Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če si brez domačih, zapuščen

Če si brez domačih, zapuščen

Odgovor na objavo uporabnika
tkole tole, 08.11.2021 ob 15:23

vzpostavi odnose, 08.11.2021 ob 14:29

m225n, 08.11.2021 ob 12:39

Ne morem verjet, da eni nimate dobrega mnenja o nekom, ki nima stika z domačimi. Ne poznaš me. Jaz bi rada imela stike, ampak pristne, lepe, drugačne kot v preteklosti. Kar pa ni odvisno samo od mene. Fake in čudni in neprijetni stiki z domačimi mi pa niso všeč, ker me dušijo. Prav dušijo in bremenijo.

Z teto in stricem in sestrično ter bratrancem nimam stikov že od otroštva, spet povezano z življenjem, ki se je takrat odvijalo. Ne vem, z veliko težavo bi se spravila nekaj vzpostavljat neke odnose, ki so zelo oddaljeni. V bistvu mi je prav nerodno.

Zakaj ne bi poklicala teti, strica, sestricne?

Ti kot otrok na odnose nisi imela vpliva, danes ga imas.

In starsi in sorojenci.

Nekateri imamo res pristne stike s sirso familijo, ampak to je bilo gojeno in negovano skozi generacije, ni kar tako padlo z neba. Nove generacije, nasi otroci, prav si zdaj ustvarjajo te familijarne odnose in zdi se, da se bo nadaljevalo tudi v naslednji rod.

Ampak nekdo mora zacet!

Zakaj ne bi ti?

Morda je med vsemi vami orevelik prepad in ne boste prisli do pristnih odnosov, a boste le imeli odnose in vasi otroci bodo imeli moznost poglobiti vse skupaj, nekje pri vnukih bo pa to lahko ze vse skupaj zelo pristno.

Nimam dobrega mnenja o ljudeh, ki nimajo odnosov z najblizjimi, ker nikdar ni kriva samo druga stran, vedno del krivde nosi tudi ta oseba, a si tega obicajno ne prizna, poleg tega pa potem nosi skozi zivljenje se vso to breme slabe familije, ki se ga res tezko resi oziroma mora biti res hudo mocna osebnost, da uspe…

Je treba sprejeti familiji tako kot je, sprejeti gensko dediscino, potem pa ustvarjat naprej.

Za odnos v družini, oziroma za odnos z otrokom so vedno odgovorni starši! Vedno!

Ja, je res, dokler otroci ne odrastejo in dozorijo.

Potem so za svoje odnose odgovorni sami.

Moj oce ni imel druzine in posledicno ni imel pojma, kako funkcionirati kot moz in oce, poleg tega je nosil s sebija se za sleper nekih bremen… Nekaj let sva bila na isti tocki kot avtorica, ko sem sama prevzela odgovornost za najin odnos, se je ta tako popravil, da sva se na koncu razumela bolje kot marsikateri stars s svojim otrokom,kjer niso imeli nekih tezav.

Vem, o cem govorim. Imam le sreco, da sem imela dva razlicna vzorca in sem vedela, da je lahko tudi drugace.

mijav mijav, 08.11.2021 ob 14:21

v kakšno družino si se rodila, ni tvoja odgovornost.

kakšne ima kot odrasla oseba odnose z drugimi ljudmi pa je tvoja odgovornost.

Če želiš imeti odnose z drugimi ljudmi, jih začni graditi. Ni nujno, da ste kakorkoli v krvnem sorodstvu.

Malo kruto, sam zlo realno. Pa, če gremo še malo dlje.. v osamljenosti nisi sama..

V odnosu z drugo osebo pač morata obe osebi prispevati svoj vložek. Če druga stran ne dopušča tega oz nima interesa vlagat v nek odnos, potem zaradi tega ne izgubljaj energije. Da, te boli sprva a ko se zaveš teh dejstev spoznaš da je ta bolečina nesmiselna, ker ne moreš nič narediti. če te takega kot si nimajo radi-te pač nimajo. Ponaredek za njih pa ne rabiš bit. Tu nimaš kaj, ljubezni se pač kupiti ne da.

Nima veze ali se kakšen odnos se gre-če druga stran ne vlaga sebe in ne sodeluje s tabo v tem odnosu in ne neguje tega odnosa-potem veš, da odnosa itak NI! Ker v odnosu sta dva in ne en sam!

Ti sebe nikdar ne zapusti pa bo vse okej.

vzpostavi odnose, 08.11.2021 ob 15:56

Ja, je res, dokler otroci ne odrastejo in dozorijo.

Potem so za svoje odnose odgovorni sami.

Moj oce ni imel druzine in posledicno ni imel pojma, kako funkcionirati kot moz in oce, poleg tega je nosil s sebija se za sleper nekih bremen… Nekaj let sva bila na isti tocki kot avtorica, ko sem sama prevzela odgovornost za najin odnos, se je ta tako popravil, da sva se na koncu razumela bolje kot marsikateri stars s svojim otrokom,kjer niso imeli nekih tezav.

Vem, o cem govorim. Imam le sreco, da sem imela dva razlicna vzorca in sem vedela, da je lahko tudi drugace.

Kaj konkretno si ti spremenila, da se je odnos z očetom izboljšal? Pa še to. Je bil oče do tebe nesramen, poniževalen? Kajti to je zelo pomembno.

Da oba starša imata zlomjeno srce in svojo bolečino izrazata na drugih zadevah. V tem primeru si ti kot orodje za manipolacijo od enega ali drugega za zaničevanja drugega ali tebe, če si na eni strani bolj. Drugače povedano povej jasno vsakemu posebaj svoje, če pritiskata (manipolirata) nate povej da je to njihova zadeva in nočeš več tega slišat in če še enkrat poskušata kaj podobnega neboš več imel kontakta z njima. In tega se drzi, vsaj za dalj časa, dokler ne spoznata svoje napake.

Koncentriraj se na svoje zivljenje, cilje in hobije, poišči si druzbo (imaš skupinske dejavnosti, izlete, kjer spoznaš nove ljudi, hobije), kupi si hišnega ljublenča da neboš sam. Če rabiš strokovno pomoč potem si jo poišči, da predelaš te slabe zadeve. Če ziviš z staršom potem idi na svoje, drugače nebo nikoli bolje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close