Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Če vam bodo ostajali beljaki…

Če vam bodo ostajali beljaki…

Ker se bliža čas peke krofov in vam bodo verjetno ostajali beljaki (jaz sem ponavadi delala španske vetrce), vam posredujem ta recept za rolado iz beljakov, ki sem ga dobila danes. Upam, da bo komu v veselje, sama bom vsekakor preizkusila.

ROLADE IZ BELJAKA

SESTAVINE:
5 – 6 beljakov
100 g sladkorja v kristalu
100 g sladkorja v prahu
100 g čokolade v prahu
100 g moke – gladke
0,5 dcl vode
pekač obložen s pergamentnim papirjem
vrečico s široko gladko tilo za brizganje

PRIPRAVA:
Čokolado v prahu, sladkor v prahu in vodo dobro premešamo. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Dodamo sladkor v kristalu, čokoladno zmes in počasi vmešamo še moko. Pri tem moramo zelo paziti, da ne mešamo preveč, ker je masa zelo občutljiva in hitro upade.
Maso takoj napolnimo v vrečico, jo nabrizgamo v obliki trakov po dolžini pekača. Trakovi so med seboj povezani v površino rolade. Pečemo na 200°C in po peki rolado posipamo z moko, obrnemo na čisti pargament papir. Na dno zlepljeni papir previdno odstranimo. Rolado tako premažemo z marelično marmelado, smetano ali kakšno drugo kremo ter zavijemo. Ohlajeno prelijemo s topljeno čokolado ali posipamo s sladkorjem v prahu..

Jaz bi pa ubijala za španske vetrce, pa so mi zmeraj šli v kanto. Ima mogoče katera recept za šamšnito?

LpM

S peko slaščic nimam dosti izkušenj, pa me zanima, zakaj je treba maso nabrizgati, zakaj je enostavno ne vlijemo in razmažemo po pekaču?

Po moje zato, da se lepše vidi. Sicer sem pa isto vprašanej postavila moji prijateljici in še čakam na odgovor. Bom vsekakor sporočila.

Hej,kar predstavljam si,kako bi to maso iz beljakov tezko vlivala v pekac.
Zato jo brizgamo,saj ne da bi delali locene trakove,le gor in dol,se itak skupaj prime v enotno ploskev. Te mase enostavno ne mores vlivati kot maso z rumenjaki in zato je bolje brizgati;s kuhalnico bi bilo tezje in neenakomerno. Tako si pac jaz razlagam. Lep pozdrav Babi

mene pa zanima, ali je kdo poizkusil narediti rolado po tem receptu in kako se to zvija skupaj, zdi se mi namrec, da ni tako enostavno?

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close