situacijo,seveda boš to razumel v smislu,ostanite doma..pardon,najprej civilizirajte otroka med 4 stenami, potem pa ga lahko pripeljete k nam v džunglo?treba se bo sprijazniti ne glede na to al si na rehabilitaciji ali dopustu,da se lahko zgodi in sliši marsikaj,ko greš iz svojih domačih varnih štirih sten ven v svet?to učiva tudi najinega otroka,da ne bo takšen obculjivček,ki joka in stoka nad celim širnimi vesoljem ker ni po njegovo pa še plačal je za to storitev, madona no!hvala za skrb,nisem osamljena, imam točno to, kar si želim in sem tam kjer moram biti pa sem milenijska mama al kako vi že poimenujete to našo generacijo..decibeli niso problem jaz imam svoj Zen?

joj, ne nakladaj, no.

eno je poslušat  v takih jedilnicah OK,  jok enkrat  za ene 5 minut ob enem obroku, pa daš “ad acta” – seveda toleriraš in pozabiš – ne pa vsak dan, ko prideš tja not, pa se derejo ko jesharji, no. Pa eni in isti tečni otrc ponavadi. Razvajeni mali pamžeki.  🙂 Pa ne, nikakor nisem oseba, ki bi me vsak prdec ziritiral, pa da bi mi šlo vse na živce kar slišim – imam pa to naravno danost, da sem ustvarjalna glasbenica in me hudo motijo taki vriščeči kričeči in izsiljujoči decibeli, ki se jih ne da nikakor nikjer v življenju pametno uporabit 🙂 – ker si niti dobre štimunge v možganih ne morem zamislit na ta njihov jok/stok/dretje/sitnarjenje, pa če še tako s prsti tapkam ritmično zanimivo po mizi  zraven . Preprosto njihovi ” razštelani  toni” ne gredo z mojim dobrim ritmom skupaj. Pa če se še tako prekleto trudim sestavit en dober nov komad.   Ne gre. Killing the mojo.

Ti si polom od človeka…upam da nimaš svojih otrok

Anonimno 3488, 05.11.2021 ob 21:40

Ti si polom od človeka…upam da nimaš svojih otrok

Kdo, a jaz? prikloniš se ti njim lahko, do dal – brihtni, ko strela. To se pa prenaša po X ženskem kromosomu. Izobraženi in moralno zavedni, znajo se lepo obnašati.

Za tisti decibeli vrščečih otrok so ubitačni

pa daj ne nakladaj ti o neki naravni danosti,mene tudi izjemno motijo glasni zvoki,zakaj ti ne bom razlagala..Pa mislim,da vsakega normalnega človeka,ki nima problemov s sluhom, edina razlika je v tem kako se s tem spoprimejo.Sploh pa ne vem zakaj rines v tako okolico in situacije, kjer ne moreš v miru ustvarjat,karkoli že pač ustvarjalnega počneš..spravi se v gozd pa sekaj z palco po deblu, boš takoj našla tisti svoj mojo..sprijazni se, kriva si si sama ne okolica..res ste najbolj naporni ravno taki odrasli razvajeni pamži,ki ne znate sprejeti odgovornosti za sebe in vztrajno tapkate z prstom po mizi in čakate da zagnjavite se komu drugemu kot sebi. Če me kaj tak hudo zmoti se spravim drugam..Big deal ?

Jok in stoka, 06.11.2021 ob 00:00

Za tisti decibeli vrščečih otrok so ubitačni

pa daj ne nakladaj ti o neki naravni danosti,mene tudi izjemno motijo glasni zvoki,zakaj ti ne bom razlagala..Pa mislim,da vsakega normalnega človeka,ki nima problemov s sluhom, edina razlika je v tem kako se s tem spoprimejo.Sploh pa ne vem zakaj rines v tako okolico in situacije, kjer ne moreš v miru ustvarjat,karkoli že pač ustvarjalnega počneš..spravi se v gozd pa sekaj z palco po deblu, boš takoj našla tisti svoj mojo..sprijazni se, kriva si si sama ne okolica..res ste najbolj naporni ravno taki odrasli razvajeni pamži,ki ne znate sprejeti odgovornosti za sebe in vztrajno tapkate z prstom po mizi in čakate da zagnjavite se komu drugemu kot sebi. Če me kaj tak hudo zmoti se spravim drugam..Big deal ?

si moralna stoka, ja.

Najbolj razvajena pamžolina si sama, ker se imaš za tako duhovito v svojem besedičenju,  “alfa omega mama samico”, da misliš, da lahko drugim moraliziraš in pametuješ.

Ne, ne tapkam živčno, kot si narobe razlagaš – a nisi znala pravilno prebrat: poizkušam tapkat v ritmu bossa nove, swinga, latin jazza, sambe, pa potem heawy metala bluesa……  – pa ne gre. še najbolj tako vesoljsko dretje takih otrok po jedilnicah sovpada z ritmom tvojega že serviranega Zena, Jing Janga. Ali pa še bolje -psiho kapljanja vode iz pipe ( japonski način mučenja).

Daj jamračica tapkalska,ne cepetaj..dol mi visi v kakem ritmu ti tapkas,pa kaj misliš,da drugim ti nikol nisi dosadna ?nisem vedela, da se dan danes zdravi kmečki pameti reče duhovna moralizacija..obleči svoj roza TuTu, se vsedi v kot in si daj prst na čelo, pa dobro razmisli..mogoče dobiš inspiracijo..imaš pa za neko “umetnico”izjemno pust karakter in domišljijo ??‍♀️

Covid 2021 LE, 04.11.2021 ob 23:27

To gre tud men na qurac. Ja in imam 2 hčeri, lih fajn zreli za to, 3 in 5,5 let.

Že da se men derejo, se mi zmeša, kaj šele drugi. Treba met mal odnosa do soljudi, kot da morjo tvoje cmere poslušat. Pa jim uničiš obed, obisk trgovine…zato po raznih jamah še ne hodmo; npr za vožnjo s turistično ladjico smo izbrali najkrajšo možno varianto, ker več k eno uro ne bodo lepo pri miru na stolih…..

Smo jih nekak navadli, na lepn način, da se npr. je (hrani) v jedilnici, ne v dnevni, če ne so drobtine na kavču, in bodo mravlje, tega pa nečmo met.

Pri mizi se nekako mirno sedi,  in počaka do konca, da vsi pojejo, potem se gremo igrat. Recimo kriza je v oštariji, k se med juho in glavno jedjo čaka, otroka se zamoti s kakšno knjigico ipd. Pri nas smo lih zaradi ostalih strank jemali ” puferje” sabo, da otroku olajšamo mirno sedenje med obroki.

Sem šel pa že s tulečo trmo tud ven iz trgovine,  in pač nismo kupili nič, čeprav je bilo namenjeno njej ( cunje). Al pa iz špecerije, mama je ostala not v trg z eno, jz sm pa cmero pelu ven na parking, in naj se tam dere,  pa da jo vidijo, kako je lepa ..pa kako je blo hudo, k je mogla ona ven, druga je pa še not ostala…

Dejansko deluje, ene dvakrat 3x šola, za drugič je vedla.

Točno tako! Midva isto, ne voziva je na lokacije, za katere veva, da bo problem.

Stara je 2,5 in gre brez težav v trgovino poleg (3× smo zapustili trgovino, ker je začela trmarit, zdaj jo samo vprašam, če moramo ven ali se bo lahko pomirila in je mir, pa še to se res izjemoma zgodi, da se spozabi). Za v restavracijo/gostilno sploh nobenih težav, izbirava take z igrali, s seboj imava vedno knjigico, beležko in nalepke ter piši-briši tablico in flumaster (to dela čudeže).

Izleti so prilagojeni – živalski vrtovi, krajši pohodi, lunapark, terme, jezera, morje… razni muzeji, jame, vodeni ogledi niti slučajno… vse ob svojem času.

Terja kar nekaj energije in doslednosti, ampak se splača in obrestuje, ko greš z otrokom brez skrbi med ljudi in veš, da se bo obnašal sprejemljivo.

Nevzgojeni  so in nič druga. Mislim tisti enih 3 +. Moji se doma niso za mizo grdo obnašali in se tudi  drugje ne.  Tisti,   ki v hotelih  prenašate teh par dni nevgojene otroke si zamislite kako je nam vsak dan v stanovanju? Se mi je enkrat sama potožila    mama teh otrok kako težko jih ima pod kontrolo. Ko pa so bili enkrat res nevzdržni  sem ji povedala čez nekaj dni, da so bili res moteči, pa mi je nazaj zabrusila, da se otroci nekje morajo igrati. Ti otroci  oz. pardon njihovi starši niti nimajo pojma čemu služi igrišče in čemu stanovanje. Tudi, ko je najlepše vreme po skoraj cel dan noter zaprti.   Pametni ata, ki zjutraj kolesari, potem pa utrujen zlekne pred TV  se potem razburja, da dol slišimo “pejd stran od tv”.  Ubožčki bi tudi kolesarili pa ata gospod, ki je znal  oz. zmogel otroke  “ustvarit” ne zna ustvarjalno zdaj nekaj ušivih let dokler ne odrastejo  z njimi preživet časa. Glavno da na  ” fejsu” mama fensi slike  objavlja.

Ne razumem komentarja, ker je preveč slovničnih napak.

Jok in stoka, 06.11.2021 ob 11:18

Daj jamračica tapkalska,ne cepetaj..dol mi visi v kakem ritmu ti tapkas,pa kaj misliš,da drugim ti nikol nisi dosadna ?nisem vedela, da se dan danes zdravi kmečki pameti reče duhovna moralizacija..obleči svoj roza TuTu, se vsedi v kot in si daj prst na čelo, pa dobro razmisli..mogoče dobiš inspiracijo..imaš pa za neko “umetnico”izjemno pust karakter in domišljijo ??‍♀️

Kev, kev, kev – a si užaljena, ko se najde nekdo, ki ti komunikacijsko in predvsem z dejstvi parira  🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close