Sodelavko sem med bolniško zalotila v nakupovalnem centru
zloraba bolniške, 21.06.2020 ob 16:56
Zanima me, če bi kdaj delodajalcu poslali fotografijo sodelavke med šopingiranjem v nakupovalnem centru BTC, medtem ko je na bolniški? Hodila je v trgovine s cunjami, ne hrano. S kolegico in vrečkami nakupov z oblačili. Naličena in s frizuro.
Drugače me ne briga, kdaj kdo počne. Tu gre za zelo nesramno sodelavko, ki mi meče polena pod noge, obrača ljudi proti meni. Nisem slikala, pa mi je žal, sedaj ko razmišljam, koliko je ona meni škode naredila. Pa tudi, bi bil zadosten dokaz fotografija z mobilnega telefona? Če se gre pod podrobnosti, piše datum in ura slikanja (čas bolniške). (vseeno, kaj če mislijo, da je fotomontaža?). Bi vi to kdaj naredili.
Brigaj se zase. Če ti bo težila ji povej svoje in trdi da imaš slike. Naj se spoka na svoje delovno mesto. In naj ti da mir. Ne kroji pa nekumu usede nikoli ne veš kaj tebe čaka.
Moj primer, 11.07.2021 ob 08:20
Sem delodajalka in sem slisala od sosede od ene moje delavke, da jo je videti vsepovsod. Ker na bolniskem listu ne pise za kaksen tip bolniske gre, sem se obrnila na njeno zdravnico in vprasala, ker je bila doma zaradi hrbtenice. Zdravnica pa mi je odgovorila, da je za takega bolnika priporoceno “sproscanje v naravi”. Ona pa je delala na vrtu in presajala roze. In ne mores nic. Doma je ostala 3 mesece od stirih, kolikor je imela pogodbo. Pogodbe ji seveda nisem podaljsala, ker sem rabila delavca za delati. Moj nasvet je, da pusti pri miru. Ce ji zdravnik predpise zmerno hojo in sproscanje, bos samo ti v vseh oceh nekdo, ki se vtika. Raje jo vprasaj, ce je kaj pametnega kupila, ko je bila v sopingu.
Noben zdravnik ti diagnoze ne bo povedal. Po postopkih za opravičljiv razlog, delodajalec lahko preverja, ampak ne s klici. In noben dohtar ne sme razkrivati diagnoze. Lahko daš pa na ZZZS, pisno, če je zdravnik prav postopal.
In ne, slikati ne smeš nikogar brez dovoljenja. Razen če je uradno pooblaščena oseba. Za karkoli drugačen postopek.
-
Žlehtnoba ne pozna meja. Splošno. Ko ste sami na tem, pa cel jamr. Bi se raje ozrla po teh, ki delajo od doma, po povedo, da so ravno sadike paradajza posjali. Med t.i. delovnim časom. Malice pa niso štampljali.
zloraba bolniške, 21.06.2020 ob 17:06
Hotela sem poudariti, da je bila urejena v nulo in kupovala fensi cunje. Da ne bi zdaj kdo komentiral, da je sigurno šla po pižamo pa gate, ker to rabi med bolniško….
Ne veš kako bolniško je imela. Zdravnik lahko predpiše tudi določene aktivnosti; npr sprehod, sproščanje, trgovina, vrtec, šola…če nima v dokumentih strogo mirovanje, potem ni nujno, da je doma. Pa še k zdravniku lahko gre tudi med bolniško. Previdna bodi, nič ji ne reci. Škoda časa, besed in energije. Lahko poslikaš sam slike pa ne vem če lahko uporabiš. Namesto tega pa lahko npr.omeniš nadrejenemu, da si šla v trgovino in da ste se srečale…malo neumno se narediš obrneš besede kot da je bilo nehote. Naj oni naprej raziskujejo, pošljejo detektiva, če ima firma denar.
Tudi če smo bolni, potrebujemo obvezen sprehod alibrazvedrilo da se pozdravimo. Od ležanja še noben ni ozdravel. Če si na bolniški in greš za eno uro v trgovino, kje je problem? Problem je v delodajalcu, ki ji ni omogočil krajšega delovnega časa, ki bi ga gospa očitno lahko opravljala. Ndfleksibilnost delodajalcev je odraz prekomernih bolniški v naši državi.
Za spor sta vedno potrebna dva. To da ti mece polena pod noge verjetno ne dela brez razloga. In glede na to, da ti ta sodelavka, da toliko dela, da jo vlacis po internetu, odpiras teme, razmisljas da bi jo slikala in prijavljala… Zgleda, da se cel tvoj dan vrti okrog nje. Ocitno je, da si tista problematicna ti. Daj malo zadihaj in se ne ukvarjaj toliko z drugimi in zivi svoje zivljenje….
Kako hitro si napisala da je one tut do tebe nesramna in da bi jo zato zaspecala. Cemu se branis na tak nacin ce je res tako hudicevo podla. Mogoce bi pa tudi ti bla na bolniski pa po stacunah pa ne upas? Daj no, karma bo posrbela za vse k si zasluzijo, ti bos pa srecnejsa ce se s tem ne bos ukvarjala.
kako so ljudje stopili v bran goljufivcem z bolniškami, saj ni čudno, očitno jih to veliko počne.
Po moje ni pametno reagirati v tem primeru, pametno pa je, da se ozavestiš, da je sodelavka goljufinja in da te bo vedno in povsod poskušala prinesti okoli, ti naložiti svoje delo ipd., zato moraš biti previdna in vedno paziti, da ne delaš njenega dela.
Najbolj pametno je, da se zanimate zase in za svoje stvari.
Osebno sem že od začetka leta v bolniški in komisija mi je že od prve naprej napisala ‘dovoljeno gibanje v kraju bivališča’.
Delodajalec ima pravico poklicati mojega zdravnika in ta mu lahko pove samo to: dovoljeno gibanje v kraju bivališča. Trgovina, šoping, park, sprehod, sladoled, picerija … ni pomembno.
Če me pa kdo slika brez mojega dovoljenja, prijavlja, opravlja, itd. in da to izvem … ga direkt tožim.
Forum je zaprt za komentiranje.