Sodelavko sem med bolniško zalotila v nakupovalnem centru
pa seveda, sam pogum te je :))
naša sodišča bi samo zate zadevo uredila brezplačno in takoj :))
smešne ste res, kršite pravila n grozite …če bi živeli v pravi državi in ne v slovenistanu, bi tista sodelavka in njena zdravnioca že sedeli na zavodu na zaposlovanje …
naključno srečanje ni zalezovanje in selfi ni nedovoljeno snemanje…
[/quote]
Da se razumemo, ne podpiram izkoriščanja bolniške, ampak ti se kar lepo motiš. Če bi ona slikala sodelavko, bi prej nastradala kot zdravnica in tista, ki izkorišča. To ni nobena grožnja, ampak dejstvo. Selfi? Bla bla bla, težko bo naredila tak selfi, da ne bi bilo več kot očitno, da fotografira nekoga drugega in da ga bo povrhu še dovolj dobro ujela, da bo razločno videti, za koga gre.
ZZZS takrat, ko si v breme njih tj. po enem mesecu? Ne vem, kako to drugje poteka, pri nas kontrolo – in tisto do enega meseca – in vso kontrolo po enem mesecu – izvaja delodajalec. Meni da tisti list in piše gor, da imajo sklenjeno pogodbo z mojo firmo. Ko me je redno obiskovala ista oseba tudi 2. in 3. mesec bolniškega staleža, sem vprašala, kdo me kontrolira, če še vedno firma ali zdravstvo, ker nisem več v breme firme. In je rekel, da firma, celo razburjati se je začel, da ima delodajalec pravico vedeti, kaj se dogaja z zaposlenimi in kaj sploh to sprašujem.
ZZZS takrat, ko si v breme njih tj. po enem mesecu? Ne vem, kako to drugje poteka, pri nas kontrolo – in tisto do enega meseca – in vso kontrolo po enem mesecu – izvaja delodajalec. Meni da tisti list in piše gor, da imajo sklenjeno pogodbo z mojo firmo. Ko me je redno obiskovala ista oseba tudi 2. in 3. mesec bolniškega staleža, sem vprašala, kdo me kontrolira, če še vedno firma ali zdravstvo, ker nisem več v breme firme. In je rekel, da firma, celo razburjati se je začel, da ima delodajalec pravico vedeti, kaj se dogaja z zaposlenimi in kaj sploh to sprašujem.
[/quote]
Ampak delodajalec mora za to najeti ustrezno službo, nikakor ne kontrolira na lastno pest in ne teka s telefonom za tabo po trgovskem centru. Tudi delodajalec sam te ne sme fotografirati. Kot rečeno, mora za to najeti pooblaščene ljudi.
Ampak delodajalec mora za to najeti ustrezno službo, nikakor ne kontrolira na lastno pest in ne teka s telefonom za tabo po trgovskem centru. Tudi delodajalec sam te ne sme fotografirati. Kot rečeno, mora za to najeti pooblaščene ljudi.
[/quote]
Ja saj, detektivska služba ima sklenjeno pogodbo s firmo. In so me nadzirali od prvega dne do 4. meseca, zato sprašujem, kdaj ZZZS kontrolira? Do enega meseca in kam se kršitelje sporoči.
Ne ne bi slikala,ker se brigam za sebe! Če vedno gledaš tako na svet,da bi zajebala druge,ni čudno,da te sodelavka ne mara. Mogoče pa ni čudna ona ampak ti.
V bolniški se lahko ličimo in si delamo frizuro. Če si prehlajen že takoj boljše izgledaš. Prav tako si skoz doma in ti paše kakšen izhod v nakupovalni center.
Ne mogoče ni fer,ampak tebe to ne briga. Ne bodi preveč pametna ,takšnih nima nihče rad.
Jaz sem pred leti v šoping centru srečala sodelavko, ki je bila na bolniški. Bila sem je zelo vesela, saj sem edina vedela, zakaj je na bolniški. Imela je operacijo na rodilih, bila pa je zelo mlada in tveganje, da ne bo imela otrok, je bilo veliko. Dejansko jih zdaj nima. Takrat je rabila preusmerit misli in takoj, ko je lahko hodila, je šla v šoping. Če bi jo srečal kdo drug iz firme, bi bil cel halo. Ni veljala za priljubljeno, ker je bila delovna in je lenuhom šlo to v nos. Vesela sem bila takrat zanjo, da je imela voljo se psihično pobrat. Nikoli je nisem
izdala, stikov pa nimava več, saj sva obe zamenjali službo.
Ne veš kaj sodelavki je, pusti jo pri
miru.
Moja sodelavka, ki se je zdravila za depresijo (ki je sploh ni res imela), je bila nekaj mesecev v bolniški. Vmes je šla za dva tedna na počitnice na Sicilijo. Je rekla, da ji je zdravnica tako svetovala, da ji bo boljše. Seveda ji ni noben verjel. Po vrnitvi je bila še kak mesec na bolniški, potem je pa bila kar naenkrat invalidsko upokojena. Mož se je še hvalil, kako so to to fajn zrihtali. Takoj drug dan, ko je bila upokojena, je čudežno ozdravela in od takrat naprej sije od zdravja in uživa. Nikoli več nobene depresije. Je pa par let pred tem napovedala, da ona pa že ne bo delala do upokojitve, ker se ji ne da. Smo jo vprašali, kako to misli, pa je rekla, da že ve kako. No, pa ji je res očitno ratalo, stara je bila nekaj čez 40.
Jap, drzi, niso to zgodbe pteteklosti, ko je bilo kaj takega mozno, tudi v danasnjih casih, ko so se pogoji zaostrili, in marsikateri, ki komaj zivi, mroa oddelat do konca, nekdo, ki dokazano, v invalidskem pokoju ‘sporta’ na polno pa dobesedno uziva v ‘zasluzenem’ pokoju. Seveda ni pokojnina enormna, a vseeno, ni nacin, da se takole dela …
zloraba bolniške, 21.06.2020 ob 16:56
Zanima me, če bi kdaj delodajalcu poslali fotografijo sodelavke med šopingiranjem v nakupovalnem centru BTC, medtem ko je na bolniški? Hodila je v trgovine s cunjami, ne hrano. S kolegico in vrečkami nakupov z oblačili. Naličena in s frizuro.
Drugače me ne briga, kdaj kdo počne. Tu gre za zelo nesramno sodelavko, ki mi meče polena pod noge, obrača ljudi proti meni. Nisem slikala, pa mi je žal, sedaj ko razmišljam, koliko je ona meni škode naredila. Pa tudi, bi bil zadosten dokaz fotografija z mobilnega telefona? Če se gre pod podrobnosti, piše datum in ura slikanja (čas bolniške). (vseeno, kaj če mislijo, da je fotomontaža?). Bi vi to kdaj naredili.
Ne bodi žleht ti žlehtnoba plesniva.
Jaz četudi vidim koga na bolniški, da špancira po BTCju pogledam stran, kot da ne vidim.
Le kaj boš imela od tega, da nekoga tozis.
Kaj 0a če je bila sodelavka na kakšni terapiji in se je vračala domov in je sproti se v trgovino zavila????
Razmišljaj z glavo!!!
Sem delodajalka in sem slisala od sosede od ene moje delavke, da jo je videti vsepovsod. Ker na bolniskem listu ne pise za kaksen tip bolniske gre, sem se obrnila na njeno zdravnico in vprasala, ker je bila doma zaradi hrbtenice. Zdravnica pa mi je odgovorila, da je za takega bolnika priporoceno “sproscanje v naravi”. Ona pa je delala na vrtu in presajala roze. In ne mores nic. Doma je ostala 3 mesece od stirih, kolikor je imela pogodbo. Pogodbe ji seveda nisem podaljsala, ker sem rabila delavca za delati. Moj nasvet je, da pusti pri miru. Ce ji zdravnik predpise zmerno hojo in sproscanje, bos samo ti v vseh oceh nekdo, ki se vtika. Raje jo vprasaj, ce je kaj pametnega kupila, ko je bila v sopingu.
Jaz bi tako, 21.06.2020 ob 18:01
Hotela sem poudariti, da je bila urejena v nulo in kupovala fensi cunje. Da ne bi zdaj kdo komentiral, da je sigurno šla po pižamo pa gate, ker to rabi med bolniško….
[/quote]
Šla bi do nje, jo “prijazno” pozdravila, vprašala, če je že v redu z boleznijo, pa če pride v ponedeljek že v službo, pa pohvalila bi frizuro, pa rekla da fajn, da se že dobro počuti …
Brez pardona grem do takih nesramnih in jim dam na znanje, da sem jih videla in da nisem neumna. Prijavim pa ne nikogar, zadost da zjutraj pri kavi v pisarni povem…
Jaz bi tudi sla do nje ko je bila v šopingu…
S tem bi ji dala vedeti da veš…v sluzbi bi bila tiho…in ce ima sodelavka vsaj malo vesti… ti nebi več nagajala
Zdaj si imela priložnost
Forum je zaprt za komentiranje.