Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ce se zaletiš z avtom..?

ce se zaletiš z avtom..?

če se nekdo zaleti vame, in je on kriv, na parkirisšču, in mi da kupin, ker moramo menjati dvoje vrat,
jaz svoj osakodovan avto in njegove kupone nesem na zavarovalnico, kaj pa on, ali mora s svojim avtom tudi na zavarovalnico. nima kaska in avo negov je minimalno opraskan, le po odbijacu.

torej morava oba skupaj na zavarovalnico?

thx

a kuponi sploh še obstajajo?

Običajno se izpolni evropsko poročilo.

no kuponi gor ali dol,
zanima me ali mora povzrocitelj, ki bo sam kril svojo skodo, tudi z avtom in ga pokazat na zavarovalnico?

Ne, njemu ni treba na zavarovalnico. Avto naj si pač popravi, kakor ve in zna, pri naslednjem zavarovanju pa bo plačal višjo premijo, ker ne bo imel vseh kuponov.

Ti pa svojo škodo uveljavi pri njegovi zavarovalnici.

Ni res. Ti greš na svojo zavarovalnico z njegovimi kuponi in se potem zavarovalnice menijo med sabo.

neroda odgovor je NE

generali nima kuponov več, zadnjič je pa bila tema, da tudi triglav nima več kuponov… le kdi jih še ima???

Kuponov ni več nikjer. Izpolnita evropsko poročilo in če bo on spodaj napisal, da krivdo priznava, bo šlo na tvoji zavarovalnici moogoče malo hitreje.

Kaj ni sedaj za vsako malce večjo škodo(ki pa pri tebi je) potrebno imeti policijski zapisnik? Meslim, da ne gre več tako po domače pokliči in vprašaj na policijo!

Meni se je enkrat zgodilo, da mi je dal kupon, podpisal evropsko poročilo, da je kriv, in še izjavo sem mu dala napisat in podpisat, da je priznal krivdo. Me je prosil, da ne kličem policije.
Potem sem šla sama takoj na svojo zavarovalnico in so mi rekli, da če sam ne pride na zavarovalnico podpisat krivdo, da se lahko s tem evropskim poročilom nekje obrišem.
Potem sem ga en teden klicala, da naj gre na zavarovalnico, iz različnih tel. št., ker se ni hotel več javljat, dokler ga en znanec, ki je policaj, ni službeno poklical domov kaj se gre in potem se je tip naslikal na zavarovalnici. Sicer sem 100%, da se ne bi.
Od takrat dalje me ne zanima več, lahko me na kolenih prosi, bom klicala policijo.

Policijo se kliče samo, kadar se neznata zment kdo je kriv in kadar je kdo telesno poškodovan.

Napišeš evropsko poročilo, on napiše da prizna krivdo, greš na svojo zavarovalnico. Tam ti ocenijo škodo in se dogovorijo z zavarovalnico povzročitelja. On poskrbi zase kot ve in zna.

Preverjeno.

On tebi da kupon, ti pelješ avto na zavarovalnico, ti ga ocenijo. Ti z njuim nimaš nič več. Vse opravi zavarovalnica.
Moraš pa imeti izpolnjeno evropsko poročilo o nesreči. In njegov podpis, da prevzema krivdo.
Policije ni treba klicati. preverjeno. SEm imela sama tak primer (en se mi je zaletel v rit).

Njemu avta ni potrebno vozit na zavarovalnico.

Najbolj hitro je, če gresta skupaj na zavarovalnico (njegovo). Ti tam izpišeš odškodninski zahtevek, on pa prijavo škode. V vsakem primeru mora tudi on napisati en obrazec, če ne gre s tabo takrat, ga potem zavarovalnica pisno pozove, da izpolni prijavo škode in jo prizna, to pa lahko traja. Tako, da najbolj hitro je, da gresta oba na zavarovalnico, ti še avto ocenijo in ga pelješ popraviti.

Kot je napisala Pia2, greš na NJEGOVO zavarovalnico, saj boš škodo uveljavljala z njegove zav. police.

Lp

Izkušnja je popolnoma prav napisala. Če nimaš policijskega zapisnika se lahko obrišeš pod nosom z vsemi podpisanimi papirji. Tudi jaz sem imel namreč takšno izkušnjo. Na zavarovalnici ti lepo povedo, da nič ne velja če ni zapisnika. Tako, da jaz vedno pokličem policijo.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Ne rabi biti zapisnika. mora pa krivec zraven na zavarovalnico, da pogledajo oba avtomobila. zapisnik potrebuješ, če krivec ni znan.Take so moje izkušnje.

Romi glede tega nimajo težav.Če se v koga zaletijo,samo zobe (redke in piškave)pokažejo in je že vse OK;-)Policija ne reagira,ker seveda ne upajo sicer bi jih Romi prijavili k varuhu človekovih pravic…pa ne vem kam še vse:-)

Iz moje izkušnje (tri leta stare): lepo je, da naredita evropsko poročilo, da imaš vsaj njegove podatke. Potem greš s tem na njegovo zavarovalnico, pa on mora tudi priti, da podpiše tam na zavarovalnici, da je povzročil krivdo. Če ne pride, ga bodo pozvali, potm pa bo ali pa ne bo priznal krivde. Če je ne prizna (ali pa prekliče tisto,kar je podpisal na poročilu), si v riti. Takrat ti pomaga edinole policijski zapisnik (če ga seveda imaš). Moj ‘škodnik’ je sicer takrat po enem malem milijonu telefonskih klicev sicer prišel podpisat na zavarovalnico, a me je izučilo: od zdaj naprej bom vedno klicala policijo na mesto nesreče, če bo kazalo na omembe vredno škodo.

Kuponi pa več ne igrajo nobene vloge, mislim, da jih na novih policah nima nobena zavarovalnica.

ko se bo kdo zaletel vame, takoj klicem policijo, zakaj, ker zelim da so zraven in da oni vodijo postopek, da ne bo potem meni nekdo kaj ocital ali celo lagala, da on ni kriv…prevec je svinajrije zdaj in prevar, polcaj ma da pride, zato jih imamo!!! In mora priti!

Potem pa pridejo, pa rečejo, zakaj ste nas sploh klicali. Zdaj vam moram pa kazen za prekršek napisat. Veliko stvari se da rešiti brez njih. Saj smo ljudje.

ne ne greš na svojo pač PA NE NJEGOVO ZAVAROVALNICO, SAJ TI njegova zavarovalnica krije škodo ne tvoja! preverjeno, ker se je meni to zgodilo!

mi smo pa imeli primer, ko je prišla policija na kraj nesreče. oni so dali v zapisnik kdo je kriv, potem je pa ta ženska imela neko odvetnico, ki je dosegla, da je bila krivda deljena. in smo morali vračati polovico že izplačane odškodnine. in to po več kot pol leta od nesreče.
se je še komu kaj podobnega zgodilo?

kuponov pa res več ni, že lep čas ne. izpolniti morata evropsko poročilo o nezgodi, pri kasku pa, je potrebno klicat še policijo.

mercator,spar
lp ;))))))))

New Report

Close