Če si brez domačih, zapuščen
Svoje družine nimam, prav tako nimam stikov s svojimi starši, ločila sta se in se vedno posvečala le sama sebi, nikoli ljubezni z njihove strani, temveč manipulacija. Oba zaverovana sama vase in njihov prav, ki seveda to ni. Tako so odnosi z njima slabi in nepristni oziroma jih sploh ni, ker jaz temu ne pravim odnos. Nimam ne bratov ne sester, tet in stricev ne vidim, kar je povezano s slabim odnosom med mano in starši. Prav tako ne vidim bratrancev in sestričen.
Zelo mi je težko pri srcu, kot da ne spadaš nikamor.
Imate kakšen spodbuden nasvet zame? Kaj naj s to bolečino? Kdo s podobnimi težavami?
Kaj so ti krivi sorojenci in bratranci in sestricne?
Starse tudi sprejmi take, kot so, pac si jih ne izbiras sam, nimas kaj.
Jaz o ljudeh, ki nimajo odnosov z najblizjo druzino nimam dobrega mnenja.
Familija so tvoji geni in tvoji vzorci. To si ti, ce hices ali noces. Ko to sprejmes, gres lahko naprej po svoje.
Ljudi,ki so v takih stanjih je vedno več. Kam s tako bolečino je težko reči drugega, kot, da jo poizkusiš premagati naj bo to s svojo voljo in zavestjo ali pa z vero v Boga, da ti jo odvzame.
Nekako smo vsi v istem šmornu. Nekateri imajo polno ljudi okrog sebe pa se prav tako počutijo osamljeni.
Glede bratrancev sestričen in ostalih je tudi tako, da jih lahko sami kontaktirate. Kaj bo nastalo, če bo iz tega se seveda lahko izkaže šele po stiku. Biti sam na svetu je mnogim groza in kot živa nočna mora, ki ne preneha.
Dejstvo pa je, da ta grozota je bila namenska, saj se še vedno širi.
Vem, da vam to ne bo v uteho ampak posledica,ki jo imate vi in mnogi drugi je posledica lažne oblasti v katero ljudje verjamejo. Seveda je bilo že od nekdaj tako, da je človek lahko ostal sam vendar pa so ljudje včasih morali sodelovati tudi z drugimi in ne samo s svojimi bližnjimi sorodniki.
To seveda počnejo tudi danes le da se je to sodelovanje spremenilo v hladno sodelovanje brez družbenih, moralnih in drugih podobnih sestavov. Namreč biznis, posel je prevzel človeštvo. Posel se ne ozira na dušo človeka, prav tako se lažna oblast ne ozira na dušo človeško, saj je tudi ona le posel.
Kar pomeni, da včasih je bilo za sodelovanje med ljudmi potrebno srce, danes pa pravna entiteta s katero posluješ z njimi. Posledice človeštva, ki je zašlo na napačno pot so tako groza in osamljenost in pa tudi mnoge druge. Tako ste vi v grozi, ko vas prime osamljenost nekdo drug je pa v grozi zaradi nečesa drugega.
Saj vendar lahko vidite, da se dandanes kaže, da so ljudje, kot živi mrtveci, gnusneži, živi satani.
Ta svet ljudi težko daje veselje in radost dokler je tako. Tudi, če imate družino in ne bi bili osamljeni ostali svet s svojim gnusnim vtikanjem kvari razpoloženje v njej.
Kar pa se mene kot posameznika tiče pa lahko rečem le to, da mi je lepše, če se držite in ne izgubite upanja in da sem za vas na svetu lahko prijatelj.
Naj vam bo lepo, če vam ni in naj lepo i radost vas najdeta.
Verjemi, da je ljudi s podobno težavo, veliko. Posebno starejših. A sorodstvene vezi niso edine, s katerimi imamo lahko stike. Najbrž tudi prijateljev nimaš dosti? Poskusi s kakšnim društvom, morda imaš kakšen hobi in se povežeš s podobnimi… dandanes je skorajda lažje dobiti stike preko interneta kot v živo, na facebooku so različne skupine ljudi z podobnimi interesi… Posebno hvaležni so za obiske starejši osamljeni ljudje, povprašaj na RK, Karitas ali dom upokojencev, če lahko koga obiščeš, ponudiš pomoč…
Tudi jaz nimam dobrega mnenja o ljudeh, ki prekinejo stike s svojo družino. Bodi boljša od njih.
Poišči bratrance in sestrične, počasi, neobvezno navezuj nazaj stike. Poišči sošolce iz OŠ, kakšne prijatelje.
Je pa res, da je vez z družino najboljša. Jaz v teh časih v glavnem komuniciram samo s svojo družino.
V popolnosti te razumem in v taksnem polozaju se znajdes na mnogo nacinov brez lastnega vpliva. Vsaka predhodna generacija je tista ki ustvarja breme naslednji in nima to nobene veze s politiko, religijo ipd kar drugi pisejo. Glavni krivec je popolnoma znan, spopadanje z njim znotraj sebe pa terja nadcloveske napore.
Ce si zelis izmenjavo mnenj in lajsanje bremena, sploh v prihajajocih praznicnih tednih lahko pises na anoonimno@gmail.com
Ne morem verjet, da eni nimate dobrega mnenja o nekom, ki nima stika z domačimi. Ne poznaš me. Jaz bi rada imela stike, ampak pristne, lepe, drugačne kot v preteklosti. Kar pa ni odvisno samo od mene. Fake in čudni in neprijetni stiki z domačimi mi pa niso všeč, ker me dušijo. Prav dušijo in bremenijo.
Z teto in stricem in sestrično ter bratrancem nimam stikov že od otroštva, spet povezano z življenjem, ki se je takrat odvijalo. Ne vem, z veliko težavo bi se spravila nekaj vzpostavljat neke odnose, ki so zelo oddaljeni. V bistvu mi je prav nerodno.
> Ne morem verjet, da eni nimate dobrega mnenja o nekom, ki nima stika z domačimi. Ne poznaš me. Jaz bi rada imela stike, ampak pristne, lepe, drugačne kot v preteklosti
Jaz cenim takšne ljudi. Vendar ljudi, ki so ti delali krivice moraš povsem odsekati iz svojega življenja, ne pa da imaš občasne stike z njimi. Ko to dosežeš (oz. lahko že prej) si poiščeš pomoč psihoterapevta, predvsem pa da najdeš ljudi, ki imajo enake vrednote kot ti.
Sto ljudi sto cudi, 08.11.2021 ob 12:40
Se najbolj se strinjam z izjavo Darwina.
Darwin je idiot bil in idiot bo ostal. Ko že človek misli: “No, končno je ta tip nekaj pametnega napisal”, začne srati o državi, oblasti, itd. In spet pokaže svoja retardirana razmišljanja in jih vsiljuje drugim. Eh, brez veze.
Poskusas najti prave prijatelje, ki sicer ne morejo nadomestiti starsevske vezi, so pa lahko dobra opora.
Če vidis kje so drugi delali naoake jih ne ponavljaj in bodi boljši. Verjami da lahko sam ustvaris nekaj iz sebe in prisel bo tudi krog ljudi. Ne bodo vsi prijazni, lako pa najdes dva tri ki ti bodo v pravo oporo.
Ti si tisti, ki se dolocas!
Ja, nikoli ne obupat, ustvari svoje krdelo tebi ljubih ljudi. To so lahko prijatelji, sosedje, sodelavci, če sodeluješ v kakšnih dejavnostih recimo kakšno pohodništvo, kulinarika / društva kmečkih žena../
V družinah je veliko medgeneracijskih razlik, recimo stara sem trideset, imam pa bratranca skoraj šestdeset…itd …potem je veliko tega, da se samo ena stran trudi za stike, pa še je tega…
Včasih so rekli, da je dober sosed zlata vreden, več kot vsa žlahta.
Tebi želim samozavesti, moči, da presežeš preteklost in si po svoje oblikuješ prihodnost z tebi dragimi ljudmi.
ma v tej totalitarni državi je že dolgo tako, da če ne misliš tako kot mi, si vse druga, samo človek ne. Kaj pa večni problem v odnosu med očetom in sinom? Tega je povsod po svetu polno. Tisti lik, ki pravi, da ima drugačno mnenje o takšnih ljudeh, samo serje. Ne vem kje le živi, da ne vidi kako se ljudje zapiramo vase in gradimo zidove okoli sebe.
Zelo veliko ljudi je izredno kritičnih in uživajo v obsojanju. Vedno nekaj najdejo na človeku, če ni drugega je pa rit prevelika ali joški premajhni…. Ne bi rekla, da zato, ker so sami tako super in srečni. Prej zato, ker v resnici čutijo praznino v sebi in bežijo od tega z obsojanjem drugih.
Najdejo taki, ki te obsojajo, ker nimaš družine s katero bi lahko imela lepe odnose. Namesto, da bi čutili tvojo žalost in prikrajšanost, te obsojajo. Ne sekiraj se zaradi takih mrzlih ljudi. Na srečo smo tudi drugačni, taki, ki nikogar vnaprej ne obsojamo in ne razumemo samo sebe. Morda zaradi različnih izkušenj ali pa smo preprosto bolj čuteči in človeški. Upam, da najdeš čimveč toplih, pozitivnih ljudi. Kar pogumno naprej, želim ti vse dobro.
Če pa pustiš kakšen kontakt, se ti rada javim.
m225n, 08.11.2021 ob 12:39
Ne morem verjet, da eni nimate dobrega mnenja o nekom, ki nima stika z domačimi. Ne poznaš me. Jaz bi rada imela stike, ampak pristne, lepe, drugačne kot v preteklosti. Kar pa ni odvisno samo od mene. Fake in čudni in neprijetni stiki z domačimi mi pa niso všeč, ker me dušijo. Prav dušijo in bremenijo.
Z teto in stricem in sestrično ter bratrancem nimam stikov že od otroštva, spet povezano z življenjem, ki se je takrat odvijalo. Ne vem, z veliko težavo bi se spravila nekaj vzpostavljat neke odnose, ki so zelo oddaljeni. V bistvu mi je prav nerodno.
Zakaj ne bi poklicala teti, strica, sestricne?
Ti kot otrok na odnose nisi imela vpliva, danes ga imas.
In starsi in sorojenci.
Nekateri imamo res pristne stike s sirso familijo, ampak to je bilo gojeno in negovano skozi generacije, ni kar tako padlo z neba. Nove generacije, nasi otroci, prav si zdaj ustvarjajo te familijarne odnose in zdi se, da se bo nadaljevalo tudi v naslednji rod.
Ampak nekdo mora zacet!
Zakaj ne bi ti?
Morda je med vsemi vami orevelik prepad in ne boste prisli do pristnih odnosov, a boste le imeli odnose in vasi otroci bodo imeli moznost poglobiti vse skupaj, nekje pri vnukih bo pa to lahko ze vse skupaj zelo pristno.
Nimam dobrega mnenja o ljudeh, ki nimajo odnosov z najblizjimi, ker nikdar ni kriva samo druga stran, vedno del krivde nosi tudi ta oseba, a si tega obicajno ne prizna, poleg tega pa potem nosi skozi zivljenje se vso to breme slabe familije, ki se ga res tezko resi oziroma mora biti res hudo mocna osebnost, da uspe…
Je treba sprejeti familiji tako kot je, sprejeti gensko dediscino, potem pa ustvarjat naprej.
vzpostavi odnose, 08.11.2021 ob 14:29
Zakaj ne bi poklicala teti, strica, sestricne?
Ti kot otrok na odnose nisi imela vpliva, danes ga imas.
In starsi in sorojenci.
Nekateri imamo res pristne stike s sirso familijo, ampak to je bilo gojeno in negovano skozi generacije, ni kar tako padlo z neba. Nove generacije, nasi otroci, prav si zdaj ustvarjajo te familijarne odnose in zdi se, da se bo nadaljevalo tudi v naslednji rod.
Ampak nekdo mora zacet!
Zakaj ne bi ti?
Morda je med vsemi vami orevelik prepad in ne boste prisli do pristnih odnosov, a boste le imeli odnose in vasi otroci bodo imeli moznost poglobiti vse skupaj, nekje pri vnukih bo pa to lahko ze vse skupaj zelo pristno.
Nimam dobrega mnenja o ljudeh, ki nimajo odnosov z najblizjimi, ker nikdar ni kriva samo druga stran, vedno del krivde nosi tudi ta oseba, a si tega obicajno ne prizna, poleg tega pa potem nosi skozi zivljenje se vso to breme slabe familije, ki se ga res tezko resi oziroma mora biti res hudo mocna osebnost, da uspe…
Je treba sprejeti familiji tako kot je, sprejeti gensko dediscino, potem pa ustvarjat naprej.
Za odnos v družini, oziroma za odnos z otrokom so vedno odgovorni starši! Vedno!
tkole tole, 08.11.2021 ob 15:23
Za odnos v družini, oziroma za odnos z otrokom so vedno odgovorni starši! Vedno!
to sicer v glavnem drži.
vendar ona si tudi ni ustvarila svoje družine, kar pa je njena odgovornost.
Če si ni blizu z nikomer od 8 milijard ljudi, je ravno tako na njej.
pogumno, 08.11.2021 ob 12:09
Verjemi, da je ljudi s podobno težavo, veliko. Posebno starejših. A sorodstvene vezi niso edine, s katerimi imamo lahko stike. Najbrž tudi prijateljev nimaš dosti? Poskusi s kakšnim društvom, morda imaš kakšen hobi in se povežeš s podobnimi… dandanes je skorajda lažje dobiti stike preko interneta kot v živo, na facebooku so različne skupine ljudi z podobnimi interesi… Posebno hvaležni so za obiske starejši osamljeni ljudje, povprašaj na RK, Karitas ali dom upokojencev, če lahko koga obiščeš, ponudiš pomoč…
Žal nimaš prav. Režim je odredil, da se lahko družiš samo s sorodniki. Tudi če si cepljen.
Forum je zaprt za komentiranje.